Летни приключения за децата в Силистра

Снимка: ПоПоТам
Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Силистра за пета поредна година организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят клубове по плуване, тенис, приложно изкуство, шахмат, хип-хоп танци, зумба, латино танци, ветроходство, гребане и "Млад скаут". Участието е безплатно. Записването става с подаване на заявления в Общината до края на май. Поради ограничения брой места групите се попълват по реда на подаване на заявления. Възможно е записване в повече от един клуб.ВИЖТЕ ОЩЕ

Администрацията в Тутракан с нова придобивка

Нов електромобил има вече общинската администрация в Тутракан. Той е първият по рода си в Силистренска област. Автомобилът е снабден със специална зарядна колонка, която е разположена срещу сградата на общинската администрация. "Фирмата-производител ни предложи голяма отстъпка, а закупуването на колонката стана с решение на Общинския съвет от май”, каза..

публикувано на 14.08.18 в 11:11

Ентусиасти ще преплуват Дунав

Традиционното преплуване на река Дунав ще бъде в събота, 18 август, съобщават от Община Силистра. Записването ще започне в 9 ч., а стартът ще бъде даден час по-късно в базата на Дунавския клуб. Могат да се включат хора от всички възрасти, като желаещите да участват задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж. Всички ще..

публикувано на 13.08.18 в 13:21

Наръчник срещу домашното насилие

Наръчник срещу домашното насилие ще отпечатат от Женското сдружение „Екатерина Каравелова“ в Силистра. "Изданието е предназначено за деца от 7 до 10 години и ще бъде разпространено в силистренските училища в началото на новата учебна година. Наръчникът ще бъде изработен в мини вариант. Съвсем накратко и визуализирано на снимки. На децата ще бъде..

публикувано на 09.08.18 в 16:51

Състезание събира атлети в Сребърна

Състезанието Srebarna Trail Run ще се проведе на 7 октомври в резервата Сребърна. Проявата се организира от Клуба по бегови спортове в Русе с подкрепата на РИОСВ – Русе. Надпреварата се посвещава на 70-годишнината от обявяване на Сребърна за защитена територия, както и присъединяването й към мрежата на биосферните паркове на UNESCO. Трасетата са с дължина..

публикувано на 09.08.18 в 16:27

Пак ще варят мамалига в Нова Черна

Започна подготовката за Фестивала на мамалигата в тутраканското село Нова Черна. Вече се приемат заявки за участие в шестото издание, което ще се проведе 6-ти октомври. Целта на фестивала е да съхранява и популяризира фолклора чрез песен, танц, слово и храна, а също да стимулира издирването, съхраняването и разпространението на автентични обичаи...

публикувано на 09.08.18 в 15:39

Полицията в Силистра с нов директор

Комисар Мартин Недялков е новият директор на Областната дирекция на МВР – Силистра. Той е преназначен временно на длъжността със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Днес комисар Мартин Недялков беше представен пред ръководния състав на дирекцията от заместник-главния секретар е на МВР главен комисар Георги Арабаджиев. Недялков е на..

публикувано на 09.08.18 в 11:21

Най-тежко пострадалият в Болоня ученик излиза от шока

В стабилно състояние е ученикът от Силистра, който пострада най-тежко при взрива на цистерна в Болоня в началото на тази седмица. Детето вече излиза от преживения шок, съобщи посланикът на България в Италия Марин Райков, който се срещна с младежа в болницата в Чезена. Момчето ще остане за лечение там около 40 дни. Днес в Италия трябва да пристигне..

публикувано на 09.08.18 в 08:09