Затягат контрола над популацията

Снимка: Уикипедия
Мерки за контрол на популацията на бездомни животни и домашни любимци обсъдиха експерти от общините в Силистренска област. Участваха и представители от двата приюта - частния и общинския, чиито капацитет е 120 кучета.
Обсъдено е на общините да бъдат предоставени до 3000 чипа за чипиране на домашни кучета, което от 2016 г. е задължително. Така животните ще бъдат вписани в регистрите и ще могат да се проследяват.
До 25 май е срокът администрациите по места да предоставят необходимата информация. През зимата в община Силистра е направен обход по населените места, за да бъде фиксиран броят на домашните и на скитащите кучета. Заедно с Главиница и Дулово това са трите общини в областта, където годишно се кастрират по над 100 кучета. За разлика от останалите 4 общини, където, според отчетите в ОДБХ - Силистра, през последните две години се кастрират по не повече от 3 животни на година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде са обещаните мантинели?

Все още не са поставени мантинели в ремонтирани пътни участъци на територията на община Дулово. За това за пореден път сигнализираха наши слушатели. В края на юли – началото на август от пътната агенция са поставили съоръжения в района на Окорш, но не и в един от най-опасните участъци до помпената станция в Окорш. Мантинели от месеци липсват и в..

публикувано на 20.08.18 в 09:04

Храмов празник на арменската църква в Силистра

Най-старата арменска църква у нас - " Света Богородица" в Силистра отбелязва днес храмовия си празник. Създадена е през 1620 година и затова свидетелства камък, вграден в нея. Църквата се намира в центъра на града и е известна с най-добрата акустика и уникално изографисан купол. Честването на 398-та годишнина започва с празнична молитва в 10.30..

публикувано на 19.08.18 в 09:10

Пръскат срещу комари от двете страни на Дунав

Наземна обработка срещу комари ще има днес в община Силистра, съобщават от местната администрация. От 21 ч. до 24 ч. ще се пръскат площи в село Ветрен. От полунощ до 6 ч. сутринта утре ще е третирането в Силистра. По същото време от румънска страна предстои въздушна обработка на териториите в близост до река Дунав.

публикувано на 18.08.18 в 14:15

32 души преплуваха Дунав

32 участници се включиха днес в традиционното преплуване на Дунав край Силистра. Те бяха допуснати във водите на реката след медицински преглед и инструктаж за безопасност. Най-младият ентусиаст беше 11-годишният Искър Теодоров, а най-възрастният – Георги Петров, който е на 73 години. Всички участници получиха грамоти от директора на дирекция..

публикувано на 18.08.18 в 13:23

Ентусиасти ще преплуват Дунав

Традиционното преплуване на река Дунав е днес, съобщават от Община Силистра. Записването ще започне в 9 ч., а стартът ще бъде даден час по-късно в базата на Дунавския клуб. Могат да се включат хора от всички възрасти, като желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички ще получат грамоти и награди, а..

обновено на 18.08.18 в 07:41

110 км телена ограда на границата

Вече са изградени над 110 от общо 133-километровото съоръжение за превенция срещу Африканската чума по свинете по българо-румънската граница. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на контролни проверки в района на граничните контролно-пропускателни пунктове Дуранкулак и Кардам. Съоръжението се простира..

публикувано на 16.08.18 в 12:09

Младеж пострада при катастрофа

20-годишен е пострадал при катастрофа между селата Цар Асен и Черковна, информират от Областната дирекция на МВР - Силистра. Инцидентът станал на 15 август сутринта. 20-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и колата се ударила в крайпътно дърво. Пътуващият във возилото младеж е с комоцио, оставен е за..

публикувано на 16.08.18 в 10:36