Деца рисуват магията на театъра

Конкурс за рисунка на тема „Аз и театърът“ ще се проведе и тази година по време на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса” в Търговище. В надпреварата могат да участват деца и ученици до 15-годишна възраст. Творбите се приемат до 25 април на касата на драматичния театър в града, след което ще бъдат подредени в изложба. Жури ще оценява рисунките, като най-добрите ще получат награди. Една от всички творби ще бъде използвана за плаката на Международния фестивал през следващата година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Избират шефове на общински предприятия

Конкурси за директори ще се състоят за всички новообразувани общински предприятия в Търговище, съобщиха от Общината. Това е необходимо във връзка с преобразуването им от мероприятия в предприятия и приемането на правилници за устройството и дейността им от Общинския съвет. Такива вече бяха обявени за общинските предприятия „Детско и ученическо..

публикувано на 20.03.18 в 15:59

Дете с комоцио след катастрофа

5- годишно дете е било блъснато от лек автомобил в Търговище. Настанено е за лечение в МБАЛ - Търговище, с контузно-порезна рана на лицето и комоцио без опасност за живота. Детето е блъснато на ул. „Никола Симов“, когато внезапно пресякло пътя на „Опел Корса“, шофиран от 19- годишен водач. Пробата му за алкохол е отрицателна. По случая е образувано..

публикувано на 20.03.18 в 14:05

17 машини ринат сняг в Търговищко

Всички пътища от общинската пътна мрежа в Търговищко са проходими. Задръстване има по пътя Шумен -Търговище в района между между язовир "Фисека" и с. Пробуда, съобщиха наши слушатели. Полиция пропуска автомобилите поетапно заради произшествие с материални щети. В община Търговище няма населени места без ток и вода. Силен вятър е регистриран в районите..

публикувано на 20.03.18 в 11:40

15 см пролетен сняг в Търговищко

Между 10 и 15 сантиметра е снежната покривка в Търговищка област. Пътищата са проходими при зимни условия. Не се допуска движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в Котленския проход, между Търговище и Разград, Попово и Разград. Ограничено е движението на автомобили над 5 тона между селата Лиляк и Александрово, където има активирано свлачище и..

публикувано на 20.03.18 в 10:48

Мъж уби две дворни кучета

33-годишен мъж е умъртвил две кучета, собственост на жена от село Голямо Градище. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Търговище. Животните били в двор на къща. Мъжът е задържан, по случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 19.03.18 в 13:20

Скандал завърши с ранена глава

50-годишен мъж е с разкъсно-контузна рана в областта на главата след скандал, станал снощи в къща в село Илийно, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. В спора участвали други двама мъже – на 52 и 34 години. В хода на скандала между тях, пострадалият бил ударен с твърд предмет. След преглед в Центъра за спешна медицинска помощ мъжът е..

публикувано на 19.03.18 в 13:14

Няма заледени пътища в Търговищко

Няма заледени пътни участъци и ограничения за движение на територията на община Търговище вследствие на валежите и последвалото понижаване на температурите. За това информират от местната администрация. Общинско предприятие БКС е опесъчило стръмни участъци от квартал "Въбел" до село Момино, както и по направленията Разбойна – Стража - Черковна и Росина..

публикувано на 19.03.18 в 13:11