Илияна Йотова: Темата е сигурността на света

Снимка: БГНЕС
"Безспорно най-голямата тема в момента е сигурността не само на Европа, не само на България, а на целия свят". Това заяви в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази увереност, че след Консултативния съвет за национална сигурност в четвъртък "ние ще бъдем свидетели на една разгърната и убедителна позиция на българската държава". "На масата на преговорите с участието на ООН, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, на всички заинтересовани страни, защото от това как ще се разреши конфликтът в Сирия, това означава мир в този регион", каза Йотова. Тя не скри тревогата си, че към днешна дата няма светлинка в тунела.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневно посещение в Силистренско и днес гостува на учениците от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ в Силистра. Според Йотова, твърде голям лукс е да продължим така наречената образователна политика на дуалното обучение само като пилотни проекти. Това трябва да стане част от образователната система на България и затова трябва да се промени законът, смята Илияна Йотова. "Зная опита на други страни в Европа, в които средното образование е много сериозно обвързано с икономиката на дадените региони - не става въпрос само за националната икономика, а преди всичко регионалната, защото това е един от сигурните начини, по които може да се спре обезлюдяването, демографският срив в много части на страната", подчерта вицепрезидентът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

50% избирателна активност в Суходол

50% е избирателната активност към 15:00 часа в силистренското село Суходол, където се провежда втори тур на частичните избори за кмет. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия в Главиница – Венцислав Маринов. Няма подадени сигнали и жалби, изборите протичат нормално. Своя вот на балотажа са упражнили 320 души от общо..

публикувано на 21.10.18 в 15:11

Прибраха царевицата в Силистренско

Със среден добив от 615 килограма от декар завърши прибирането на царевицата в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. Прибрана е реколтата от над 285 000 декара. Като „пропаднали площи” са регистрирани 469 декара. Продължават и другите сезонни селскостопански работи. Направена е предсеитбена подготовка на 437 600 декара..

публикувано на 21.10.18 в 14:39

Близо 14 % избирателна активност в Суходол

Втори тур на частични избори за кмет се провежда днес в силистренското село Суходол. По данни от Общинската избирателна комисия в Главница изборният ден е започнал спокойно. Право на глас имат 638 души. Избирателната активност в началото на изборния ден е около 14 на сто.

публикувано на 21.10.18 в 10:19

На балотаж в Суходол избират кмет

Втори тур на частичните избори за кмет е насрочен за днес в село Суходол, Община Главиница, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Броят на избирателите с право на глас в Суходол е 640 души. Избирателната активност на първия тур е била близо 63%. Изборите в кметството се налагат заради смъртта на предишния кмет Хамид Рушид.

публикувано на 21.10.18 в 08:12

Ловни състезания край Калипетрово

Традиционните ловни състезания в дисциплината " Свети Хуберт" се провеждат в района на ловната дружинка в село Калипетрово. Те се организират от ловно-рибарското сдружение "Сокол" в Силистра. Очаква се участие да вземат над 30 ловци от страната с кучета, които се използват за птичи лов. За състезанията бяха доставени над сто фазана на..

публикувано на 20.10.18 в 08:28

Заедно сме по-добри

„Заедно сме по-добри“ е благотворителната инициатива, която ще се проведе днес - 19 октомври, в Силистра. Тя е организирана от женското сдружение „Екатерина Каравелова“. Със събраните средства ще бъдат купени дрехи и вещи от първа необходимост за децата от кризисния център в Силистра. В централната част на града от обяд до 18 ч. ще бъдат разположени..

публикувано на 19.10.18 в 10:57

Политика на сближаване

Бъдещето на политиката на сближаване на ЕС след 2020 година ще обсъждат днес в Областния информационен център в Силистра. За срещата е подготвен граждански диалог с участието на европейските депутати Андрей Новаков и Емил Радев, съобщиха от центъра. Във връзка Европейската година на културното наследство центърът обявява музикален конкурс на тема..

публикувано на 19.10.18 в 10:52