Среща с дарители на Фондация „Панчо Владигеров“

Кметът на Община Шумен Любомир Христов се срещна днес с дарители, членове на Управителния съвет на Фондация “Панчо Владигеров” и гости на Шумен по повод 25-годишнината на фондацията и празничния концерт, посветен на големия български композитор. Сред гостите бяха именитата цигуларка Гинка Гичкова, носител на званието “Почетен гражданин на Шумен”, професор в НМА “Панчо Владигеров” и  пианистката Роксана Богданова, преподавател по клавирно обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Родени в Шумен те свързват своята творческа биография с музикалните традиции на града и активно участват в журито на конкурсите за пианисти и цигулари на името на Панчо Владигеров. По думите на проф. Гичкова изключително удоволствие и признание е млади музиканти от целия свят да свирят музиката на Панчо Владигеров и това е един от стимулите, които през годините са увличали хора като нея да помагат на фондацията. По думите на изпълнителния директор на Фондация „Панчо Владигеров“ Диана Дечева фондацията остана в Шумен, въпреки опитите да бъде преместена в столицата, благодарение на подкрепата на общината, на шуменската общественост, на фамилията Владигерови и най-вече заради изключителната воля и ангажираност на Минчо Мичев.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Смядово

Wi-Fi и в Смядово

Община Смядово е една от общините от Европейския съюз, спечелила ваучер на стойност 15 000 евро по инициативата на Европейската комисия "Безплатен интернет за европейците", съобщи кметът Иванка Петрова. Предстои да се подпише споразумение с Изпълнителната агенция за иновации и мрежи. Средствата са предназначени за осигуряване на безплатна Wi-Fi..

публикувано на 13.12.18 в 16:57

„Коледно вълшебство“ в Никола Козлево

2220 лева са събрани в благотворителната акция „Коледно вълшебство“ в Никола Козлево. Това съобщи за Радио Шумен Антония Колева от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Със средствата ще бъдат купени подаръци и лакомства за 100 деца в неравностойно положение, сираци и полусираци. Списъците са..

публикувано на 13.12.18 в 16:36

Нова туристическа дестинация

Сдружение „Зелениград”, в което влизат преславските села Осмар, Троица, Хан Крум и Драгоево, приключи реализацията на два туристически проекта. Кметовете на четирите села, представители на читалищата, доброволци и туристическо дружество „Патлейна” във Велики Преслав участваха в дейностите. Бяха направени заслони по няколко туристически пътеки в..

публикувано на 13.12.18 в 16:26
Шуменски окръжен съд

Окръжният съд в Шумен - сред лидерите

Окръжният съд в Шумен е сред лидерите в образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Това стана ясно по време на третата годишна среща на ангажираните активно със съвместната инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Единствено от Шуменския..

публикувано на 13.12.18 в 16:12

Нов асфалт на пътя Шумен - Силистра

Асфалтират участък от главния път Шумен - Силистра в района на село Панайот Волов, съобщи репортер на Радио Шумен. Дейностите ще продължат и утре. Пропускат се превозни средства само в едното платно. Шофьорите да карат внимателно в този участък.

публикувано на 13.12.18 в 13:17

Приключва изкупната кампания

Приключва изкупната кампания на тютюна в Шуменско, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Стопаните от община Венец вече са си продали продукцията на фирмите, с които имат сключени договори. В момента комисии има на територията на община Каолиново. Стопаните от село Пристое могат да предадат суровината си до..

публикувано на 13.12.18 в 12:14

Влекач блъсна три паркирани коли

Украински шофьор блъсна три паркирани коли в Търговище. Водачът, на 59 години от Украйна, е управлявал влекач „Ивеко Стралис“ с прикачено към него полуремарке „Кроне“. И двете със софийска регистрация и фирмена собственост. Той е блъснал паркираните автомобили при маневра на паркинг пред мандра в с. Давидово, съобщават от Областната дирекция на..

публикувано на 13.12.18 в 12:10