Смядово награди шуменския герой

Шуменецът Айхан Бедриев, който помогна и спаси затиснатия полицай при тежката катастрофа на пътя Шумен-Бургас, бе награден днес в Смядово. Радио Шумен припомня, че в петък микробус със служители на полицията се удари в лек автомобил, а при инцидента бяха ранени трима униформени, единият от които тежко. Той е бил спасен благодарение на Айхан Бедриев и се лекува в шуменската болница. Чуйте репортажа на Георги Софронов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Велики Преслав

Повече социални услуги във Велики Преслав

Бивша детска градина ще се превърне в Център за обществена подкрепа във Велики Преслав. Там ще предоставя комплекс от услуги, насочени основно към деца с увреждания и техните семейства. Дейностите се финансират със 746 000 лв. от оперативна програма „Региони в растеж” и вече е избран изпълнител. Персоналът за новите центрове във Велики Преслав ще..

публикувано на 19.09.18 в 16:01
Д-р Валентин Димитров

Спорт без травми

Много често хората решават да спортуват – за да отслабнат или за по-добро самочувствие. Но се случва още в първите дни да получим травма и завинаги да се откажем от допълнителното натоварване. Не искаме да ви демотивираме да спортувате, а само да ви предупредим, за да избегнете рисковете. Как да избегнем подобни ситуации, а и какви са най-често..

публикувано на 19.09.18 в 15:56

Ружди Ружди: Във всеки ден намирам нещо хубаво

През август параатлетът Ружди Ружди спечели златен медал в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Берлин. Резултатът на Ружди - 12.14 м., се е оказал и най-добро постижение за първенството. В тласкането на гюле Ружди Ружди спечели златен медал на Параолимпийските игри в Рио през 2016 г. с резултат 12.33..

публикувано на 19.09.18 в 15:51

Награда „Жива“ за музея

Поредно отличие за Регионалния исторически музей в Шумен. Преди дни част от неговия екип се върна от чешката столица с наградите „Жива“. За пети път бяха оценявани музеи от славянските държави. В настоящото издание на конкурса участваха 25 културни институти от 12 страни. В категорията за отзивчивост и внимание към посетителите най-високата оценка..

публикувано на 19.09.18 в 14:09
Християн Христов

Кампанията за Християн привлича сърцати хора

Една майка от Търговище повече от 10 години ходи по мъките на българското здравеопазване, в което не открива лекар, който да постави диагноза на 18-годишния ѝ син. По тази причина Нели търси помощ навън и стига до турска клиника, в която ѝ дават надежда за поставяне на диагноза и лечение. Но трябват пари. Първоначално около 1850 евро за изследванията и..

публикувано на 19.09.18 в 11:06
Възстановка на Южната порта на Дворцовата крепост в Преслав с прилежащите ù крепостни стени и съоръжения

Възстановката- модерна машина на времето

С д-р Явор Василев в предаването "Истории за историята " разговаря Станислав Буковалов. Повече за съдбата и страстите на съвремения историк, отдал живота си на възстановките, чуйте  в прикачения файл.  Неговите проекти, свързани с възстановките на дворцовите комплекси в старите ни столици може да разгледате на  http://bazileus.eu.

публикувано на 18.09.18 в 16:10

Във владенията на Демир Баба

За уникалния и първи по рода си празник на съвременното изкуство в местността Демир Баба теке ни разказва Антоний Димов. Записът е подготвен за предаването "Истории за историята" с водещ Станислав Буковалов.

публикувано на 18.09.18 в 14:32