Вицепрезидентът на среща в силистренска гимназия

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС
Законът за предучилищното и училищното образование да се промени така, че средното образование да бъде съобразено с характерната за региона икономика. Това предложи в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес тя се срещна с възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“. По думите й, младите хора по-лесно биха си намирали работа, ако държавата се ангажира да облекчи данъците на работодатели, които наемат млади специалисти и разкрият подходящи позиции, според специализацията им. „Голяма част от учениците в страната избират обучение в хуманитарен профил и все по-рядко се насочват към професионалните гимназии, където могат да усвоят занаят. Това също налага преосмисляне на образователната система“, коментира Илияна Йотова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна еко-акция в Силистра

Благотворителна еко-акция ще се проведе днес в Силистра по повод Деня на Земята - 22 април. От 11 часа срещу входа на Дунавския парк ще бъде поставена метална сфера, изобразяваща планетата Земя. Това ще бъде пункт за събиране на пластмасови капачки, обясни за Радио Шумен Пепа Русева от инициативния комитет. Прастмасовите капачки ще бъдат предадени за..

публикувано на 22.04.18 в 08:15

Спипаха иманяри на разкопки посреднощ

Трима иманяри са задържани в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена тази нощ под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Районното полицейско управление в Силистра и Граничното полицейско..

публикувано на 20.04.18 в 15:44
Димитър Делчев

В ДБГ внимават с коалициите

Възможностите за създаването на широка коалиция на демократичната общност обсъжда Движение "България на гражданите" (ДБГ). Това каза председателят на партията Димитър Делчев, който заедно със своя заместник Найден Зеленогорски гостува в Силистра. "Внимаваме да не станем част от коалиция, чиято цел е апаратното обединение на партийните елити", подчерта..

публикувано на 20.04.18 в 15:29

Удължиха срока за лого на "Сребърна"

До 30 април се удължава срокът на конкурса за изработване на лого на Биосферния резерват „Сребърна“ - „Природата говори – мисли смислено“. За това напомнят от общинската администрация. В надпреварата могат да участват ученици на възраст до 18 години, които да представят свой авторски проект, който не е участвал в други конкурси. Логото трябва да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 14:56
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Още 10 дни за данъчните декларации

На 30 април изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации на физическите лица за облагане на доходите им, получени през 2017 г. В същия срок трябва да се плати и дължимият данък, напомнят от Националната агенция за приходите. От началото на годината до момента в НАП - Силистра са подадени общо 5345 годишни данъчни декларации за облагане на..

публикувано на 20.04.18 в 14:40

Обновяват Дома за стари хора в Тутракан

Два проекта за финансиране е изготвила Община Тутракан. С проект на стойност   27 650 лв. за подобряване на материалната база в Дома за стари хора ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към МТСП. Другият проект е за реконструкция и рехабилитация на ул. „Александър Стамболийски” в гр. Тутракан и включва тротоари и съоръженията и принадлежностите..

публикувано на 20.04.18 в 14:20

Джулай морнинг готвят в Тутракан

Информация за подготовката за тазгодишния Джулай морнинг даде днес кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов. В нея участваха Наско от Б.Т.Р., Цонко Цонев – Кметъла, Санеца и Иван Неделчев. С празника на свободния дух тази година ще бъдат съпричастни 11 български групи, които от 20:00 ч. на 30 юни до 7:00 ч. на 1 юли ще свирят на откритата сцена на..

публикувано на 20.04.18 в 13:41