Предлагат "Арена-Шумен" под наем

39 точки са включени в проекта за дневен ред на редовната сесия на шуменския Общински съвет, която ще се проведе на 26 април. Това стана ясно по време на днешното заседание на Консултативния съвет. Сред докладните записки е предложение за текущи промени по разходната част на бюджета на община Шумен за 2018 година. Според председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, предложените промени са балансирани.
"Общо от едни пера в други пера са прехвърлят 250 000 лв., което е нормално. Почти една трета от годината измина. В някои от дейностите има по-голям напредък, в други нещата вървят малко по-вяло. Естествено е, за да не се спират ремонтни и други дейности, да се извършат промени от пера, които не са толкова важни, към други, които не търпят отлагане", посочи той.
По време на сесията през април съветниците ще обсъдят и Стратегия за развитие на образованието в общината за периода до 2023 година, както и предложение за предоставяне под наем чрез търг на обособени части от новоизграждащата се спортна зала „Арена –Шумен“. По време на заседанието ще бъдат гласувани  и предложения за удостояване на проф. Христо Трендафилов със званието Почетен гражданин на Шумен, а Ваньо Георгиев - с почетното звание Носител на златна значка на град Шумен. Ще бъдат утвърдени и носителите на „Наградата на Шумен“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Herencia Mexicana” на гости в Смядово

Изпълнители от Мексико гостуват днес в Смядово. Балетът „Herencia  Mexicana” ще изнесе концерт на сцената на читалище „Братство-1860“ от 20 часа. Пътуващата трупа идва в града по покана на кмета Иванка Петрова и ще изнесе безплатно представление. Балетната формация изпълнява фолклорни танци от всички региони на Мексико, създадена е преди 2..

публикувано на 21.07.18 в 09:03

Бойко Борисов реже лентата на "Арена Шумен"

Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ ще бъде открита официално днес. Лентата на новото съоръжение ще пререже министър-председателят Бойко Борисов. Церемонията е от 19,00 часа. За откриването са поканени представители на всички спортни клубове в Шумен, на институциите, бизнеса, представители на спортните федерации, както и известни..

публикувано на 21.07.18 в 08:10

Велики Преслав с три нови проекта

С три проекта за подобряване на енергийната ефективност на обществени сгради и условията за спорт кандидатства Община Велики Преслав по Програмата за развитие на селските райони. 500 000 лева се търсят за саниране на ДГ „Снежанка” и нейния филиал в общинския център. Вторият проект е за изграждане на спортна площадка под бившото пътно училище във..

публикувано на 20.07.18 в 16:15

Пети ден с. Бяла река без вода

Пети ден върбишкото село Бяла река е без вода. Сигнал за това подадоха местни жители. Причината е в аварии по 20-километровия довеждащ водопровод, който се намира в планински терен. Проблемът е, че след отстраняването на една авария, се получава пробив на друго място по изключително амортизираното трасе. От 16 до 20 юли работници и техника на ВиК..

публикувано на 20.07.18 в 16:06
Petrovden apples

Над 4000 еднодневни договора в Шуменско

4564 еднодневни трудови договори са сключени до момента от 88 земеделски производители в Шуменска област. От тях 380 са за 4-часов работен ден, а останалите – на пълен работен ден, каза за Радио Шумен директорът на инспекцията по труда в Шумен Стела Методиева. От началото на годината досега в региона са извършени 92 проверки в селското..

публикувано на 20.07.18 в 15:50

Искат управленските приоритети на МБАЛ

Директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов да представи управленските си приоритети пред здравната комисия в Общинския съвет през есента. Около това становище се обединиха членовете на комисията по предложение на колегата си от БСП Анатоли Стоянов. Поводът бе поисканото от новия директор на шуменската болница пренасочване на гласуваните 100 000..

публикувано на 20.07.18 в 15:26

Обновиха войнишкия паметник на Пети полк

Изцяло обновен и реставриран е войнишкият паметник на Пети полк, който се намира в близост до новата многофункционална зала "Арена Шумен". „Искахме да съхраним историята, защото тя е важна за поколенията след нас“, коментира кметът Любомир Христов. Паметните плочи са изцяло обновени, възстановена е чешмичката, която до момента не беше действаща,..

публикувано на 20.07.18 в 14:10