Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец за седми път шампион

Снимка: ПФК "Лудогорец"

Лудогорец и Левски завършиха 2:2 в мач, след който беше връчена титлата на шампионите. „Орлите“ два пъти излизаха напред в резултата чрез голмайстора Кешеру от дузпа и автогол на Белаид, а „сините“ ги догониха с попадения на Прохазка и Кабрал. Лудогорец започна мача с най-добрия си състав в момента. В отбора на Левски имаше наказани и контузени футболисти, а треньорът Делио Роси остави Паулиньо, Нашименто и Вутов в резервите. Футболистите и ръководството на Лудогорец заедно със своите малки наследници излязоха под арката „Шампиони Първа лига сезон 2017/2018”  за да получат седмата поредна шампионска купа. Медалите на шампионите връчи вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Децата от публиката бяха пуснати на терена за концерта на 100 кила и Маги Джанаварова, който беше прекъснат от пищна заря. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвърто реми за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. Равенството дойде след 41 хода. Двубоят беше последен от първото завъртане, в което всички 8 състезателки играят една срещу друга. До момента живеещата в Търговищко шахматистка има една победа, четири..

публикувано на 12.04.24 в 05:47
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу Тан Чжони

Нургюл Салимова направи реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка  от търговищкото село Крепча  изигра спокойно партията си срещу водачката във временното класиране и фиксира третото си равенство от началото на надпреварата. С него Салимова събра..

публикувано на 10.04.24 в 06:24

Футболът се възражда в Тутракан

От години футболът в Тутракан изчезна, не в буквалния смисъл, разбира се, защото в училищата футболът и други спортове се упражняват. Но липсва Школа за детско-юношески футбол с отбор в тази възрастова група, както и мъжки футболен отбор. Община Тутракан е единствената община в Силистренска област без футболен отбор, който да участва в регионалното..

публикувано на 08.04.24 в 11:08

Шуменец в челната тройка на Европа

С бронзов медал в Шумен се завръща националният състезател по смесени бойни изкуства Виктор Иванов. Той завоюва отличието в Европейското първенство по ММА в Белград, Сърбия. Иванов стигна до третото място при мъжете до 70,3 кг.  „Доволен съм от представянето на Виктор, който още при първото си участие при мъжете влезе в челната тройка на Европа...

публикувано на 08.04.24 в 09:40

Десета победа за "Лудогорец"

Десета поредна победа в първенството записаха футболистите на "Лудогорец". Те надиграха "Пирин" (Благоевград) като гости с 2:0.  Николай Бодуров си отбеляза автогол в 58-ата минута, а 15 минути по-късно Педро Нареси оформи крайния резултат.  С актива си от 66 точки шампионите от Разград имат преднина от 6 пред втория "ЦСКА София", като са и с..

публикувано на 08.04.24 в 08:33

Биляна Дудова с квота за Париж

Биляна Дудова си спечели място на олимпийския турнир по борба в Париж през лятото. Състезателката на русенския клуб "Юнак-Локомотив" стигна до квотата на квалификационния турнир в Баку. В категория до 62 кг световната и четирикратна европейска шампионка първо победи шведката Джоана Линдборг с 11:0, а в полуфиналите надделя с 3:0 точки и над..

публикувано на 06.04.24 в 19:23

На крачка от пореден трофей

Хандбалистите на „Шумен 61“ се класираха на финал за „Купа България“. Настоящите носители на трофея спечелиха двубоя си с НСА с 39:27, като на полувремето водеха с 19:12. Възпитаниците на Никола Карастоянов ще очакват победителя от втория полуфинал между отборите на „Осъм“ (Ловеч) и „Локомотив“ (Горна Оряховица). Двубоят между тях започва в 17,30 ч...

публикувано на 06.04.24 в 17:08