Прекратяват договори заради срязани кабели

БГНЕС
Абонатите в Шумен, които остават без кабелна телевизия и интернет заради подновеното от миналата седмица премахване на незаконната въздушна мрежа в центъра на града, могат да поискат от оператора частично или цялостно възстановяване на авансово платената месечна такса. Другата възможност е потребителите да прекратят едностранно договора си, без да дължат неустойки. Това обясни за Радио Шумен Владимир Герчев от местния офис на Комисията за защита правата на потребителите. Искането трябва да се входира в писмен вид в офис на кабелния оператор. „Задължително е да се посочат конкретни сроковете за връщане на таксата или прекратяване на договора“, предупреди Герчев. „В самите договори има заложени неустойки, ако потребителите го прекратят без причина. Това би следвало да е реципрочно и към търговеца. Затова абонатите могат да поискат компенсация от тримесечни такси, тъй като те нямат вина за спирането на услугата“, добави Владимир Герчев. В случай, че кабелният оператор откаже да върне авансовата такса или да прекрати договора, потребителите могат да се обърнат за съдействие към Комисията за защита правата на потребителите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Победители в конкурса „Водата е живот“

Виктор Йорданов и Едже Басриева от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен спечелиха първите места в конкурса „Водата е живот“. Надпреварата беше организирана по повод 22 март - Деня на водата, от шуменския клон на „Напоителни системи“ под егидата на областната управа. В конкурса се включиха 268 рисунки на ученици от Шуменска област, които бяха разделени на две..

публикувано на 21.03.18 в 17:12

На училище - само с бележка от стоматолог

Шуменска област е първа в негативната класация по извадени постоянни детски зъби. За миналата година броят им е 128, съобщи председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Елка Баева. За сравнение, в област Благоевград не се отчитат извадени постоянни детски зъби в кабинетите на денталните специалисти, а по един случай има в областите Разград, Русе..

публикувано на 21.03.18 в 16:26

Реформират ДП "Кабиюк" в Шумен

„Кабиюк“ – Шумен вече ще се ръководи само от Управителен съвет. Правителството реши да преструктурира системата на управление на държавното предприятие от двустепенна на едностепенна. Премахва се Контролният съвет, като мотивите са, че правомощията му са от общ характер и се осъществяват от други институции и звена, сред които Сметната палата,..

публикувано на 21.03.18 в 14:16

Удариха пешеходка на заден ход

19-годишна жена е пострадала при пътен инцидент в село Живково. Произшествието е възникнало около 12:15 ч. вчера. Водач на автобус   с шуменска регистрация е ударил пешеходка при движение на заден ход. Пострадалата от същото село е откарана за преглед в МБАЛ - Шумен, където било установено тъканно разкъсване на десен глезен на петата. Водачът на..

публикувано на 21.03.18 в 12:35

Хванаха две каруци с крадени дърва

Трима криминално проявени мъже са задържани по време на специализирана полицейска операция за недопускане на незаконен добив, транспорт и търговия с дървесина. Около 17:30 ч. вчера служители на специализираните полицейски сили към областната дирекция са установили петима местни жители, които се придвижвали с две каруци в землището на село Преселка в..

публикувано на 21.03.18 в 12:16

ВМРО против идеята за огромен кръст на платото

ВМРО в Шумен излезе със становище за инициативата на Националния фронт за спасение на България за изграждане на православен кръст на Шуменското плато. „Ние от областното ръководство на ВМРО считаме, че подобна инициатива е ненавременна и излишна“, се казва в текста. На платото има Паметник на създателите на българската държава, който се е утвърдил..

публикувано на 21.03.18 в 11:29

Медицинска грижа за деца в риск

Започнаха профилактичните педиатрични прегледи в село Ивански. Общо 20 деца са прегледани от педиатър в Ивански от началото на март. В обновената здравна служба на селото вече работят два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна. Те са изградени по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро..

публикувано на 21.03.18 в 11:19