Седми в X Factor - Финландия

Снимка: X Factor - Финландия

Шуменецът Викторио Ангелов напусна финландския X Factor след първия концерт на живо снощи. Той изпълни песента „Хавана“ на Камила Кабело, а местните букмейкъри го сочеха за един от фаворитите в музикалната надпревара. „Никой друг нямаше да се справи едновременно с пеенето и с танцуването, а ти го направи“, обяви менторът на отбора на момчетата Микаел Габриел. В края на концерта се оказа, че двама от най-силните изпълнители Викторио и Фанни Фалк са получили недостатъчно гласове от публиката. След съдийско решение 18-годишният талант бе отстранен от шоуто. Така шуменецът се класира на 7 място във втория сезон на финландския X Factor. Преди него снощи директно бе отстранена групата „Сана“, която събра най-малко зрителски SMS-и.

„Благодарен съм за всичко, което ми се случи в състезанието! Беше страхотно пътешествие. Елиминациите бяха голям шок за всички, никой не очакваше точно аз и Фанни да се борим за оставане в състезанието, но всичко това са уроци, които ни правят по-силни. Знам, че това е само началото за мен“, коментира за Радио Шумен Викторио Ангелов.

Вижте изпълнението на Викторио ТУК.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренската библиотека с достъп до онлайн платформата ucha.se

Три компютърни станции в Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра ще предоставят на посетителите достъп до информационните ресурси на образователния сайт ucha.se. Услугата ще бъде безплатна за потребителите и ще бъде полезна в аспекта на обогатяване на познанията, предлагани във формалното образование в училище. В Световния ден на книгата..

публикувано на 23.04.18 в 14:56

В Божурово готвят фестивал "Божурите"

Седемнадесетото издание на фолклорния фестивал „Божурите“ ще се проведе на 28 април в местността "Равното било" край село Божурово. Това съобщи за Радио Шумен кметът на селото Рейхан Идризов. Тази година фестивалът ще е с международен характер и в него ще участват групи от Република Румъния и Република Турция, уточни секретарят на читалището в..

публикувано на 23.04.18 в 11:25

Представят книгата „Тая земя, оная земя“

Книгата „Тая земя, оная земя“ на Иванка Могилска ще бъде представена днес от 18.00 ч. в книжарница „Хеликон“ – Русе. Тя е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях са съвсем необикновени. От това несъответствие произтичат различни събития, които променят всичко. Редакторът на книгата Мария..

публикувано на 23.04.18 в 09:20

Обявиха програмата на Друмеви театрални празници

От 11 до 16 май Шумен ще бъде домакин на 28-то издание на фестивала   Друмеви театрални празници „Нова българска драма”. Тазгодишното издание е посветено на 185-годишнината от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников. 13 спектакъла ще се играят на трите сцени на шуменския театър по време на фестивала. 9 представления са включени в..

публикувано на 20.04.18 в 16:34

"Вълшебни ритми" в Нови пазар

102 индивидуални изпълнители, 14 камерни гайдарски състава, седем гайдарски оркестъра и седем инструментални камерни състава ще се включат в Националния конкурс „Вълшебни ритми”, който започва днес в Нови пазар. Гайдари от цялата страна ще се състезават в различни категории с изпълнения на „джура” и „каба” гайда. Откриването е от 13 ч. в Народно..

публикувано на 20.04.18 в 10:04

И Шумен пее

Националната хорова инициатива „България пее” ще се проведе за трета поредна година от днес до 22 април в цялата страна.   Певческият форум е по инициатива на управителния съвет на Българския хоров съюз. В Шумен събитието ще започне днес от 18.30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. В него ще се представят 12 хорови колектива от общината. Тази година..

публикувано на 20.04.18 в 09:44

Книга на Калин Стоев

В силистренския музей  бе представена книгата на Калин Стоев "Да бъдеш римлянин в Мизия. Антропонимия и просопография на романизираното население в Горна и Долна Мизия (I-III век)". Авторът определя изданието като "една миниатюра на създаването и на изчезването на един свят в тези земи". Книгата е изследване за над 4 200 римски граждани, принадлежащи към..

публикувано на 19.04.18 в 19:10