Условна присъда за опит за подкуп

Едногодишна условна присъда за опит за подкуп на полицай издаде Окръжният съд в Търговище. 42-годишен мъж беше лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от година и половина. Осъденият трябва да плати глоба от 500 лева, както и направените съдебни разноски. Подсъдимият, който е с двойно гражданство – българско и турско, се признал за виновен. Той беше задържан на 6 януари тази година, след като излязъл от дискотека и се качил в автомобила си. Тестът с дрегер отчел 1,69 промила алкохол. Когато полицаят започнал да пише акт, нарушителят подпъхнал в дневника му 50-левова банкнота. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Язовир

Бракониерски мрежи в язовира

Бракониерски мрежи и риба са извадени от водите на язовир "Ястребино". Акцията на доброволците от Централната рибноопазваща организация - клон Ястребино беше проведена по сигнал, съобщи ръководителят Шенол Хасанов. Екипът влязъл с лодка в почти изцяло замръзналия водоем. Извадена е една мрежа с дължина 160 метра. Уловената в нея риба, около 20 кг..

публикувано на 18.01.19 в 16:24

Повече пари за ин витро бебета

35 000 лева са парите, с които тази година ще разполага Общинският фонд „Ин витро“ в Търговище. Това е с 5000 лева повече от 2018 г. През миналата година Фондът е одобрил 15 молби на двойки с репродуктивни проблеми, а през шестте години работа на общинската програма „Ин витро“ са родени 10 бебета. Всяка от одобрените двойки получава до..

публикувано на 17.01.19 в 11:08
Община Антоново

Антоново празнува днес

За петнадесета поредна година в Антоново подготвят празник на града. Днес жителите на малкото градче и общината почитат паметта на християнския светец Антоний Велики и отбелязват Деня на религиозната толерантност, каза кметът Хайредин Мехмедов. "Най-важното е да сме здрави, защото всеки човек си е набелязал някакви цели и трябва да е здрав, за да ги..

публикувано на 17.01.19 в 09:38

Билетът от 1 стотинка - при Цацаров

Ще сезираме главния прокурор Сотир Цацаров по случая с билета от 1 стотинка в Търговище. Това заяви днес председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, цитирана от агенция БГНЕС. „Това е незаконно и означава, че държавата изцяло ще финансира превоза, което е източване. Ще сезираме главния прокурор, Агенцията за..

публикувано на 16.01.19 в 13:23

Кметът лице в лице с хората

През 2019 г. ще продължим работата по благоустрояване на Търговище и селата от общината. Това обяви кметът д-р Дарин Димитров по време на отчета за третата година от мандата си. По думите му, предстои изграждане, обзавеждане и оборудване на Център за грижа за хора с психични разстройства и Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за..

публикувано на 16.01.19 в 13:19

Искат соларни спирки в Попово

Малко над 26 милиона лева се очаква да бъде бюджетът на Община Попово за 2019 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане. Приходите от централния бюджет са около 14 милиона лева, а собствените приходи са близо 12 милиона лева. Местните данъци и такси остават без промяна спрямо миналата година. В Инвестиционната програма са..

публикувано на 15.01.19 в 15:17

Кметски отчет в Търговище

Отчет за третата година от управленския си мандат ще направи днес кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Отчетът ще бъде представен от 17.00 часа в зала 74 на Общината. Това става непосредствено преди внасянето му в Общинския съвет на януарската сесия. Публичният отчет и свикването на общоградска среща за обобщаване и коментар на свършеното..

публикувано на 15.01.19 в 06:56