Емиграцията - основна причина за демографската криза

Емиграцията на младите български граждани е основната причина за демографските проблеми. Това заяви съветникът по демографските въпроси в социалното министерство доц. д-р Георги Бърдаров по време на срещата в Разград със заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. По думите му, преди години на мястото на 100 пенсионирани българи са встъпвали 124 човека в активна възраст, а сега те са 62. По време на дискусията заместник-министър Петрова съобщи, че е одобрена Регионалната програма за заетост на Област Разград, в която по проекти на седемте общини се осигуряват 85 работни места. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравни вноски на зрелостници

Всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигуровки. Това важи и за тези, които ще бъдат студенти редовно обучение. За месеците от завършване на средното образование до започване на висшето, те трябва да внесат здравните си..

публикувано на 26.06.19 в 11:14

С игри и хепънинг срещу дрогата

Международния ден за борба с наркоманиите ще отбележат днес (26.06.) в Търговище Общинският съвет по наркотични вещества и Българският младежки червен кръст в града. От 16.00 часа, на площад „Стоян Мавродиев“, доброволците ще организират игри на теми, свързани с наркотиците и рисковото поведение. Предвидена е и демонстрация с алкоочила, които..

публикувано на 26.06.19 в 07:09

И днес – слънце и дъжд

Днес ще има променлива облачност, която в сутрешните часове над северната част от района ще намалява до слънчево. Следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури ще са между 27 и 32 градуса, за Шумен – около 30. Утре валежи няма да има. Вятърът ще отслабне и..

публикувано на 26.06.19 в 06:25

Без ток заради ремонти

За спиране на тока днес, на 26 юни, в Североизточна България предупреждават от електроразпределителното дружество. Причина са неотложни ремонти и обезопасяване на електросъоръженията. Голяма част от Разград ще остане без електрозахранване днес. О т 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр...

публикувано на 26.06.19 в 06:15

Инцидент в бързия влак Варна-София

Бързият влак № 2612 от Варна за София , от 17:21 ч, престоя повече от час  в гара Своге поради възпламеняване в санитарното помещение на третия вагон. Във влака са пътували около 150 човека, които своевременно са изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал, съобщават от БДЖ. Възникналото запалване е локализирано..

публикувано на 25.06.19 в 19:12

Добра година за хляба

„Страната ни очаква поредна добра година в зърнопроизводството. По прогнозни данни, общият добив на пшеница ще бъде около 5 400 000 тона“, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Според обследванията на Областните дирекции „Земеделие“, посевите са в добро състояние, а на реколтиране в цялата страна подлежат 11 340 000..

публикувано на 25.06.19 в 14:27

Онлайн калкулатор за превозвачи

Разработен е специален онлайн калкулатор, с който всеки превозвач може да изчислява разхода си за преминаване по определен маршрут. Това стана ясно при представяне готовността за въвеждането на тол системата, предава БГНЕС. По предложение на превозвачите, на 16 август ще започне реалното тестване на системата на терен, а до месец-два се очаква да..

публикувано на 25.06.19 в 14:15