Прекратяват договори заради срязани кабели

Снимка: БГНЕС
Абонатите в Шумен, които остават без кабелна телевизия и интернет заради подновеното от миналата седмица премахване на незаконната въздушна мрежа в центъра на града, могат да поискат от оператора частично или цялостно възстановяване на авансово платената месечна такса. Другата възможност е потребителите да прекратят едностранно договора си, без да дължат неустойки. Това обясни за Радио Шумен Владимир Герчев от местния офис на Комисията за защита правата на потребителите. Искането трябва да се входира в писмен вид в офис на кабелния оператор. „Задължително е да се посочат конкретни сроковете за връщане на таксата или прекратяване на договора“, предупреди Герчев. „В самите договори има заложени неустойки, ако потребителите го прекратят без причина. Това би следвало да е реципрочно и към търговеца. Затова абонатите могат да поискат компенсация от тримесечни такси, тъй като те нямат вина за спирането на услугата“, добави Владимир Герчев. В случай, че кабелният оператор откаже да върне авансовата такса или да прекрати договора, потребителите могат да се обърнат за съдействие към Комисията за защита правата на потребителите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бурята отнесе клони и фасади

Десетки сигнали за паднали клони са получени снощи в Шумен, съобщи Дилян Узунски – гл. експерт по отбранителна и мобилизационна подготовка в местната администрация. Заради силния вятър пожарникари са реагирали в района на улица „Калиакра", по бул. „Симеон Велики“ до стария екарисаж и на детската площадка на ул. „Александър Стамболийски“ . На..

публикувано на 25.09.18 в 08:53

Без ток във вторник

Заради неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия днес между 9 и 17 часа, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Шумен - ул. "Академик Методи Попов", ул. "Поп Андрей" от № 1 до № 5, ул. "Владайско възстание" от № 192 до № 199. На 25.09.2018 от 8.30 ч. до 17 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности..

публикувано на 25.09.18 в 05:39

Прекратява се събирането на пластмасови капачки в Шумен

Фондация „Нашите недоносени деца“ прекрати кампанията си в Шумен. Акцията по събиране на пластмасови капачки подпомагаше неонатологичното отделение в шуменската болница. Координаторът на инициативата за Каспичан Цветомира Мартиньон обясни, че при събирането на капачки през май недобронамерени хора са предоставили материал, различен от този, който се..

публикувано на 24.09.18 в 13:25

Базар с кауза организират шуменските скаути

Скаутите в Шумен трескаво се подготвят за Карнавала на плодородието. Трябва да се осигурят всички продукти за кулинарната изложба, която ще се проведе на 30 септември в градинката до община Шумен. Вече има списък с изкушенията, които ще се предложат на клиентите. Най-малкия Велик готвач е само на 6 години, а най-големия на 13 години, но..

публикувано на 24.09.18 в 10:21

Шевици греят в шуменския музей

В шуменския Регионален исторически музей е подредена съвместна изложба, наречена „По шевиците ще ги познаете…“. Тя включва, както единични шевици, така и ризи, престилки и кърпи за глава от музеите в Пловдив, Бургас и Смолян, обясни гл. уредник в отдел „Етнография“ Ирина Крумова. Пловдивският етнографски музей предствя част от колекция от 217 шевици, а..

публикувано на 24.09.18 в 09:52
Велики Преслав

Честванията във Велики Преслав продължават

Събитията, с които Община Велики Преслав отбелязва 1125 години от обявяването на града за столица на България, продължават. От 17.30 ч. на централния градски площад започва концерт "Обичам българската музика" с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова и музикалния съпровод на Плевенска филхармония с диригент Левон Манукян. Откритата..

публикувано на 24.09.18 в 07:45

Деца от клуба на Станка Златева участват в народните борби във Върбица

10 деца от отбора на Станка Златева - многократен световен шампион по свободна борба, участват в народните борби във Върбица, където продължават проявите в рамките на традиционния есенен панаир. "Похвална е инициативата на кмета Мердин Байрам, че поддържа традициите. Теренът е много добър. Такива инициативи трябва да бъдат поощрявани", коментира..

публикувано на 23.09.18 в 16:07