Седми в X Factor - Финландия

Снимка: X Factor - Финландия

Шуменецът Викторио Ангелов напусна финландския X Factor след първия концерт на живо снощи. Той изпълни песента „Хавана“ на Камила Кабело, а местните букмейкъри го сочеха за един от фаворитите в музикалната надпревара. „Никой друг нямаше да се справи едновременно с пеенето и с танцуването, а ти го направи“, обяви менторът на отбора на момчетата Микаел Габриел. В края на концерта се оказа, че двама от най-силните изпълнители Викторио и Фанни Фалк са получили недостатъчно гласове от публиката. След съдийско решение 18-годишният талант бе отстранен от шоуто. Така шуменецът се класира на 7 място във втория сезон на финландския X Factor. Преди него снощи директно бе отстранена групата „Сана“, която събра най-малко зрителски SMS-и.

„Благодарен съм за всичко, което ми се случи в състезанието! Беше страхотно пътешествие. Елиминациите бяха голям шок за всички, никой не очакваше точно аз и Фанни да се борим за оставане в състезанието, но всичко това са уроци, които ни правят по-силни. Знам, че това е само началото за мен“, коментира за Радио Шумен Викторио Ангелов.

Вижте изпълнението на Викторио ТУК.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Криворазбраната цивилизация” на силистренска сцена

Великотърновският музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ гостува на силистренска сцена с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников. Музиката е на Дечо Таралежков. В съвместната продукция на музикалния и театралния отдел участват солисти-актьори, хор, балет и оркестър с диригент Васил Вълчев. Постановката е на Борис Дюлгеров...

публикувано на 18.09.18 в 11:26

"Светлоструй" за Миглена Цветкова

Дипломантката в специалност „Български и история“ на Русенския университет Миглена Цветкова стана тазгодишният носител на националната литературна награда „Светлоструй“ за лирика. Първата книга   на поетесата е със заглавие „С мене само вятърът говори“. Редактор на стихосбирката доц. д-р Руси Русев. Националният литературен конкурс „Светлоструй“..

публикувано на 18.09.18 в 11:16

Първият празник "В шепите на Демир Баба"

От 14 до 16 септември се състои първото издание на празника за съвременно изкуство "В шепите на Демир Баба". В програмата му са включени дервишки танци, беседи, музикални изпълнения, поетически четения, представяния на книги с критика. Всички те по своебразен начин търсят и преоткриват ролята на Демир Баба, който е почитан от християни, от изповядващи..

публикувано на 15.09.18 в 21:31
Велики Преслав - Златната църква

Велики Преслав ще отбележи 1125-годишнината от Преславския църковно-народен събор

Във Велики Преслав на 16 септември тържествено ще бъде отбелязана 1125-годишнина от провеждането на Преславския църковно-народен събор, на който градът е обявен за столица на България, а Симеон - за български владетел. Това съобщи кметът на града Александър Горчев.  В неделя от 12:30 часа ще бъде отслужен молебен във Владетелската базилика в..

публикувано на 14.09.18 в 18:04
Гроздобер

Гроздоберът в изложба

Нова мобилна изложба на Регионалния исторически музей в Търговище на тема „Под лозницата. Лозата в битието на българина” ще бъде открита в Славейковото училище от 17 ч. на   Кръстовден, когато в много краища на България започва гроздоберът. Експозицията ще покаже чрез информационни  постери, оригинални  снимки, документи и множество предмети на бита..

публикувано на 14.09.18 в 12:57

Денис Нуф - участник в "Шепите на Демир Баба"

Денис Нуф е роден на 21.07.1993 г. в Разград. Завършва Българска филология във Великотърновския университет.  Започва да пише разкази още в ученическите си години, когато прави и първите си художествени публикации. Негов разказ бива включен и във великотърновския литературен алманах „Света гора“. В момента работи като оператор във великотърновска..

публикувано на 13.09.18 в 19:04

Ерол Ибрахимов за Уикеда, философията и музиката

Ерол Ибрахимов и група Уикеда са основатели на една „жълта вълна” в българската музика, която идва след вече наложилата се "студена вълна", в която пък участваха дарк и ню уейв групи, като Нова Генерация, Кале, Ревю и други банди от 80-те и 90-те години. След тях Уикеда внесоха още ирония, още цитатност, още постмодерни смесвания и провокации в..

публикувано на 13.09.18 в 18:26