Вицепрезидентът на среща в силистренска гимназия

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС
Законът за предучилищното и училищното образование да се промени така, че средното образование да бъде съобразено с характерната за региона икономика. Това предложи в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес тя се срещна с възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“. По думите й, младите хора по-лесно биха си намирали работа, ако държавата се ангажира да облекчи данъците на работодатели, които наемат млади специалисти и разкрият подходящи позиции, според специализацията им. „Голяма част от учениците в страната избират обучение в хуманитарен профил и все по-рядко се насочват към професионалните гимназии, където могат да усвоят занаят. Това също налага преосмисляне на образователната система“, коментира Илияна Йотова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Млад мъж пострада при катастрофа

30-годишен мъж е пострадал при пътен инцидент по пътя Русе - Силистра, в района на село Коларово. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра. Той пътувал в лек автомобил „Форд“, управляван от 26-годишен водач. Шофьорът загубил контрол и колата се преобърнала извън пътното платно. Пострадалият е с фрактури на черепа и ребрата,..

публикувано на 12.12.18 в 11:22

Протестиращи искат среща с властта

Среща с местната власт в присъствието на медиите поискаха представители на най-младата неформална гражданска група „Протест Силистра“, която е с над 1500 последователи. Според   говорителя на групата Магдалена Генова, тяхна декларация до националните органи на властта е станала официално становище на всички протестни комитети в страната. Сега..

обновено на 12.12.18 в 09:50

32 малки писма до Дядо Коледа

Възпитаниците на детската градина „Роза – 2“ от Силистра изпратиха 32 малки писма до Дядо Коледа. С тях те участват в конкурса на „Български пощи“. Общото писмо бе оформено като фигура на Дядо Коледа, чиято брада е направена от налепени послания на малчуганите до добрия старец. В тях децата разказват за своите добри постъпки, но и съжаляват за някои..

публикувано на 10.12.18 в 13:31

Пари и злато през терасата

74-годишна жена от Силистра е станала жертва на телефонна измама. На 7 декември тя се доверила на обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, и приела да участва в акция по залавяне на телефонни измамници. Според дадените указания, тя хвърлила от терасата на жилището си сумата от 2700 лева и златни накити. По случая е образувано..

публикувано на 10.12.18 в 12:13

Отново протест в Силистра

Нови проблеми като замърсения въздух и неработещия фериботен комплекс поставиха днес протестиращи граждани в Силистра. „Излизаме да подкрепим и всички национални протести, защото недоволството на хората има причина”, каза Магдалена Генова, която се представи за говорител на протестиращите. Според нея е нужен диалог с местните власти по наболелите..

публикувано на 09.12.18 в 15:42

Заловиха телефонен измамник

Силистренски криминалисти задържаха 43-годишен мъж, участвал в извършване на телефонни измами. При текущо разследване на този вид престъпления криминалистите се насочили към мъжа, който работи като таксиметров шофьор и в късния следобед на вчерашния ден го задържали на обществено място в Силистра. Към момента е изяснено, че възползвайки се от..

публикувано на 07.12.18 в 14:59
Сребърна

Лед скова езерото "Сребърна"

Лед е сковал езерото в „Сребърна”, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Дебелината на ледената покривка е около 7 сантиметра. В централната част на водното огледало има незамръзнало петно, където се наблюдават струпвания на птици – неми лебеди, лиски, зеленоглави патици, зимно бърне и морски орли. През..

публикувано на 06.12.18 в 15:53