Илияна Йотова: Темата е сигурността на света

Снимка: БГНЕС
"Безспорно най-голямата тема в момента е сигурността не само на Европа, не само на България, а на целия свят". Това заяви в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази увереност, че след Консултативния съвет за национална сигурност в четвъртък "ние ще бъдем свидетели на една разгърната и убедителна позиция на българската държава". "На масата на преговорите с участието на ООН, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, на всички заинтересовани страни, защото от това как ще се разреши конфликтът в Сирия, това означава мир в този регион", каза Йотова. Тя не скри тревогата си, че към днешна дата няма светлинка в тунела.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневно посещение в Силистренско и днес гостува на учениците от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ в Силистра. Според Йотова, твърде голям лукс е да продължим така наречената образователна политика на дуалното обучение само като пилотни проекти. Това трябва да стане част от образователната система на България и затова трябва да се промени законът, смята Илияна Йотова. "Зная опита на други страни в Европа, в които средното образование е много сериозно обвързано с икономиката на дадените региони - не става въпрос само за националната икономика, а преди всичко регионалната, защото това е един от сигурните начини, по които може да се спре обезлюдяването, демографският срив в много части на страната", подчерта вицепрезидентът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна еко-акция в Силистра

Благотворителна еко-акция ще се проведе днес в Силистра по повод Деня на Земята - 22 април. От 11 часа срещу входа на Дунавския парк ще бъде поставена метална сфера, изобразяваща планетата Земя. Това ще бъде пункт за събиране на пластмасови капачки, обясни за Радио Шумен Пепа Русева от инициативния комитет. Прастмасовите капачки ще бъдат предадени за..

публикувано на 22.04.18 в 08:15

Спипаха иманяри на разкопки посреднощ

Трима иманяри са задържани в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е проведена тази нощ под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Районното полицейско управление в Силистра и Граничното полицейско..

публикувано на 20.04.18 в 15:44
Димитър Делчев

В ДБГ внимават с коалициите

Възможностите за създаването на широка коалиция на демократичната общност обсъжда Движение "България на гражданите" (ДБГ). Това каза председателят на партията Димитър Делчев, който заедно със своя заместник Найден Зеленогорски гостува в Силистра. "Внимаваме да не станем част от коалиция, чиято цел е апаратното обединение на партийните елити", подчерта..

публикувано на 20.04.18 в 15:29

Удължиха срока за лого на "Сребърна"

До 30 април се удължава срокът на конкурса за изработване на лого на Биосферния резерват „Сребърна“ - „Природата говори – мисли смислено“. За това напомнят от общинската администрация. В надпреварата могат да участват ученици на възраст до 18 години, които да представят свой авторски проект, който не е участвал в други конкурси. Логото трябва да бъде..

публикувано на 20.04.18 в 14:56
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Още 10 дни за данъчните декларации

На 30 април изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации на физическите лица за облагане на доходите им, получени през 2017 г. В същия срок трябва да се плати и дължимият данък, напомнят от Националната агенция за приходите. От началото на годината до момента в НАП - Силистра са подадени общо 5345 годишни данъчни декларации за облагане на..

публикувано на 20.04.18 в 14:40

Обновяват Дома за стари хора в Тутракан

Два проекта за финансиране е изготвила Община Тутракан. С проект на стойност   27 650 лв. за подобряване на материалната база в Дома за стари хора ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към МТСП. Другият проект е за реконструкция и рехабилитация на ул. „Александър Стамболийски” в гр. Тутракан и включва тротоари и съоръженията и принадлежностите..

публикувано на 20.04.18 в 14:20

Джулай морнинг готвят в Тутракан

Информация за подготовката за тазгодишния Джулай морнинг даде днес кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов. В нея участваха Наско от Б.Т.Р., Цонко Цонев – Кметъла, Санеца и Иван Неделчев. С празника на свободния дух тази година ще бъдат съпричастни 11 български групи, които от 20:00 ч. на 30 юни до 7:00 ч. на 1 юли ще свирят на откритата сцена на..

публикувано на 20.04.18 в 13:41