Наградиха чуждестранни студенти

Снимка: ruse.bg
36 чуждестранни студенти от Русенския университет получиха награди за много добър и отличен успех днес. Пълният отличник сред тях е четвъртокурсничката от специалност „Промишлен дизайн“ Валентина Балтаджи от Молдова. Студентите, които за първа година са в страната ни и учат български език, получиха грамоти.
14 магистри от Филиала в Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“ също получиха днес своите дипломи. Преди церемонията се проведе и Студентска научна сесия. На нея бяха представени 18 доклада за изследователската и научната дейност на висшето училище.ВИЖТЕ ОЩЕ

Вандали потрошиха пейки в парка

Поредна вандалска проява е установена в Парка на младежта на кестеновата алея, където са били счупени четири пейки. Община Русе е възложила на фирмата, с която има сключен договор, да премахне и ремонтира парковата мебел. В началото на юли подобна вандалска проява беше извършена в участъка, водещ към УМБАЛ „Канев“. Кметът на община Русе..

публикувано на 21.08.18 в 15:02

Пръскат срещу комари в Бяла

Пръскане срещу бълхи, комари и кърлежи ще има днес и утре в Бяла, съобщават от общинската администрация. Третирането ще е от 20 ч. до 23,30 ч. Ще бъдат обработени тревните площи в парковете, детските и в социалните заведения, както и кътовете за игра. Собствениците на пчелини трябва да предприемат необходимите действия, за да предпазят пчелите от..

публикувано на 21.08.18 в 13:38

Лекари помогнаха на бедна старица

Лекарите от клиниката по „Ортопедия и травматология“ на Университетска болница „КАНЕВ“ в Русе дариха част от средствата за изкуствената тазобедрена става на 86-годишна пациентка на болницата. Част от сумата за ставата се покрива от Здравната каса, но заради лошото финансово състояние на пациентката, тя е нямала възможност да осигури останалите..

публикувано на 21.08.18 в 11:42

Голямото събиране на хартия започва сега

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ стига за четвърти път до Русе. Децата от крайдунавския град имат един месец, за да съберат поне 5 килограма хартия за рециклиране. В присъствието на възрастен придружител на 23 септември от 10 до 14 ч. на площад „Свобода“ те ще могат да я заменят за нова детска книжка. „Децата, донесли допълнителни 5 кг. хартия..

публикувано на 20.08.18 в 15:21

Археологическо лято на крепостта Червен

Приключи археологическото проучване на новооткритата Църква № 16 на територията на Средновековния Червен. Християнският храм, разположен в западния хълм на Червенския рид, е с размери приблизително 7 на 13 метра. Първоначалният анализ на находките, както и технологията на градежа датират храма в рамките на ХІV век. Запазени са малки участъци от..

публикувано на 20.08.18 в 15:01

Русе иска да диша

Протест с искане за чист въздух събра на площад "Свобода" в Русе около трийсетина граждани, които настояват местната и държавна власт да вземат всички законови мерки и да преустанови постоянното замърсяване на въздуха над града. Протестът под наслов "Камбаната бие за Русе" насочи вниманието на обществеността към най-важния проблем на града -..

публикувано на 20.08.18 в 13:46

Международна регата на русенския бряг

63-тата Международна дунавска регата ТИД – 2018 ще акостира в Русе днес. Тя е започнала на 23 юни и ще продължи до 6 септември, като участниците са навлезли в българския участък на реката на 12 август. ТИД (“Tour International Danubien”) е ежегоден гребен поход по река Дунав, който по традиция преминава през почти всички крайбрежни страни по..

публикувано на 20.08.18 в 09:16