Летни приключения за децата в Силистра

Снимка: ПоПоТам
Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Силистра за пета поредна година организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят клубове по плуване, тенис, приложно изкуство, шахмат, хип-хоп танци, зумба, латино танци, ветроходство, гребане и "Млад скаут". Участието е безплатно. Записването става с подаване на заявления в Общината до края на май. Поради ограничения брой места групите се попълват по реда на подаване на заявления. Възможно е записване в повече от един клуб.ВИЖТЕ ОЩЕ

Спипаха двама ало измамници

Служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление - Силистра задържаха 32-годишен мъж и 17-годишно момче, участвали в телефонна измама. До ареста на двамата се е стигнало при незабавна реакция след подаден сигнал. На 19 май 74-годишна силистренка се доверила на телефонно обаждане от мним полицай и приела да участва в операция за залавяне на..

публикувано на 22.05.18 в 16:02

Финансират научна конференция в Тутракан

6 000 лв. ще отпусне Министерството на културата на Историческия музей в Тутракан за провеждането на „Международна научна конференция „Герои. Идеи. Събития”. Форумът е по повод няколко бележити събития. През 2018 г. в Тутракан ще бъдат чествани: 140 години от Освобождението на България, 245 години от победата на ген. Ал. В. Суворов при Тутракан, 25 години..

публикувано на 22.05.18 в 15:22
кмет, силистра,  Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ

Среща с абитуриенти - отличници

В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Силистра, дирекция „Хуманитарни дейности” организира празнични срещи на кмета на общината с абитуриенти-отличници и изявени педагогически специалисти. Срещата с абитуриентите-отличници ще се проведе в Художествената галерия “П. Павлович”. 408 са..

публикувано на 22.05.18 в 11:10

Летни занимания за силистренските деца

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Силистренската община организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят спортни клубове, по приложно изкуство, различни танци и "Млад скаут". Участието е безплатно. Интерес сред децата предизвиква клубът по самоотбрана...

публикувано на 21.05.18 в 13:48

Дунавски спортен празник в Силистра

Дунавски спортен празник "Мама, татко и аз" започва в 10 часа в Дунавския парк в Силистра. В програмата са включени масов крос за деца, младежи и техните родители. Тази година голямата награда ще е велосипед.  Веднага след награждаването на победителите в кроса участниците ще могат да проверят своите знания по природознание и екология,..

публикувано на 20.05.18 в 09:33
слънчоглед

Завърши пролетната сеитба в Силистренско

Завърши пролетната сеитба в Силистренско. Засетите   култури са над 680 000 декара. Това е с над 13 000 декара по-малко в сравнение с миналата 2017 година. Тази година обаче са засети повече царевица и маслодаен слънчоглед - 285 715 декара царевица и 371792 декара слънчоглед.

публикувано на 18.05.18 в 13:36

Студенти с грамота от президента

Провежданите през май научни четения в Силистренския филиал на Русенския университет вече ще са през октомври, каза директорът на филиала в Силистра доц. Теменужка Богданова. По думите ѝ, промяната е съобразена с програмата за празника на ВУЗ-а. За участието си в „Българската Коледа“ Студентският съвет получи грамота от президента на Република..

публикувано на 17.05.18 в 16:56