Вицепрезидентът на среща в силистренска гимназия

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС
Законът за предучилищното и училищното образование да се промени така, че средното образование да бъде съобразено с характерната за региона икономика. Това предложи в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес тя се срещна с възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“. По думите й, младите хора по-лесно биха си намирали работа, ако държавата се ангажира да облекчи данъците на работодатели, които наемат млади специалисти и разкрият подходящи позиции, според специализацията им. „Голяма част от учениците в страната избират обучение в хуманитарен профил и все по-рядко се насочват към професионалните гимназии, където могат да усвоят занаят. Това също налага преосмисляне на образователната система“, коментира Илияна Йотова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови случаи на африканска чума

Нови случаи на африканска чума са констатирани в общините Алфатар и Тервел. За това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. От Националната референтна лаборатория в София са потвърдили, че в проби от 19 и 21 март има наличие на вируса при общо 3 животни. Това са поредните случаи на заболяването у нас за 2019 г. За периода от..

публикувано на 22.03.19 в 13:55

Партньори през Дунава

Основи за общ туристически продукт в района на Силистра и румънския град Кълъраш са поставени със съвместен проект за интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство. Общата стойност на проекта е над 927 000 евро. Водещият партньор е Силистренската община, а партньор по проекта – музей „Долен Дунав” в Кълъраш...

публикувано на 22.03.19 в 09:50
posevi

Посеви в добро състояние

Няма пропаднали площи с пшеница и ечемик в Силистренско, показва справка от Областната дирекция „Земеделие”. От отглежданите в района 489 100 декара с пшеница близо 65% са в много добро състояние, а в незадоволително състояние са около 6 на сто. Наторяване с минерални торове е извършено на 52% от площите. В района се отглеждат и 38 800 декара ечемик...

публикувано на 21.03.19 в 11:53

Нови коли за полицията

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР в Силистра дадоха днес заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Те бяха в дунавския град, за да анализират работата на полицаите за изминалата година. Според гл. комисар Арабаджиев, органите на реда в Силистра имат напредък в..

публикувано на 20.03.19 в 16:58

Повече туристи

Да възстановят дейността на клубовете по пешеходен и воден туризъм са решили членовете на силистренското туристическо дружество „Дочо Михайлов“. На последното отчетно-изборно събрание за председател на дружеството е избрана Виолета Атанасова. „Ще възобновим туристическите бази на дружеството и туризма в региона като цяло“, каза тя за Радио Шумен...

публикувано на 20.03.19 в 15:18

Дарение за болницата

Дарение от 5000 лева за АГ-отделението на болницата в Дулово направи Елица Тодорова. Сумата е събрана от гости и приятели на Тодор Тодоров, които заедно са чествали Тодоровден. Години наред той и неговата съпруга даряват финансови средства за определени каузи и инициативи, като по този начин събират и последователи. Сумата, която днес бе дарена,..

публикувано на 20.03.19 в 13:31
река Дунав

Къпането забранено

Със заповед на кмета Юлиян Найденов се забранява къпането в река Дунав, езера и блата, язовири, напоителни канали и други водни площи в община Силистра, освен на определените съоръжения и специално обособени за това места. До края на май кметовете и кметските наместници, наемателите, концесионерите и собствениците на басейни, язовири и водни площи..

публикувано на 20.03.19 в 11:35