Седми в X Factor - Финландия

Снимка: X Factor - Финландия

Шуменецът Викторио Ангелов напусна финландския X Factor след първия концерт на живо снощи. Той изпълни песента „Хавана“ на Камила Кабело, а местните букмейкъри го сочеха за един от фаворитите в музикалната надпревара. „Никой друг нямаше да се справи едновременно с пеенето и с танцуването, а ти го направи“, обяви менторът на отбора на момчетата Микаел Габриел. В края на концерта се оказа, че двама от най-силните изпълнители Викторио и Фанни Фалк са получили недостатъчно гласове от публиката. След съдийско решение 18-годишният талант бе отстранен от шоуто. Така шуменецът се класира на 7 място във втория сезон на финландския X Factor. Преди него снощи директно бе отстранена групата „Сана“, която събра най-малко зрителски SMS-и.

„Благодарен съм за всичко, което ми се случи в състезанието! Беше страхотно пътешествие. Елиминациите бяха голям шок за всички, никой не очакваше точно аз и Фанни да се борим за оставане в състезанието, но всичко това са уроци, които ни правят по-силни. Знам, че това е само началото за мен“, коментира за Радио Шумен Викторио Ангелов.

Вижте изпълнението на Викторио ТУК.

ВИЖТЕ ОЩЕ
НДК

Историята помни Ястребино

С 66 рисунки, 8 есета и 12 стихотворения деца от цялата страна участваха в конкурса на Община Антоново „Историята помни Ястребино - декември 1943”. Награждаването на победителите ще е в събота, когато тържествено ще бъдат отбелязани 75 години от гибелта на шестте ястребинчета, каза за Радио Шумен председателят на инициативния комитет, организирал..

публикувано на 12.12.18 в 15:30

"Разказвачът" на проф. Сава Василев

Днес от 18:00 часа в Националния дворец на културата, ет. 1, зала 4 ще има представяне на книгата "Разказвачът" на проф. Сава Василев. Изданието е своеобразен  триптих, в който 3 малки повести се опитват да пренапишат част от големия наратив за превъплъщенията на балканския човек. Авторът  е роден на 18.01.1957 г. в Каварна. Възпитаник е на..

публикувано на 12.12.18 в 12:10

Забравени сгради - в календар

Непознати, забравени или вече несъществуващи обекти и сгради от Търговище са показани в календара на Регионалния исторически музей за 2019 г. По традиция всяка година Музеят издава календари, на които показва различни експонати от фонда си. „За 2018 г. бяха избрани златните съкровища, намерени в региона, а преди това представихме стари пощенски..

публикувано на 12.12.18 в 11:45

Старт на Софийския панаир на книгата

От днес в НДК започва тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата.   По време на форума ще бъдат представени повече от 200 участници от България и чужбина. Панаирът предлага изключително наситена съпътстваща програма - премиери на най-новите литературни заглавия, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели,..

публикувано на 12.12.18 в 11:13

Габриела Цанева представя "Високосният ден"

Габриела Цанева представя днес в Регионална библиотека "Любен Каравелов" осмата си стихосбирка "Високосният ден". Срещата е от 17:30 часа при вход свободен. Книгата е издадена от издателство "Захари Стоянов". Цанева е родена в Русе, завършила е Математическа гимназия "Баба Тонка". Доктор е на техническите науки. По-късно завършва право и работи като..

публикувано на 11.12.18 в 15:35

Ученици мериха познания за Добри Войников

Отбори от три шуменски училища премериха познанията си за Добри Войников и културата на възрожденска България в състезание в Младежкия дом на Шумен. Общо девет ученици от осми до единадесети клас отговаряха на десетки въпроси за литературните, театралните, музикалните и културните приноси на шуменския интелектуалец и будител. В журито бяха Красимира..

публикувано на 11.12.18 в 13:51
Градски духов оркестър - Силистра

55 години Градски духов оркестър

55-тата си годишнина отбелязва днес с концерт Градският духов оркестър в Силистра. „Изправени сме пред огромно предизвикателство днес“, каза за Радио Шумен диригентът маестро Йордан Георгиев. „С щат от 12 музиканти съставът е останка от духов оркестър, което налага всяко произведение да се аранжира наново, за да може да прозвучи добре с..

публикувано на 11.12.18 в 09:49