Какво е микрокредитиране със споделен риск

Тихомир Илиев, началник на отдел във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ЕАД, бе в Шумен за да представи финансовия инструмент микрокредитиране със споделен риск по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От финансирането му могат да се възползват млади предприемачи, социални и стартиращи предприятия, както и уязвими социални групи. В следващите месеци предстои и стартиране на друг атрактивен инструмент – портфейли гаранции с таван на загубите. Срещата за инструментите на Фонда на фондовете, както често наричат „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД, се състоя в Областния информационен център в Шумен. Още можете да чуете от разговора с Тихомир Илиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Нигяр Джафер: Проблемите в сигурността остават

Д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание и депутат от парламентарната група на ДПС, коментира за Радио Шумен политическата ситуация след неуспешния вот на недоверие към правителството. 131 депутати при гласуването на вота на недоверие към правителството бяха против, а 104 народни представители от ДПС и БСП гласуваха за него. Д-р..

публикувано на 29.06.18 в 15:02
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер анализира изборите в Турция

Реджеп Ердоган спечели проведените вчера президентските избори в Турция на първи тур. Пет партии влизат със сигурност в турския парламент, оповести председателят на Висшият избирателен съвет Сади Гювен. "Победителят от изборите на 24 юни е Турция, турският народ и потиснатите в региона и света", заяви от своя страна Ердоган, който изнесе традиционната..

публикувано на 25.06.18 в 13:59

Пожарът в СУ "Васил Левски" само с материални щети

Пожар горя в СУ „Васил Левски“ в шуменския квартал "Тракия". Няма пострадали, нанесени са само материални щети по сградата. Причините се изясняват. 150 ученици са били успешно евакуирани. Огънят обхванал покрива на сградата, където работници на фирма полагали изолация. Пламъците са били потушени от три екипа на пожарната в Шумен. Използвани са около 30..

публикувано на 11.06.18 в 18:41
Венцислав Караджов

Плюсове и минуси на новия регламент

Нов регламент за защита на личните данни във всички страни на Европейския съюз влезе в сила днес. Той дефинира правата на гражданите и задълженията на операторите на лични данни, както и възможните операции с тях. Според него, всички компании трябва да осигурят служител, който да отговаря за сигурността на личните данни. Дали се спазва законът, ще следи..

публикувано на 25.05.18 в 15:05

Петър Ванев ще тръгне по Апалашката пътека

Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", Сдружение "Поломие" и частни спонсори подкрепят Петър Ванев в пътешествието му по Апалашката пътека в САЩ. До момента българин не е минавал по маршрута с дължина 3500 километра. Петър Ванев е първият българин, прекосил Тихоокеанският хребетен път в Северна Америка, екстремен път от границата на САЩ с..

публикувано на 22.05.18 в 11:09

Пътят до Осмарските скални манастири е недостъпен

Жителите на великопреславското село Осмар не търпят никакви несправедливости и се готвят за протест. От месеци в гората над селището се извършва регламентирана сеч, но тежките камиони са направили надостъпен пътя до най-атрактивната забележителност в района – Осмарските скални манастири. Какво предприеха осмарчани и защо този път е толкова важен -..

публикувано на 05.04.18 в 16:22
Шуменски университет

Ден на кариерата в Шуменския университет

Ден на кариерата в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се проведе днес. Организатор бе Центърът за кариерно развитие. На събитието се очакваше появата на представители на две фирми и на Агенцията по заетостта в Шумен. Частният бизнес закъсня повече от 10 минути за срещата, което стана повод да бъде обсъден в трето лице от другите..

публикувано на 27.03.18 в 12:40