Затягат контрола над популацията

Снимка: Уикипедия
Мерки за контрол на популацията на бездомни животни и домашни любимци обсъдиха експерти от общините в Силистренска област. Участваха и представители от двата приюта - частния и общинския, чиито капацитет е 120 кучета.
Обсъдено е на общините да бъдат предоставени до 3000 чипа за чипиране на домашни кучета, което от 2016 г. е задължително. Така животните ще бъдат вписани в регистрите и ще могат да се проследяват.
До 25 май е срокът администрациите по места да предоставят необходимата информация. През зимата в община Силистра е направен обход по населените места, за да бъде фиксиран броят на домашните и на скитащите кучета. Заедно с Главиница и Дулово това са трите общини в областта, където годишно се кастрират по над 100 кучета. За разлика от останалите 4 общини, където, според отчетите в ОДБХ - Силистра, през последните две години се кастрират по не повече от 3 животни на година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Велосипедист загина след инцидент

64-годишен велосипедист е починал след тежко пътно-транспортно произшествие, станало днес около 9.40 ч. по пътя от Силистра към местността Орехова гора. Той бил застигнат и ударен от движещ се след него лек автомобил „Опел“, управляван от 68-годишен мъж. При удара велосипедистът получил тежки травми и по-късно починал. Изясняват се причините за..

публикувано на 17.10.18 в 16:15

Борят домашното насилие

Експертният регионален съвет срещу домашното насилие в Силистра, който е единствен по рода си в страната, ще заседава от 14 ч. в Областна администрация   в крайдунавския град. В структурата участват   представители на различни институции - правораздавателни органи, социални служби и общински администрации от цялата Силистренска област. В..

публикувано на 17.10.18 в 11:34

Грижовна есен за възрастните

Ендокринолози, ортопеди, офталмолози и уролози ще посетят тази седмица села в Дуловска и Тутраканска община, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводители. Медицинските специалисти ще преглеждат безплатно възрастни хора по програмата „Грижовна есен“, станала вече традиционна в регионите, където се отглежда тютюн. Днес и утре лекарите и..

публикувано на 16.10.18 в 11:30

Европрограма разясняват в Тутракан

Възможностите по подмярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони ще бъдат представени на информационна среща в Тутракан. Тя е организирана от Областен информационен център - Силистра и започва в 10:00 ч.  в залата на Общинския съвет. Специалисти от Центъра ще запознаят земеделски производители..

публикувано на 16.10.18 в 06:32

ГЕРБ и ДПС на балотаж в Суходол

Балотаж на състоялите се вчера частични избори за кмет ще има на 21 октомври в село Суходол, Главинишка община,  област Силистра. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Главиница. В надпреварата участваха   кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил. Малко след завършването на изборния ден от Общинската избирателна..

публикувано на 15.10.18 в 13:26

Спокойно протича кметският избор в Суходол

353 души са гласували в частичните избори за кмет на главинишкото с. Суходол до 17.00 часа. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинска избирателна комисия в Главиница - Венцислав Маринов. Изборният ден ще приключи в 20.00 ч. Няма жалби или сигнали за нарушения. 638 души в с. Суходол имат право на глас. Кандидатите за кметския пост са..

публикувано на 14.10.18 в 17:43

В Суходол избират кмет

Частични избори за кмет  се провеждат днес в село Суходол, Главинишка община на Силистренска област. Право на глас имат 640 души. Те ще гласуват в една секция. По информация от Общинската избирателна комисия в Главиница изборният ден е започнал спокойно.

публикувано на 14.10.18 в 08:23