Деца поздравиха хора с увреждания

Четвъртокласници поздравиха хора с увреждания в Кубрат. Празничната програма е посветена на деня на завземането на кораба „Радецки“ от Христо Ботев и неговата чета. Децата поздравиха присъстващите в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания със стихотворения и песни, а също представиха и изложба на рисунки, посветени на Христо Ботев, който е патрон на учебното заведение в Кубрат. За децата бяха осигурени подаръци, изготвени от потребителите на дневния център.ВИЖТЕ ОЩЕ

Усилено обновяват квартал в Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев провери изпълнението на строително-монтажните работи по проекта за облагородяване на зелените площи в жилищния комплекс „Орел“. В междублоковите пространства се демонтират настилки и се подготвя полагането на подземна инфраструктура, а в Южен парк се изграждат нови алеи. Проектът по оперативна програма..

публикувано на 16.08.18 в 16:48

Спипаха 30 000 таблетки екстази

30 000 таблетки екстази са намерени при спецоперация в Разградско, съобщават от пресцентъра на МВР. В момент на сделка в местността „Пчелина“ край областния град са задържани двама криминално проявени разградчани – на 34 и 43 години. При личен обиск и претърсвания от тях и от автомобила им са иззети 20 000 таблетки екстази с тегло 7 килограма и..

публикувано на 16.08.18 в 13:55

На Голяма Богородица в Медовене

Църквата „Св. Успение Богородично“ в кубратскoтo селo Медовене чества храмовия си празник днес. Църквата е изградена с дарения, предстои да бъде изографисана и да се монтира нов иконостас, съобщи за Радио Шумен заместник-председателят на църковното настоятелство в селото Стефка Петрова. Досега са събрани 12 000 лева, а иконостасът от дъбово дърво..

публикувано на 15.08.18 в 14:38
кметът на Кубрат

Предприятия със задължения към Община Кубрат

Почти всички предприятия на територията на община Кубрат имат задължения към администрацията, каза за Радио Шумен кметът Алкин Неби. Той уточни, че дълговете на три от дружествата надхвърлят 200 - 250 000 лева. "Парите са предимно от данък сгради и данък смет, натрупани през годините. В предприятията, които имат задължения работят предимно жители на..

публикувано на 14.08.18 в 14:43

Задържаха младеж с наркотици

Метамфетамин и канабис са иззети при полицейска операция на криминалисти на Районното управление в Исперих. Задържан е 20-годишен местен жител, съобщават от полицията. Снощи около 23:00 часа на улица в града полицейски екип обискирал младежа. У него униформените открили 50 хапчета с тегло над 19 грама, реагирали при полевия наркотест на метамфетамин, и..

публикувано на 14.08.18 в 14:34

Отиде си Юксел Чаушев

Напусна ни един от най-изявените театрални дейци и Почетен гражданин на Разград - Юксел Чаушев. От Община Разград изпратиха съболезнователен адрес. Юксел Чаушев беше уважаван, почтен човек, получил обичта и признанието на публиката, се казва в адреса. Дал много на театъра, той бе част от културния живот и винаги ще бъде свързван с образа на..

публикувано на 14.08.18 в 13:35

За малините и проблемите на бранша

Производството на ягодоплодни е с най-голям социален и икономически ефект у нас, каза за Радио Шумен Божидар Петков - председател   на Асоциацията на малинопроизводителите. Той уточни, че отрасълът осигурява работа на над 20 хиляди души при дълга сезонна работа - от април до октомври. Днес, по време на 4-тия Национален фестивал на малината в..

публикувано на 10.08.18 в 15:08