Възрастните - в центъра на вниманието на МТСП

Акцент в политиката на социалното министерство през 2018 г. ще бъдат възрастните хора, тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, тя е на второ място в света. Министерствата на труда и социалната политика и на регионалното развитие започнаха програми, насочени към подпомагане на възрастните хора. Ще бъдат осигурени 68 млн. лв. за лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти, които ще се грижат за възрастните в домашни условия. Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в Шумен по време на работна дискусия по демографската политика на България.

Днес тя ще участва в среща-дискусия за демографските и социалните проблеми в Шуменска област, която ще се проведе от 10.00 ч. в зала 2 на Областната администрация в Шумен. Проявата е част от поредица срещи, които провежда в страната Министерството на труда и социалната политика. Целта е да се обсъдят най-подходящите форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера, да се чуят проблемите на място, както и да бъдат коментирани конкретни идеи за повишаване на жизненото равнище на населението, мерки за насърчаване на социалното предприемачество и предизвикателствата пред демографската криза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток днес

От 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Разград - ТП "Солети" и ТП "Големия юг". Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на ТП "АПК", ТП "Зърнобаза", ТП "ТКЗС", ТП "Художници", ТП "Оранжерии", ТП "Йотов", ТП "Персей", ТП "Булкоп", ТП "Рока", ТП "Ник-Транс", ТП "Логис-Транс",..

публикувано на 19.06.19 в 06:18

Времето остава без промяна

Днес до обяд ще е слънчево, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, възможни са изолирани краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от север, следобед до умерен от североизток. Максимални температури между 28 и 33 градуса.

публикувано на 19.06.19 в 06:13

Още пари по de minimis

Ресурс от 26 300 000 лв. по схемата de minimis утвърди Управителният съвет на ДФ „Земеделие” за животновъдите, които отглеждат крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки. Така бюджетът на фонда, предвиден за „Държавни помощи“ се увеличава от 145 000 000 лв. на 171 300 000 лв. На подпомагане подлежат стопани, подали заявления за директни..

публикувано на 18.06.19 в 06:45

И днес слънце и дъжд

Времето над Шумен е ясно и тихо. Температурата на въздуха е 16 градуса, атмосферното налягане – 989 хектопаскала, което преди обяд слабо ще се повиши, но след обяд ще се понижава. Относителната влажност на въздуха е 94 процента. В Русе температурата на въздуха е 18 градуса, вв Силистра – 19, в Разград - 17 Днес ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 18.06.19 в 06:22

Спиране на тока на 18 юни

За планови прекъсвания на електрозахранването в областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен днес (18.06.) предупреждават от електроразпределителното дружество. Причина са неотложни ремонти и обслужване на електросъоръженията. В Разград всеки ден до 24 юни от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде спирано електрозахранването в трафопостовете..

публикувано на 18.06.19 в 05:54

По следите на изгубения шанс

„След загубата на евроизборите беше логично да последва оставка на лидера на Българската социалистическа партия. Корнелия Нинова подаде оставката си, но след това размисли и с вчерашния (доста странен) процедурен ход предпочете да понесе имиджови щети, но да укрепи позициите си в партията“. Така политологът Даниел Смилов коментира оттеглянето на..

публикувано на 17.06.19 в 16:14

Деца в опасна игра на пътя

Опасна игра забавлява децата на пътя. Под носа ни! Малчуганите внезапно изскачат върху платното за ужас на шофьорите, разказват свидетели на подобни случки. Общинската съветничка от Шумен Даниела Русева написа в социалната мрежа какво е видяла на улицата преди дни. "Миналата седмица станах свидетел на подобно нещо в Шумен. На тротоара отстрани на..

публикувано на 17.06.19 в 13:26