Илияна Йотова: Темата е сигурността на света

Снимка: БГНЕС
"Безспорно най-голямата тема в момента е сигурността не само на Европа, не само на България, а на целия свят". Това заяви в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази увереност, че след Консултативния съвет за национална сигурност в четвъртък "ние ще бъдем свидетели на една разгърната и убедителна позиция на българската държава". "На масата на преговорите с участието на ООН, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, на всички заинтересовани страни, защото от това как ще се разреши конфликтът в Сирия, това означава мир в този регион", каза Йотова. Тя не скри тревогата си, че към днешна дата няма светлинка в тунела.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневно посещение в Силистренско и днес гостува на учениците от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ в Силистра. Според Йотова, твърде голям лукс е да продължим така наречената образователна политика на дуалното обучение само като пилотни проекти. Това трябва да стане част от образователната система на България и затова трябва да се промени законът, смята Илияна Йотова. "Зная опита на други страни в Европа, в които средното образование е много сериозно обвързано с икономиката на дадените региони - не става въпрос само за националната икономика, а преди всичко регионалната, защото това е един от сигурните начини, по които може да се спре обезлюдяването, демографският срив в много части на страната", подчерта вицепрезидентът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за животновъдите в Странджанско

Представители от сдружението с нестопанска цел „Потомци на Дуло“ в Кубрат за втори път ще посетят животновъдите в община Болярово и село Шарково. Това съобщи за Радио Шумен представителят на организацията Нина Тодорова. „Искаме да се уверим на място, че държавата не използва силови мерки срещу животновъдите в региона. Имаме информация, че..

публикувано на 21.07.18 в 10:23

3 млн. лв. за нов асфалт

Подписан е договорът за реконструкция и рехабилитация на улица „Симеон Велики“ в Силистра, съобщават от общинската администрация. Дейностите по проекта обхващат улица „Симеон Велики“ от кръстовището на булевард „Македония“ на запад до кръстовището с улица „София“ на изток, паркинга на улица „Шар планина“ до входа на Общинския пазар на север и улица..

публикувано на 19.07.18 в 17:13

1613 в Силистренско смениха джипито си

1613 души от Силистренска област са се възползвали от правото си да изберат нов личен лекар през юни. Това съобщават от Районната здравноосигурителна каса. Най-много са хората от община Силистра – 1019 души. В община Дулово своя личен лекар са сменили 253, в община Главиница – 124, а в община   Тутракан – 72 здравноосигурени. С обичайно малък брой..

публикувано на 19.07.18 в 14:32

Издирват 74-годишен мъж

Полицията в Силистра издирва по молба на близките му 74-годишния Съби Петров Пенев от Алфатар. Мъжът напуснал дома си на 14 юли около 12 ч., час и половина по-късно е забелязан в центъра на града, след което е в неизвестност. Мъжът е среден на ръст, със слабо телосложение. Бил е облечен в тъмносини работни дрехи. Зрението му е силно нарушено. От..

публикувано на 19.07.18 в 11:42

Тиган с горещо олио подпали апартамент

Забравен тиган с мазнина върху газов котлон предизвикал пожар в апартамент в село Айдемир, съобщават от силистренската полиция. Това е станало вчера около 20.30 ч. Огънят унищожил котлона, аспиратор и кухненски шкаф. Екип на силистренската противопожарна служба загасил пожара, преди да обхване жилището.

публикувано на 19.07.18 в 10:13

Дарение за градежа на параклис

Силистренският бизнесмен Тодор Стаматов Тодоров е направил дарение за подпомагане изграждането на параклис „Свети Константин и Елена”  в село Подлес, община Главиница. Това съобщи кметът на селото Милена Атанасова. В Подлес никога не е имало църква. Затова жителите му решават на общо събрание през 2013 година да бъде построен духовен храм с..

публикувано на 18.07.18 в 17:14

Полицията - при хората

Екипи на Областната дирекция на МВР в Силистра продължават работа по противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Днес домакин бе село Срацимир. Инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ запозна събралите се възрастни хора с механизма, по който се извършват измамите, най-актуалните сценарии,..

публикувано на 18.07.18 в 16:13