Летни приключения за децата в Силистра

Снимка: ПоПоТам
Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Силистра за пета поредна година организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят клубове по плуване, тенис, приложно изкуство, шахмат, хип-хоп танци, зумба, латино танци, ветроходство, гребане и "Млад скаут". Участието е безплатно. Записването става с подаване на заявления в Общината до края на май. Поради ограничения брой места групите се попълват по реда на подаване на заявления. Възможно е записване в повече от един клуб.ВИЖТЕ ОЩЕ

Възрастна жена загина на пътя

80-годишна жена е починала, след като била блъсната на пешеходна пътека в Силистра, информират днес от полицията. Инцидентът станал на 17 януари по улица „Добрич“. Възрастната пресичала, когато била ударена от лек автомобил „Тойота“, управляван от 61-годишен мъж. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Причините се изясняват, образувано е..

публикувано на 21.01.19 в 10:00

Улеснение за читателите в Силистра

Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра е първата у нас, която въведе т.нар. жанрови определители. Специалните стикери, които се поставят върху книгите, са взаимствани от холандския опит на обществените библиотеки там. Според Даниела Недялкова, директор на културния институт, тази практика е възприета в много европейски държави, и..

публикувано на 19.01.19 в 09:40

Баба Надежда чукна 102 лета

102-и рожден ден празнува дуловчанката Надежда Петкова. С поздравителен адрес, букет и финансов подарък кметът на общината д-р Юксел Ахмед заедно със заместник-кмета Доротея Тотева, близки и познати поздравиха баба Надежда. С чувство за хумор баба Надя изпя за гостите си няколко песни и заръча: „Да не забравите да дойдете! Ще ви чакам и догодина!“..

публикувано на 18.01.19 в 16:11

Заловиха две коли с крадени дърва

Двама са заловени да превозват дърва с неясен произход, съобщиха от полицията в Силистра. Вчера около 16.30 ч. в района на село Зафирово полицейски автопатрул засякъл товарен автомобил, превозващ 3.6 пространствени кубически метра дърва за огрев, за които 35-годишният водач не притежавал редовно писмено позволително. Два часа по-късно по ул...

публикувано на 18.01.19 в 11:06

Повече пари за образование

Над 14.1 млн. лева е макрорамката на проектобюджета на община Тутракан за 2019 година. Днес се проведе публичното обсъждане на финансовия документ. Заложените средства за държавните дейности са 7 585 960 лв., а за местните - 5 951 439 лв. Прогнозната рамка на бюджета за тази година надхвърля с почти 2 милиона лева миналогодишната, като..

публикувано на 17.01.19 в 16:21

Общинският съвет се отчита

198 докладни записки са разглеждани през 2018 година в Общинския съвет в Силистра, съобщи неговият председател д-р Мария Димитрова. По думите й, един от най-тежките проблеми пред местния законодателен орган е свързан с обжалванията на взети решения. "Основно нашите наредби, които се обжалват, е заради това, че преди 2007 г. е нямало изискване..

публикувано на 17.01.19 в 12:34

Откриха тялото на издирван мъж

На 16 януари в района на Орехова гора е открит трупът на обявения за издирване 81-годишен мъж от село Калипетрово, съобщиха от силистренската полиция. При извършения първоначален оглед не са установени данни за насилствена смърт. Назначена е аутопсия, разследването на случая продължава. Радио Шумен припомня, че 81-годишният Вълю Бонев Вълев от..

публикувано на 17.01.19 в 11:32