Деца рисуват магията на театъра

Конкурс за рисунка на тема „Аз и театърът“ ще се проведе и тази година по време на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса” в Търговище. В надпреварата могат да участват деца и ученици до 15-годишна възраст. Творбите се приемат до 25 април на касата на драматичния театър в града, след което ще бъдат подредени в изложба. Жури ще оценява рисунките, като най-добрите ще получат награди. Една от всички творби ще бъде използвана за плаката на Международния фестивал през следващата година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник за Еньовден в Търговище

Пъстър еньовски венец ще има от 10 ч. днес пред Славейковото училище в Търговище.  Според народното вярване, който премине през него, ще бъде здрав през цялата година. Това е една от проявите, с които от Регионалния исторически музей в Търговище ще отбележат Еньовден.  Младежката група за пресъздаване на народни обичаи към Народното читалище „Развитие -..

публикувано на 23.06.18 в 08:50

Дават шанс на деца с увреждания

От 20 на 30 места да се увеличи капацитетът на Дневния център за деца с увреждания в Търговище предлага зам.-кметът Емине Якубова. Докладната записка е внесена за сесията на Общинския съвет. В нея е посочено, че в момента центърът работи над определените възможности, като има и 4 чакащи за предоставяне на услугата. Това води до недостиг на средства и..

публикувано на 22.06.18 в 14:43

Банда телефонни измамници на съд

Районната прокуратура в Търговище внесе в съда обвинителен акт срещу петима, извършили телефонна измама за 76 000 лева. Сред подсъдимите като извършител е и десетокласник от Търговище, който неведнъж изпълнявал ролята на муле. Останалите са на 20, 22, 24 и 44 години. Те са действали като подбудители и помагачи в класическата схема за оказване на..

публикувано на 22.06.18 в 13:42

Лечебна физкултура отново в училище

Часове по лечебна физкултура ще има в Първо основно училище „Христо Ботев“ в Търговище. Идеята е на кинезитерапевта Весела Кръстева и ще бъде реализирана през следващата учебна година. Тя предлага подобни часове да има и в други училища. „Гръбначните изкривявания са сериозен медико-социален проблем, нелекувани навреме те могат да доведат до сериозни..

публикувано на 22.06.18 в 09:10
Мисионис

Археологическо лято на древния Мисионис

Започна подготовката на археологическото лято на средновековния град Мисионис край Търговище. Разкопките под ръководството на проф. Николай Овчаров и археолога Ангел Конаклиев ще стартира на 2 юли. Специалистите ще разполагат с над 140 000 лв. 100 000 лв. са осигурени от държавния бюджет, 30 000 лв. - от бюджета на община Търговище и 10 000 лв. -..

публикувано на 19.06.18 в 15:26

Женят се с нови ритуали

Нови ритуали при сключването на граждански брак подготви Общинското предприятие „Обреди“ в Търговище. Там вече е възможно сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице и на „изнесен ритуал“. От началото на годината в Търговище са сключени 84 граждански брака. Радио Шумен припомня, че през 2017 година Община Търговище реализира..

публикувано на 15.06.18 в 16:01

Мият улиците в Търговище

Общинското предприятие БКС в Търговище започва миене и оросяване на основните улици и булеварди в града през горещите дни, съобщават от пресцентъра на Общината. От началото на седмицата екипи на предприятието почистват определения маршрут с мотометачка, за да се намали запрашаването на въздуха. В ранните сутрешни часове, от 06.00 до 10.00 часа ще..

публикувано на 15.06.18 в 10:58