Условна присъда за опит за подкуп

Едногодишна условна присъда за опит за подкуп на полицай издаде Окръжният съд в Търговище. 42-годишен мъж беше лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от година и половина. Осъденият трябва да плати глоба от 500 лева, както и направените съдебни разноски. Подсъдимият, който е с двойно гражданство – българско и турско, се признал за виновен. Той беше задържан на 6 януари тази година, след като излязъл от дискотека и се качил в автомобила си. Тестът с дрегер отчел 1,69 промила алкохол. Когато полицаят започнал да пише акт, нарушителят подпъхнал в дневника му 50-левова банкнота. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Хайка за дрога

Два вида наркотични вещества са установени у 25-годишен мъж при специализирана полицейска операция на територията на Търговище. Снощи около 20 ч е установено, че той държи у себе си бяло прахообразно вещество с тегло 3 грама, реагиращо при извършения полеви наркотест на   амфетамин, и суха зелена тревиста маса с тегло 50 грама, която при полеви..

публикувано на 16.10.18 в 12:09

Откриха жива издирваната баба Недка

Откриха 84-годишната Недка Бурджиева от с. Водица, община Попово, която бе обявена за издирване на 10 октомври. От Областната дирекция на МВР в Търговище съобщиха, че жената е намерена от граждани на 13 октомври, паднала в тревата в коритото на река Врана в промишлената зона на Търговище. Възрастната жена е откарана с линейка в търговищката..

публикувано на 15.10.18 в 13:15

Спипаха мъж с канабис

235 грама канабис са открити при полицейска проверка в жилище на 33-годишен жител на Търговище. Полицейската проверка е извършена в дома му на ул. „Стефан Караджа“ в града малко след 17 ч. на 14 октомври. По случая е образувано досъдебно производство за притежаване на наркотици без разрешително. Според Наказателния кодекс, наказанието за това..

публикувано на 15.10.18 в 13:11

Мисионис пее и танцува

Близо 500 певци и танцьори от цялата страна вземат участие в Третия национален фолклорен фестивал за деца и юноши “Мисионис пее и танцува”. Конкурсната надпревара ще започне от 10:00 часа и ще се провежда паралелно на сцените на Драматичния театър и Младежкия дом. От 16:00 часа участниците в проявата ще направят фестивално дефиле, което ще..

публикувано на 13.10.18 в 08:22

Горското осигурява дърва за зимата

42 населени места от община Търговище ще получат през тази година дърва за огрев от Държавното горско стопанство в Търговище, съобщи зам.-директорът на териториалното поделение инж. Даниел Колев. Около 1600 домакинства от селата и областния център са избрали през зимата да се отопляват с дърва и са подали заявки в стопанството. Към момента са..

публикувано на 12.10.18 в 12:53

Пожар изпепели два имота

Два имота горяха в село Овчарово, община Търговище. Сигнал за тях е подаден във вторник в 21:40 ч. на тел. 112. Пожарът е възникнал в частен дом в село Овчарово, собственост на 47-годишен мъж от селото. В резултат на инцидента е унищожена около 200 кв. м покривна конструкция на стопанска постройка, 600 бали фураж, машини, около 1 тон пшеница,..

публикувано на 11.10.18 в 11:25

Ремонтират общински пътища

В община Търговище продължава работата по изкърпването на общинската пътна мрежа. В село Здравец е планирано   изграждането на изкуствена неравност в района на автобусната спирка с цел ограничаване на скоростта на автомобилите и повишаване на безопасността на преминаващите пешеходци. Предстои ремонт и на пътя между селата Макариополско - Мировец -..

публикувано на 10.10.18 в 16:11