Предлагат "Арена-Шумен" под наем

39 точки са включени в проекта за дневен ред на редовната сесия на шуменския Общински съвет, която ще се проведе на 26 април. Това стана ясно по време на днешното заседание на Консултативния съвет. Сред докладните записки е предложение за текущи промени по разходната част на бюджета на община Шумен за 2018 година. Според председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, предложените промени са балансирани.
"Общо от едни пера в други пера са прехвърлят 250 000 лв., което е нормално. Почти една трета от годината измина. В някои от дейностите има по-голям напредък, в други нещата вървят малко по-вяло. Естествено е, за да не се спират ремонтни и други дейности, да се извършат промени от пера, които не са толкова важни, към други, които не търпят отлагане", посочи той.
По време на сесията през април съветниците ще обсъдят и Стратегия за развитие на образованието в общината за периода до 2023 година, както и предложение за предоставяне под наем чрез търг на обособени части от новоизграждащата се спортна зала „Арена –Шумен“. По време на заседанието ще бъдат гласувани  и предложения за удостояване на проф. Христо Трендафилов със званието Почетен гражданин на Шумен, а Ваньо Георгиев - с почетното звание Носител на златна значка на град Шумен. Ще бъдат утвърдени и носителите на „Наградата на Шумен“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бус горя в Шумен

Бус е изгорял в района на Руски паметник в Шумен минути преди 13:00 часа днес. Двама души са били в автомобила по време на инцидента, който според тях е станал вследствие на късо съединение. Няма пострадали хора. Шофьорът, който е на 30 години от София, е наел микробуса вчера за един ден. Временно бе затворен участъкът от старата Мототехника към..

публикувано на 21.10.18 в 13:35

Между 15 и 20 градуса ще са температурите днес

Между 11 и 14 градуса бяха температурите в 6 часа тази сутрин в региона. Атмосферното налягане е 993 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 88%. Днес съществена промяна на времето не се очаква. Облачността ще е променлива, като на отделни места отново е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад...

публикувано на 21.10.18 в 07:20

Виторог коч ще се издига в Кочово

Каменна скулптура на породист овен, дал име на населеното място ще бъде открита в центъра на преславското село Кочово. Легендите разказват, че селото имало голямо стадо от витороги кочове и преди 2 години, тогавашният кмет Кенан Ибрям се зарече да направи символична фигура от специален камък. Той  докара парче скала в селото, но не успя да..

обновено на 20.10.18 в 08:54
Ришки проход

Затварят Ришкия проход

Днес от 12 до 14 ч. ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства през Ришкия проход - път II-73 Шумен - Карнобат. Ограничението е по искане на „Пътна полиция“ - Шумен и Окръжна прокуратура - Шумен за извършването на следствен експеримент при 23-ти километър в близост до кръстовището за Смядово - път III-7302 Смядово - Велики Преслав...

обновено на 20.10.18 в 07:51

Бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри

73% от работодателите в Шуменско, които са участвали в анкетно проучване за потребностите от работна сила, заявяват, че в следващата една година ще се нуждаят от наемане на персонал. Това сочат резултатите от допитването, които бяха представени по време на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Шумен. Анкетите са..

публикувано на 19.10.18 в 16:33

Криза за медицински сестри

Недостигът на специалисти по здравни грижи в България се задълбочава. Негативната тенденция може да бъде обърната, ако още по време на практиката си в лечебните заведения студентите бъдат привлечени с добри условия. Това стана ясно  по време на откриването на Националния форум на специалистите по здравни грижи в Шумен.   "Ако кадровата криза за..

публикувано на 19.10.18 в 16:03
Шумен - зелен град

Спад на безработицата в Шумен

9,4% е безработицата в Шуменска област в края на деветмесечието на тази година. Спадът в сравнение със същия период на миналата година е близо 2%. Това заяви Божидар Михайлов, директор Регионалната служба по заетостта във Варна. "Отчитаме успешно приключване за областта на деветмесечието. От една страна, намаляването на хората, които се..

публикувано на 19.10.18 в 15:25