В понеделник - слънце, в петък и събота - валежи

В понеделник ще е слънчево с временни увеличения на облачността. По-значителни ще са те около обяд над Югоизточна България, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа умерен, а по крайбрежието – временно силен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са в границите 11-16 градуса. Максималните във вътрешността слабо ще се повишат и ще са от 25 до 28 градуса, по брега на морето ще останат между 21 и 26.

От вторник до четвъртък в много райони ще е предимно слънчево, като отново само над Югоизточна България във вторник е възможно за кратко да превали. В сряда вятърът чувствително ще отслабне и ще започне да се обръща от югоизток и юг. Температурите ще се повишават.

В началото на юни атмосферата отново ще се лабилизира. С преминаването на студен атмосферен фронт, на 1 юни след обяд и на 2 юни, на много места се очакват валежи и гръмотевици. Температурите на въздуха рязко ще се понижат.

Вълнението на морето през седмицата ще е около 3 бала, а температура на морската вода – 20-23 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде спират тока на 17 юли

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско, от 09:00 ч. до 16:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Мартен и селата Сандрово, Бръшлен и Бабово. По същото време токът ще спре в района на с. Голямо Враново: ТП "Юта", ТП "Фуражна кухня" и ФЕЦ "Сънфлауър". В Николово, ток..

публикувано на 17.07.18 в 07:54

Слънчево и горещо и днес

Днес до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста облачност и на места, главно в южните части на района е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. По-късно по крайбрежието, вятърът ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, за..

публикувано на 17.07.18 в 07:36

Анкета оценява статистиката от НОИ

Националният осигурителен институт започва онлайн проучване за оценка на удовлетвореността на потребителите от статистическата информация, публикувана от НОИ. Специално разработената анкетна карта е изпратена на около 70 заинтересовани страни и е достъпна за всички на интернет страницата на НОИ. Целта на проучването е да се определят силните и..

публикувано на 16.07.18 в 15:12

Важно за бъдещите осмокласници

Учениците, приети в 8 клас на второ класиране, трябва да се запишат в съответното училище до вторник (17 юли) включително. Тези, които не направят това, няма да запазят мястото си и ще трябва да кандидатстват отново за местата, останали след второто класиране. А те ще бъдат обявени на 19 юли. Подаването на заявления за участие в третото..

публикувано на 16.07.18 в 10:02

Без ток на 16 юли

От 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в Мартен и  селата  Сандрово и Бабово и с. Бръшлен. В същите часове ток няма да има  в част от селата Голямо Враново и Николово. От 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на вилна зона "Драката" в Търговище. В същите часове без ток ще е шуменското с. Лиси връх. От..

публикувано на 16.07.18 в 08:08

Слънчево, следобед с краткотрайни валежи

Днес ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по крайбрежието преди обед до умерен вятър от запад-северозапад. Следобед по крайбрежието ще се обърне от юг-югоизток и ще отслабне. Максимални температури между 27 и 32 градуса,..

публикувано на 16.07.18 в 07:49

Времето тази вечер и утре

До утре преди обед ще преобладава ясно и слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места е възможно да превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минимални температури между 16 и 21, максимални от 27 до 32 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на..

публикувано на 15.07.18 в 18:43