Летни приключения за децата в Силистра

Снимка: ПоПоТам
Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Силистра за пета поредна година организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят клубове по плуване, тенис, приложно изкуство, шахмат, хип-хоп танци, зумба, латино танци, ветроходство, гребане и "Млад скаут". Участието е безплатно. Записването става с подаване на заявления в Общината до края на май. Поради ограничения брой места групите се попълват по реда на подаване на заявления. Възможно е записване в повече от един клуб.ВИЖТЕ ОЩЕ

Суходолци - с нов кмет

Кандидатът на ДПС спечели вчерашния втори тур на частичните избори за кмет на село Суходол, община Главиница в Силистренска област. За кметските избори бяха регистрирани двама кандидати: Абедин Нури Рушид  от ГЕРБ и Недрет Юсеин Алил от ДПС. С 244 действителни гласа изборите спечели кандидатът на ДПС Недрет Алил, съобщиха от Общинската избирателна..

публикувано на 22.10.18 в 06:21

50% избирателна активност в Суходол

50% е избирателната активност към 15:00 часа в силистренското село Суходол, където се провежда втори тур на частичните избори за кмет. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия в Главиница – Венцислав Маринов. Няма подадени сигнали и жалби, изборите протичат нормално. Своя вот на балотажа са упражнили 320 души от общо..

публикувано на 21.10.18 в 15:11

Прибраха царевицата в Силистренско

Със среден добив от 615 килограма от декар завърши прибирането на царевицата в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. Прибрана е реколтата от над 285 000 декара. Като „пропаднали площи” са регистрирани 469 декара. Продължават и другите сезонни селскостопански работи. Направена е предсеитбена подготовка на 437 600 декара..

публикувано на 21.10.18 в 14:39

Близо 14 % избирателна активност в Суходол

Втори тур на частични избори за кмет се провежда днес в силистренското село Суходол. По данни от Общинската избирателна комисия в Главница изборният ден е започнал спокойно. Право на глас имат 638 души. Избирателната активност в началото на изборния ден е около 14 на сто.

публикувано на 21.10.18 в 10:19

На балотаж в Суходол избират кмет

Втори тур на частичните избори за кмет е насрочен за днес в село Суходол, Община Главиница, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Броят на избирателите с право на глас в Суходол е 640 души. Избирателната активност на първия тур е била близо 63%. Изборите в кметството се налагат заради смъртта на предишния кмет Хамид Рушид.

публикувано на 21.10.18 в 08:12

Ловни състезания край Калипетрово

Традиционните ловни състезания в дисциплината " Свети Хуберт" се провеждат в района на ловната дружинка в село Калипетрово. Те се организират от ловно-рибарското сдружение "Сокол" в Силистра. Очаква се участие да вземат над 30 ловци от страната с кучета, които се използват за птичи лов. За състезанията бяха доставени над сто фазана на..

публикувано на 20.10.18 в 08:28

Заедно сме по-добри

„Заедно сме по-добри“ е благотворителната инициатива, която ще се проведе днес - 19 октомври, в Силистра. Тя е организирана от женското сдружение „Екатерина Каравелова“. Със събраните средства ще бъдат купени дрехи и вещи от първа необходимост за децата от кризисния център в Силистра. В централната част на града от обяд до 18 ч. ще бъдат разположени..

публикувано на 19.10.18 в 10:57