Седми в X Factor - Финландия

Снимка: X Factor - Финландия

Шуменецът Викторио Ангелов напусна финландския X Factor след първия концерт на живо снощи. Той изпълни песента „Хавана“ на Камила Кабело, а местните букмейкъри го сочеха за един от фаворитите в музикалната надпревара. „Никой друг нямаше да се справи едновременно с пеенето и с танцуването, а ти го направи“, обяви менторът на отбора на момчетата Микаел Габриел. В края на концерта се оказа, че двама от най-силните изпълнители Викторио и Фанни Фалк са получили недостатъчно гласове от публиката. След съдийско решение 18-годишният талант бе отстранен от шоуто. Така шуменецът се класира на 7 място във втория сезон на финландския X Factor. Преди него снощи директно бе отстранена групата „Сана“, която събра най-малко зрителски SMS-и.

„Благодарен съм за всичко, което ми се случи в състезанието! Беше страхотно пътешествие. Елиминациите бяха голям шок за всички, никой не очакваше точно аз и Фанни да се борим за оставане в състезанието, но всичко това са уроци, които ни правят по-силни. Знам, че това е само началото за мен“, коментира за Радио Шумен Викторио Ангелов.

Вижте изпълнението на Викторио ТУК.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пленер за художника Аветисян

С кураторски проект на шуменските художници   доц. Валентин Кулев, Александър Величков, Диян Димов и Свилен Земеделски днес - 20 юли, в комплекс „Авшарян“ в Шумен  ще бъде отбелязана 90-ата годишнина от рождението на арменския художник Минас Аветисян. Творците ще посветят вечерта и като уважение към многобройната арменска общност в Шумен. В процеса..

публикувано на 20.07.18 в 15:03
Доходно здание - Русе

Операта подкрепя деца с увреждания

Държавната опера - Русе подкрепя мисията на Фондация „Александър Русев“ за създаване на модерен рехабилитационен център за деца с увреждания. Тази вечер във фоайето на Доходното здание, където ще се проведе концертът "Children in time", ще бъде поставена дарителска каса и всеки желаещ ще може да направи своето дарение. Русенци ще имат възможност да..

публикувано на 19.07.18 в 10:55

Музикални кораби от хартия

Новата инициатива на Държавната опера в Русе "Ателие за колажи" започва от 10,30 ч. днес - 17 юли. Малчугани ще изработят 60 музикални кораба от хартия, които ще подредят в книжни петолиния. Идеята е вдъхновена от античното име на крепостта Сексагинта Приста („Пристанище на шейсетте кораба“). Децата ще направят инсталация от рециклирана хартия,..

публикувано на 17.07.18 в 09:55

Десет лева за три пиеси

Ценови пакет от 10.00 лева за три пиеси предлага силистренският Драматично-куклен театър, съобщиха от театъра. Пиесите ще бъдат представени на 17, 18 и 19 юли. Днес ще бъде представена „Хайде, душко, убий ме!” на Азис Несин. На 18 юли зрителите ще могат да гледат „Търси се нов съпруг” на Миро Гавран, а на 19 юли – „ В старо село накрай света” на..

публикувано на 17.07.18 в 09:37

Сторих го за Отечеството

„Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството“, е изложбата, която днес - 17 юли, се открива в Държавния архив в Силистра. Тя е посветена на 181-годишнината от рождението на Васил Левски. Акцент в изложбата са достигналите до нас седем оригинални фотографии на Васил Левски, една от които е от 1868 г. и показва Апостола на свободата облечен в..

публикувано на 17.07.18 в 09:06

Изложба "Изстраданата свобода"

Изложба „Изстраданата свобода” представя шуменският Регионален исторически музей. Експозицията е посветена на 140-годишнината от Освобождението на Шумен. На осем табла тематично са представени историческите за града бойни действия, както и участници в Освободителната война. Изложбата е допълнена и с движими културни ценности от фонда на музея от..

публикувано на 16.07.18 в 14:16

"Гунди – какъвто не го познавате"

Книгата „Гунди – какъвто не го познавате” ще бъде представена Кристиан Иванов и Добромир Добрев   от 17.30 ч. в РБ „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Заедно с колегите си Елица Младенова и Георги Иванов двамата журналисти са събрали в изданието 28 истории за футболната легенда на „Левски” и „Ботев” Георги Аспарухов – Гунди, като много от историите са..

публикувано на 16.07.18 в 10:39