Деца поздравиха хора с увреждания

Четвъртокласници поздравиха хора с увреждания в Кубрат. Празничната програма е посветена на деня на завземането на кораба „Радецки“ от Христо Ботев и неговата чета. Децата поздравиха присъстващите в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания със стихотворения и песни, а също представиха и изложба на рисунки, посветени на Христо Ботев, който е патрон на учебното заведение в Кубрат. За децата бяха осигурени подаръци, изготвени от потребителите на дневния център.ВИЖТЕ ОЩЕ

Малки и големи празнуват 24 май в Кубрат

Тържествата стартираха в двора на най-голямото училище в общината СУ „Христо Ботев. Най-малките възпитаници на школото дариха абитуриентите със здравец, а за успех на завършилите директорът плисна менче с вода. Празникът продължи та площад „Възраждане“ с издигането на националното знаме на страната и знамето на Община Кубрат. Пред жителите на Кубрат..

публикувано на 24.05.18 в 14:33

По повод 24 май отличиха изявени разградчани

На тържество по случай 24 май, организирано от община Разград, празнично слово произнесе кметът д-р Валентин Василев. Той заедно с председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев връчиха наградата „Златен Пегас” на Иван Дойнов. С награда „Никола Икономов” бяха удостоени Александър Христов, Петко Антонов и Георги Атанасов, „Студент на годината”..

публикувано на 24.05.18 в 14:08

Отличиха кубратски ученици

По повод 24 май - Деня на славянската писменост и култура в Кубрат днес наградиха изявени ученици и колективи. Грамоти и парични награди получиха 51 ученици, шест колектива, а индивидуалните отличия бяха 45. Отличията връчиха кметът на общината Алкин Неби, неговият заместник Орхан Мехмед и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. „От мое име и от..

публикувано на 23.05.18 в 17:07

Започва извозването на боклука в Кубрат

Община Кубрат купи камион, с който да извозва сметта от града и населените места в общината до регионалното депо в Разград. Машината пристигна вчера вечерта. „Този камион на практика поставя началото на общинското звено „Чистота“ в Кубрат, което Общинският съвет подкрепи единодушно на сесия.“ Това каза за Радио Шумен кметът Алкин Неби. Той..

публикувано на 23.05.18 в 10:57

Ново предприятиe ще почиства в Кубратско

Ново общинско предприятие "Чистота" да бъде създадено в Кубрат. Това решиха на сесия днес общинските съветници в лудогорския град. По думите на кмета на Кубрат, Алкин Неби, така общината няма да е зависима от външна фирма, която събира сметта в града и близките села. От миналата седмица общината е в бедствено положение, защото дружеството, което бе..

публикувано на 22.05.18 в 14:56

Бездомно куче нападна дете в Кубрат

11-годишно момиче от Кубрат е било нахапано от куче. Инцидентът станал около 14:30 часа вчера на детска площадка в града. Бездомното куче нахапало детето по бедрото и задните части. Във ФСМП - Кубрат му е оказана медицинска помощ. Момичето е освободено за домашно лечение. За случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 22.05.18 в 11:17

"ЕНЕРГО-ПРО" увеличава инвестициите си в Разградско

116% ръст на инвестициите в Разградска област планира "ЕНЕРГО-ПРО" през 2018 година. Това съобщи главният изпълнителен директор на "ЕНЕРГО-ПРО" Варна Момчил Андреев на среща с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. По време на срещата бе обсъдена и съвместната работа на компанията и органите на реда в Разград за противодействие на кражбите..

публикувано на 21.05.18 в 16:20