Какво зависи от независимите кметове?

Село Бисерци
Снимка: WordPress.com

В рубриката „Лицата на живота“ гостуваме в кубратското село Бисерци, само дето поводът не е празничен. 
Това е едно от рай-големите селища в региона, в което преди време са живели 3000 души. Днес по регистрация те са 1900, а реално живеещите са едва 700. Всички останали отдавна са потърсили по-добър живот и работа в чужбина. С това започва разговорът на Розалина Чернева с кметицата на Бисерци Юнзюле Шакирова, за която причината за обезлюдяването на селото е само една – безработицата.


ВИЖТЕ ОЩЕ
ДГ

Добри партньорства по „Еразъм+“

Програмата на Европейския съюз „Еразъм+“ подпомага образованието в Европа, подкрепя различни училищни дейности, опитва се да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса и насърчава иновациите и конкурентоспособността, като предлага партньорства. Благодарение на тази програма много учители повишават своята квалификация като черпят от..

публикувано на 20.08.18 в 11:22

Училище за планински водачи

Планинският туризъм в България се развива все повече. Туристите обаче често се сблъскват с не добре подготвени планински водачи. Не знам дали знаете, но в България има къде да се получи професионална подготовка. Националното училище за планински водачи е уникално за страната и се намира в троянското село Черни Осъм. За перспективите пред учебното..

публикувано на 17.08.18 в 08:27
Шуменското плато

Изпочупиха половината горски бариери

Встрани от пътищата, пресичащи Шуменското плато, все още могат да бъдат забелязани дървени заграждения, изградени от Североизточното държавно предприятие след заповед от миналата година, издадена от Регионалната дирекция по горите. Малка част от дървените прегради са все още здрави, а много са изпочупени от вандали или са амортизирани и към момента не..

публикувано на 15.08.18 в 17:11

Квартет „Абагар” покорява с изкуство

Шуменският квартет ,,Абагар” спечели високо отличие от фолклорен фестивал в Свищов. Талантливите   момичета, както и техният ръководител Сашка Ченкова, са оценени съвсем скоро и от радиостанция в Америка, предстои им и турне в Япония. За всичко интересно, което се случва с квартета, чуйте от разговора на Жулиета Герова с една от изпълнителките -..

публикувано на 15.08.18 в 13:48

Сесил Алпер с международен приз

Талантливата 12-годишна Сесил Алпер от Търговище се завърна с Гран при от музикалния фестивал в Литва ,,Паланга – 2018 г”. През април тази година Сесил се завърна от 16-ия Международен конкурс "Златен микрофон" в Казакстан, където бе забелязана от член на международно жури - народната артистка на Литва Бируте Петриките, която е главен организатор на..

публикувано на 15.08.18 в 13:34

За левичарите

Променя ли се възпитанието, отношението и обучението на децата, които използват като доминантна лявата си ръка? Това провери Стоян Стоянов, който посети детска лятна занималня в Шумен. Там  разговаря с дългогодишната преподавателка Златка Драгоева, с децата в групата, които пишат с лява ръка, и с техните родители. Чуйте репортажа като натиснете "play"..

публикувано на 14.08.18 в 16:42

Неприятна изненада за шофьорите

Сериозно увеличение на цената на застраховката "Гражданска отговорност" изненада неприятно шофьорите за пореден път през последните месеци. Георги Софронов с подробностите:

публикувано на 14.08.18 в 14:59