Предлагат "Арена-Шумен" под наем

39 точки са включени в проекта за дневен ред на редовната сесия на шуменския Общински съвет, която ще се проведе на 26 април. Това стана ясно по време на днешното заседание на Консултативния съвет. Сред докладните записки е предложение за текущи промени по разходната част на бюджета на община Шумен за 2018 година. Според председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, предложените промени са балансирани.
"Общо от едни пера в други пера са прехвърлят 250 000 лв., което е нормално. Почти една трета от годината измина. В някои от дейностите има по-голям напредък, в други нещата вървят малко по-вяло. Естествено е, за да не се спират ремонтни и други дейности, да се извършат промени от пера, които не са толкова важни, към други, които не търпят отлагане", посочи той.
По време на сесията през април съветниците ще обсъдят и Стратегия за развитие на образованието в общината за периода до 2023 година, както и предложение за предоставяне под наем чрез търг на обособени части от новоизграждащата се спортна зала „Арена –Шумен“. По време на заседанието ще бъдат гласувани  и предложения за удостояване на проф. Христо Трендафилов със званието Почетен гражданин на Шумен, а Ваньо Георгиев - с почетното звание Носител на златна значка на град Шумен. Ще бъдат утвърдени и носителите на „Наградата на Шумен“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Макак и Мътница отново на протест

За втори пореден ден жителите на шуменските квартали „Макак“ и „Мътница“ излязоха на протест срещу изискването да пътуват с винетки до Шумен. Около 100-тина души се събраха на входа на кв. „Мътница“, за да изразят недоволството си. За 5 минути, развявайки български знамена и флагове на Европейския съюз, протестиращите блокираха първокласния път..

публикувано на 20.01.19 в 12:45

Нов протест срещу винетките

Нов протест срещу винетките организират днес жителите на шуменските квартали "Макак" и "Мътница". В 12 часа те ще се съберат в центъра на „Мътница“.   Припомням, че вчера недоволните блокираха за минути пътя за село Царев брод. Част от тях казаха, че ако няма резултат от действията им или решение по проблема, след 1 февруари ще организират..

публикувано на 20.01.19 в 08:11

Протестът в Макак

Жителите на шуменските квартали Макак и Мътница днес излязоха на протест срещу винетките. В 12 часа те се събраха на входа на квартал Макак и блокираха за 5 минути пътя за село Царев брод. Първоначално протестиращите имаха намерение да затворят за час кръговото кръстовище на пътя София-Варна, но от АПИ не им разрешиха да затворят републикански път. 90%..

публикувано на 19.01.19 в 14:30

Безплатни уроци по китайски език

Безплатни курсове по китайски език се водят в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Гостуващата преподавателка Сяо Ичи събира група от начинаещи в съботните дни от 10 ч. до 12 ч. и всеки вторник от 18.30 до 19.30 ч. Заниманията за напредналите са в събота от 13 до 15 ч. и в сряда от 18.30 до 19.30 ч. Съботните уроци са в зала 318 на..

публикувано на 19.01.19 в 07:47

Пътна полиция проверява

68 автомобила и 92 души са проверени за два часа този следобед в рамките на специализирана полицейска операция в Шумен. На пет точки в града бяха разположени служители на районните управления във Велики Преслав, Нови пазар, Каолиново и екипи на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР. Съставени са 18 акта, наложени са 43 глоби с фиш...

публикувано на 18.01.19 в 17:06

Малолетни вилняха в автокъща

Двама малолетни потрошиха 16 автомобила в автокъща в Шумен. Собствениците подали сигнал сутринта. Повредените автомобили са от висок клас и са производство след 2000 година. Автомобилите имат различна степен на унищожаване и повреждане. Установени са двама малолетни, с които и към момента продължава работа по изясняване на обстоятелствата по..

публикувано на 18.01.19 в 14:57

Удължават грипната ваканция в Шумен

Болните от остри респираторни заболявания в Шуменска област продължават да се увеличават, сочат данните на ежедневното наблюдение на Регионалната здравна инспекция. За да се прекъсне епидемичната верига в условията на грипна епидемия и да се ограничи заболеваемостта сред учениците, от здравната инспекция са препоръчали на Регионалното управление..

публикувано на 18.01.19 в 14:38