Деца поздравиха хора с увреждания

Четвъртокласници поздравиха хора с увреждания в Кубрат. Празничната програма е посветена на деня на завземането на кораба „Радецки“ от Христо Ботев и неговата чета. Децата поздравиха присъстващите в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания със стихотворения и песни, а също представиха и изложба на рисунки, посветени на Христо Ботев, който е патрон на учебното заведение в Кубрат. За децата бяха осигурени подаръци, изготвени от потребителите на дневния център.



Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разград далеч от грипна епидемия

Покачва се броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания в Разград, но все още градът е далеч от обявяване на грипна епидемия. Това съобщи д-р Рени Кирякова - директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция. Тя посочи, че заболеваемостта в Разград е 99,14 на 10 000 души от населението, по-ниска от..

публикувано на 17.01.19 в 12:42

Конференция на ветераните от войните

Областната конференция на Съюза на ветераните от войните се проведе днес в Разград. Гости на събитието бяха кметът на общината д-р Валентин Василев и заместник областният управител Евгени Драганов. Д-р Валентин Василев пожела здраве на присъстващите. Той отбеляза, че вече няма друг освен тях, който да разказва на младите за войните, които са се..

публикувано на 17.01.19 в 11:41

Хранителни помощи в Исперих

Започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби хора и семейства от община Исперих. Помощта, която се получава, е по Оперативна програма за храни и подпомагане на най-нуждаещите се, съфинансирана от Европейския съюз.  24 килограма с хранителни продукти се раздават от активистите на БЧК в градския стол в Исперих със съдействието на..

публикувано на 16.01.19 в 15:31

Издирват крадци на дърва

Кражба на дърва е засечена в горски масив близо до село Дянково от служители на „Разград Лес“. Снощи са задържани двама мъже на 20 и на 25 години от Дянково с лек автомобил „Форд“ с транзитни регистрационни табели. На място е открита и друга кола - „Фолксваген“ без регистрационни номера, натоварена с незаконно придобита дървесина. Водачът и..

публикувано на 16.01.19 в 12:29

12 жертви на катастрофи в Разградско

12 са загинали, а 172 са ранени при катастрофи в Разградска област през миналата година. Това сочи анализът на полицията. В сравнение с 2017 г. жертвите на пътя са с една по-малко, но ранените са с 48 повече. Общо са станали 476 пътни инцидента, 115 от тях – тежки. През декември в Разградско са проведени 4 специализирани операции. С мобилните..

публикувано на 15.01.19 в 17:02

По-малко престъпления в Разградско

С 4% намалява престъпността в Разградска област през 2018 г. спрямо година по-рано. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Регистрирани са 1202 криминални престъпления, от тях над 900 са разкрити. Най-голямо е намалението при престъпленията против собствеността - с 16,3%. Увеличение се отчита при престъпленията против личността - с 16..

публикувано на 15.01.19 в 15:52

„Живот без дрога” в Разград

Започна приемането на заявки за участие в 20-ото издание на инициативата „Живот без дрога“, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. И тази година ще има два модула. В областния конкурс за най-оригинално послание могат да участват ученици от 5 до 12 клас от региона. Те трябва да представят авторска песен по темата, като ще се допускат и..

публикувано на 15.01.19 в 15:27