Условна присъда за опит за подкуп

Едногодишна условна присъда за опит за подкуп на полицай издаде Окръжният съд в Търговище. 42-годишен мъж беше лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от година и половина. Осъденият трябва да плати глоба от 500 лева, както и направените съдебни разноски. Подсъдимият, който е с двойно гражданство – българско и турско, се признал за виновен. Той беше задържан на 6 януари тази година, след като излязъл от дискотека и се качил в автомобила си. Тестът с дрегер отчел 1,69 промила алкохол. Когато полицаят започнал да пише акт, нарушителят подпъхнал в дневника му 50-левова банкнота. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пак източиха банкова карта

За пореден случай на неправомерно теглене от банкова карта съобщиха от полицията в Търговище. Вчера е получен сигнал, че от сметката на 50-годишен мъж от Смолян са изтеглени 890 лв. без съгласието на титуляра. От Областната дирекция на МВР отново напомнят на гражданите да съхраняват грижливо банковите си карти и в никакъв случай да не прикрепят към тях..

публикувано на 20.04.18 в 11:34

Спипаха пореден водач без книжка

Полицията засече водач без книжка, който е управлявал товарен автомобил с прекратена регистрация. На общински път между селата Халваджийско и Малоградец, община Антоново, служителите установили неправоспособния 38-годишен водач от   Камбурово. Камионът ЗИЛ 51 бил със служебно прекратена регистрация  заради несключена задължителна застраховка..

публикувано на 20.04.18 в 11:27

Обновяват паркове и градинки в Търговище

6 са одобрените проекти на община Търговище от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реализацията на дейностите е по Националната кампания „Чиста околна среда 2018 г.". Кметствата в селата Макариополско и Голямо Ново ще получат до 10 000 лв. за благоустрояване на паркове, озеленяване, ремонти на детски кътове и..

публикувано на 20.04.18 в 10:01

Ръсят срещу кърлежи в Попово

Започна дезакаризация на зелените площи в община Попово. Пръсканията се извършват вечер след 22 ч. с разрешени от закона препарати. С приоритет се обработват детските площадки. Общата площ на територията на зелените площи в града е 229 дка, а 27 дка са площите на дворовете на детските градини в цялата община. В местностите „Керчан баир” и „Коконката”..

публикувано на 18.04.18 в 09:04

Ремонтират училище в Търговище с европари

Близо 700 ученици от най-голямото основно училище в Търговище - „Христо Ботев”, ще посрещнат новата учебна година в изцяло ремонтирана сграда. 4-те милиона лева за ремонта и обзавеждането на училището са осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". В средата на април повечето от строителните и ремонтните работи се изпълняват по график. Има и..

публикувано на 17.04.18 в 16:18

Ани вече се движи с проходилка

Състоянието на малката Ани от Търговище се подобрява, след като детето започна лечение в турска клиника в края на миналата година, благодарение на бързо събраните пари чрез благотворителен базар, организиран в социалната мрежа. Тогава за по-малко от две седмици бяха събрани 32 000 долара. Шестгодишната Ани е с диагноза детска церебрална парализа. Днес..

публикувано на 17.04.18 в 11:49

Седмица на Земята в Търговище

С акция за почистване на дворовете в учебните заведения бе открита Седмицата на Земята в община Търговище. 8 детски градини и 8 училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в проявите. Планирани са екоработилници, изложби, създаване на екокътове, образователни дискусии, засяване на цветя, билки и дървета. Предвидени са и..

публикувано на 17.04.18 в 11:41