Наградиха чуждестранни студенти

Снимка: ruse.bg
36 чуждестранни студенти от Русенския университет получиха награди за много добър и отличен успех днес. Пълният отличник сред тях е четвъртокурсничката от специалност „Промишлен дизайн“ Валентина Балтаджи от Молдова. Студентите, които за първа година са в страната ни и учат български език, получиха грамоти.
14 магистри от Филиала в Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“ също получиха днес своите дипломи. Преди церемонията се проведе и Студентска научна сесия. На нея бяха представени 18 доклада за изследователската и научната дейност на висшето училище.ВИЖТЕ ОЩЕ

Две русенски учителки бяха наградени от Синдикат „Образование“

Две русенски учителки бяха наградени от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Синдикатът отличава изявени учители, ученици и социални партньори. Тодорка Стефанова Ганюева от Русе е сред 12-те наградени с почетното отличие „Неофит Рилски“ за високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Наградата връчи..

публикувано на 24.05.18 в 15:56

Русенци отбелязаха 24 май с шествие и празнична програма

Община Русе отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май с редица тържествени събития. В празничното шествие се включиха над 2500 ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и от Общинския духов оркестър. Шествието премина по ул...

публикувано на 24.05.18 в 13:42

Прием в Русенския университет

Русенският университет обяви прием на студенти в 49 специалности в 23 професионални направления за новата академична година. Таксите за обучение остават сред най-ниските в страната, обяви днес ректорът проф. Христо Белоев. Новата специалност, която университетът разкрива е Софтуерно инженерство. За първа година Русенският университет дава възможност на..

публикувано на 23.05.18 в 15:04

Запълват пукнатини по русенските улици

Нова машина за запълване на пукнатини и запечатване на фуги с битумна паста работи от днес по русенските улици. Използваният материал е със специфичен химичен състав, който е подходящ за атмосферните условия в Русе, при много високи температури през лятото и много ниски - през зимата. Дейностите стартираха от ул. „Плиска“, а през следващите дни..

публикувано на 23.05.18 в 13:28

Промяна в движението по Дунав мост

От днес на ГКПП - Дунав мост 1 в Русе временно се връща старата организация за движение на превозни средства - през трасе "Запад" в двете посоки. Поради започнала от Агенция „Пътна инфраструктура" реконструкция за разширение на пътя и за безопасна организация на движението, новоизграденото трасе „Изток", което поема входящия трафик от Румъния, ще..

публикувано на 22.05.18 в 13:31

Българин тръгва по Апалашката пътека в САЩ

Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Сдружение "Поломие" ще представят днес планирания от 1 юни пешеходен преход на Петър Ванев по планинския преход Апалашка пътека в САЩ. Походът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе и Фондацията. До момента преходът няма българско постижение и се явява уникална възможност за подчертаване..

публикувано на 22.05.18 в 09:59

Обсъждат инвестициите в Северна България

Областният управител на Русе Галин Григоров ще участва в дискусионна кръгла маса на тема „Инвестиции и инфраструктура в Северна България“. Сред разискваните теми по време на срещата ще бъдат актуални въпроси относно инвестициите в сферата на инфраструктурата, трансграничното сътрудничество, публично-частните партньорства, потенциала и перспективите..

публикувано на 21.05.18 в 14:37