Шумен помага на Рая да проходи

Само за 70 дни хора с добри сърца набраха сумата, необходима за лечението на 5-годишната Рая. Това съобщи за Радио Шумен майката на момиченцето Емилия Чапкънова. В рамките на кампанията освен парите за операцията и рехабилитацията на малката Рая, са били набавени и нужните средства за пътуването до Сейнт Луис, Америка, както и за престоя там. Още от интервюто на колегата Георги Софронов, който разговаря с щастливата майка на малката Рая - Емилия Чапкънова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция срещу безразсъдни пешеходци

С настъпването на есента зачестяват предпоставките за пътно-транспортни произшествия с участието на пешеходци, съобщават от МВР. Шуменската полиция ще проведе акция „Пешеходци”. По време на нея униформените ще следят за неправилно пресичащи пешеходци, които ще бъдат санкционирани. Най-честите нарушения от страна на пешеходците са неправилно..

публикувано на 16.10.18 в 13:32
МБАЛ - Велики Преслав

Обречени ли са малките болници?

"Даваме си сметка за важността на малките болници в периферните области на страната и ще продължим да работим, докато можем“,   каза управителят на МБАЛ - Велики Преслав д-р Иван Димитров. Той е и зам.-председател на Сдружението на общинските болници в България и участва в дискусиите по предложенията за промяна на здравноосигурителния модел...

публикувано на 16.10.18 в 11:03

Да помогнем на Елизабет да живее!

От няколко дни във Фейсбук върви активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен. През миналия октомври Елизабет се разболява от Лимфом на Ходжкин. В клиника в Истанбул установяват, че болестта е в напреднал стадий 2А и започват лечение. Младото момиче преминава през 8 курса химиотерапия и 20 курса лъчетерапия. Този..

публикувано на 15.10.18 в 13:56

Чисти ръце

Сред десетките дати в календара, които насочват вниманието на човечеството към важен проблем, е днешният 15 октомври - Световен ден на чистите ръце. Ще го откриете още като ден за миене на ръцете. Известно е ,че мръсните ръце са най-разпространения канал за заразяване с причинители на различни болести. По този начин се предават 80% от заразните..

публикувано на 15.10.18 в 13:33

"Твоят час" мотивира децата да учат

Завършват дейностите по проекта на Министерството на образованието „Твоят час“. Финансирането бе осигурено от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ чрез европейските фондове. В продължение на две учебни години 70% от учебните заведения у нас се възползваха от безвъзмездната финансова помощ и направиха възможното да..

публикувано на 11.10.18 в 14:09

И шуменци в битката с вредните емисии

За намаляване на емисиите на вредните газове от автомобилите с 35 на сто до 2030 г. се споразумяха министрите на околната среда на Европейския съюз след заседание, проведено преди ден в Люксембург и продължило повече от 13 часа. Преди седмица Европейският парламент декларира амбиция въглеродните емисии от нови автомобили да намалеят с 40% до..

публикувано на 11.10.18 в 10:53

Богдан Милчев: Само говорим за пътна безопасност

„България трябва да има ясна визия и държавна политика за развитие на пътната ни безопасност“. Това заяви пред Радио Шумен Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Проблемите с войната по пътищата на страната бяха дискутирани вчера на мащабен международен форум с участието на експерти от България, държави от ЕС, политици и граждани. „Надявам..

публикувано на 11.10.18 в 10:44