Открито за алкохолизма

Снимка: pixabay
Алкохолизмът е може би най-разпространената зависимост в световен мащаб. Злоупотребата с алкохол стои на трето място в графата с причини за смърт. Преди нея са само сърдечно-съдовите заболявания и туморните образувания. Сбирките на Анонимните алкохолици са един от начините, чрез които хората с този проблем получават помощ и утеха. В предаването „Клуб петък“ на Радио Шумен гостуваха трима представители на структурата от Варна, които правят трети опит за формиране на група в Шумен. Чуйте повече за „болестта“ и „нейното лечение“ в част от разговора на Павел, Наско и Ели с водещия Стоян Стоянов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Българската памет на д-р Милен Врабевски

Д-р Милен Врабевски участва в предаването „Истории за историята” по Радио Шумен. Той е основател и председател на Фондацията „Българска памет“, която се занимава с проблемите на демографската криза, европейската реинтеграция на историческата ни диаспора и кариерно развитие на младите хора в България. Д-р Врабевски завършва Медицински университет в..

публикувано на 23.04.18 в 14:05

Валерий Пърликов - режисьорът монах

Нарекохме театралния режисьор Валерий Пърликов – монах, а причините за определението са много. И не само защото външният му вид е аскетичен, и не само защото е един от малцината, които спазват най-строгия пост, но и защото е избрал да бъде извън света на комерсиалния и традиционен театър. През април на шуменска сцена представиха премиерния му..

публикувано на 23.04.18 в 13:47

Един път скаут - скаут завинаги

,,Шуменските скаути почистват Шуменското плато”, ,,Скаутите от Шумен садят фиданки”, ,,Шуменските скаути ще възстановяват местата за отдих до пещера ,,Сулумара””. Това са много малка част от заглавията в медиите, свързани с дейността на скаутите от Шумен. Винаги енергични и дейни. Всичко, с което се захващат, се прави с мисъл, труд и всеотдайност...

публикувано на 23.04.18 в 11:43

Астор - един маг почти на 75

През 1981 година той е отличен със „Златен Оскар“ за илюзионно изкуство от Международното братство на маговете, носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България в категорията „Вариететно изкуство“, има орден „Кирил и Методий” – I-ва степен и златен медал „Златен век” на Министерството на културата, има своя звезда в българската Алея на..

публикувано на 21.04.18 в 18:17

Как животните стават актьори

Невероятен интерес привлече днес лекцията на доцент Стоян Лазаров от Националния природонаучен музей – „Животни актьори“, която той изнесе в рамките на студентската научна конференция „Екология и околна среда“ в Шуменския университет. Доцент Лазаров работи като зоолог в Националния природонаучен музей. Животните винаги са били част от неговия..

публикувано на 21.04.18 в 14:00

Пътуваме с БДЖ по празниците само с резервация

Новата резервационна система на БДЖ създаде проблеми сред пътуващите. Причината е, че местата се издават автоматично от компютрите. За жалост обаче това става според свободните наличности, а не според това как и къде искат да пътуват хората. Още за предимствата, недостатъците и проблемите на нововъведението чуйте от интервюто на колегата Георги Софронов..

публикувано на 20.04.18 в 14:44

Скандал в първото българско читалище

На 29 март се проведе отчетно-изборното събрание на Народното читалище „Добри Войников “ в Шумен. Но тази близо 5-часова среща е завършила със скандал и с жалба до прокуратурата в Шумен срещу незаконосъобразността при избора на нов председател. От 12 години начело на културната институция е Николай Николов, който отново заема тази длъжност след..

публикувано на 19.04.18 в 15:23