Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смарт технологии в Паяжината.

Как изглежда и как работи една умна саксия? За това ще ви разкажем в днешното издание на „Паяжината“. И още теми в предаването:

Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните. Учени установиха, че смартфонът може да предизвика проблеми с психиката на притежателя му.  Битĸoйнът мaĸcимaлнo ce дoближи дo пocтaвянeтo нa aнтиpeĸopд зa тaзи гoдинa. Aвcтpaлийcĸитe yчeни oт oбcepвaтopиятa Πapĸc фиĸcиpaха peĸopднo бъpз пиĸ нa ĸocмичecĸo paдиoизлъчвaнe. За всичко това ще си говорим в предаването за Ай-Ти технологии  и новости от света на мрежата. Диана Лазарова и Ирина Маринова ще бъдат с вас след новините в 11 на 17 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С ,,Денят на совите" в четвъртък

   Кои са вашите уроци за успех? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с пианиста и учител Боян Балев, който тази вечер изнесе самостоятелен концерт в родния си град Омуртаг. Екипът тази вечер: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Андриан Христов. Може да ни слушате и..

публикувано на 25.04.24 в 19:31

Цветно неделно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 28 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Ще ви отведем в различни места от Североизтока. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален..

публикувано на 25.04.24 в 18:11

Хубаво утро с Радио Шумен

Бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Пламена Бръчкова и Цветелина Георгиева. В утрото днес, в рубриката ни "Евранет плюс", ще засегнем темата с абортите. Не във всички европейски страни законите са толкова либерални като в България.  В 8,30 часа е Трудовата ни борса от Силистра. Ще ви разкажем и за най-голямото основно училище в..

публикувано на 25.04.24 в 05:50

Следобед с "Днес" на 23 април

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е на посещение в Шумен. Националната кампания за профилактика на рак на деберлото черво набира скорост. Правилата за безопасност на труда отново са на фокус. Решаване на криза с въоръжен мъж и заложници демонстрират от полицията в Шумен. Животът в село Климент е едновременно спокоен и..

публикувано на 23.04.24 в 12:16

„Днес“ в следобеда на 22 април

Как започна раздаването на хранителни помощи от БЧК в Шумен, кой има право на тях, докога продължава кампанията и знаят ли хората къде е изместен пунктът на благотворителната организация в Шумен? Как се представи шуменският отбор в Международния турнир по информатика за напреднали "Джон Атанасов"? Има ли регистрирани случаи на коклюш в..

публикувано на 22.04.24 в 12:00

Неделно утро с Радио Шумен

Имайте приятно неделно утро с екипа на Радио Шумен днес - Бояна Петрова и Цветелина Георгиева. Бъдете с нас от 07 до 10 часа. В предаването "Оттука започва денят" ще чуете поредната увлекателна приказка за вярата на отец Николай. Интересният пример "от блудница до праведница" в петата неделя от Великия пост е с Мария Египетска. Ще научите как е възроден..

публикувано на 21.04.24 в 06:30

Съботно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 20 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова.

публикувано на 20.04.24 в 07:12