Деца рисуват магията на театъра

Конкурс за рисунка на тема „Аз и театърът“ ще се проведе и тази година по време на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса” в Търговище. В надпреварата могат да участват деца и ученици до 15-годишна възраст. Творбите се приемат до 25 април на касата на драматичния театър в града, след което ще бъдат подредени в изложба. Жури ще оценява рисунките, като най-добрите ще получат награди. Една от всички творби ще бъде използвана за плаката на Международния фестивал през следващата година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Посетете техния щанд!

Младежи с умствени увреждания от Защитеното жилище в село Лиляк продават ръчно изработени сувенири на коледния базар в Търговище. Щандът им ще е отворен от днес до 21 декември. Събраните средства от продажбата на коледните картички и подаръци ще бъдат използвани за купуване на нови материали. В Защитеното жилище са настанени 8 младежи. Там те..

публикувано на 10.12.18 в 15:37

Търсят най-красивата коледна украса

Срокът за участие в конкурса за най-оригинална външна коледна украса на домовете в Община Търговище се удължава до 16 декември включително. За населените места срокът става до 10 декември. Наградите са 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване..

публикувано на 07.12.18 в 15:04

Коледен базар в Търговище

Традиционният коледен и новогодишен базар за търговия на открито в Търговище започва на 10 декември и ще продължи до 4 януари следващата година. От Общината съобщиха, че определените места за целта са ул. „Цар Симеон” и алеята към Драматичния театър. За втора поредна година на алеята към Драматичния театър ще бъдат разположени 10 коледни павилиона..

публикувано на 07.12.18 в 10:14

Два пожара гасиха огнеборците

Дежурният екип на пожарната в Търговище е реагирал на получен вчера в   23,56 ч. сигнал за възникнал пожар в стая на необитаема къща в с. Маково, община Търговище. В резултат на инцидента са унищожени 80 кв. м покривна конструкция и 45 кв. м разгъната площ от сградата. Пожарът е угасен с 8000 л вода. Вероятната причина за възникване на инцидента е..

публикувано на 05.12.18 в 13:30

Поредният дрогиран шофьор

Образувано е бързо полицейско производство срещу шофьор, карал под въздействие на наркотици. Вчера около 15,20 ч. на пътя Котел-Омуртаг при полицейска проверка е установено, че 27-годишен мъж от Омуртаг е употребил амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол, установени със специализирано техническо средство. При извършена полицейска проверка на..

публикувано на 05.12.18 в 13:26

Горя автосервиз в Търговище

Пожар в работилница към автосервиз са гасили тази нощ огнеборци в Търговище. Пламъците унищожили апарат за заваряване, хладилник и кабели. Спасени са два автомобила, които били в сервиза. За погасяване на пожара са използвани 2000 л вода и 40 л пенол. Вероятната причина за произшествието е късо съединение.

публикувано на 04.12.18 в 14:08

Застреляха три кучета на гробище

62-годишен мъж застрелял три кучета от порода алабай, собственост на 38-годишен от Търговище, съобщиха от полицията. Сигнал за инцидента е подаден в Областната дирекция на МВР. Животните са умъртвени в гробищния парк на с. Баячево. След издирвателни действия извършителят е разкрит. Иззета е законно притежавана от него ловна пушка, с която е..

публикувано на 04.12.18 в 11:24