Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нито един инцидент с абитуриенти в Шумен

Абитуриентските балове в Шумен преминаха без инциденти и нарушаване на обществения ред. Независимо от това обаче униформените са констатирали 190 нарушения. Съставени са 61 акта по Закона за движение по пътищата, 118 души са глобени с фиш, 7 души са шофирали в нетрезво състояние, а един след употребата на наркотици.

Специализираната полицейска операция включваше засилен контрол на пътното движение, за да бъдат избегнати инциденти при организираното придвижване на абитуриентите, каза директорът на Областната дирекция на МВР  - Шумен ст. комисар Ялчън Расим. "Бяха ангажирани много сили и средства на областната дирекция. Бяха поставени полицаи на възлови кръстовища в града. За първи път имаше засилено полицейско присъствие в района на паметник "Създатели на българската държава" в ранните часове на деня. В крайна сметка нямаме нито един сигнал, постъпил в дежурната част на полицията, за нарушение на обществения ред в заведенията, където празнуваха абитуриентите. Нямаме нито един инцидент и с празнуващ абитуриент", посочи ст. комисар Расим.


 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка ВиК авария в Шуменско

За тежка авария съобщиха от ВиК - Шумен. В 7:45 часа тази сутрин е спрял токът в главната помпена станция "1300". Последвал е хидравличен удар и се е получила авария по довеждащия водопровод в района на село Хан Крум. Пробивът е в коритото на река Камчия, затова отстраняването на повредата навярно ще отнеме повече време. В момента в Шумен все още има..

публикувано на 28.03.24 в 09:13
Община Шумен

Паркирането отново на фокус

8 питания към община Шумен са отправили съветници. Отговорите се очакват на днешната сесия, която започва от 9:00 ч. в зала 363 на местната управа.  Два от въпросите са свързани с паркирането – в двора на Многопрофилната болница и на паркинга зад Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Питания има и за ремонта на улица „Марица“ и за..

публикувано на 28.03.24 в 08:06

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има и днес (28 март) в Североизточна България. В Шумен и Макак се очакват само смущения в подавания ток. Такива ще има между 9,30 ч. и 16,30 ч. по отделни адреси на улиците „Бенковска“, „Брегалница“, „Вардар“, „Георги Бенковски“, „Димчо Маринов“, „Сан..

публикувано на 28.03.24 в 07:12

Ветровито, но топло

В широки граници са измерените в 5 ч. температури в Севроизточна България – от 10 градуса в Шумен до 17 градуса в Търговище. Днес облачността ще е значителна. Около и след обед на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и гръвмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който привечер ще отслабне. Шумен и Търговище са сред 12-те области..

публикувано на 28.03.24 в 06:16

По-високи заплати от 1 юли

С 12% да бъдат увеличени от 1 юли всички основни заплати на медицинските работници в детските ясли, в детското и училищното здравеопазване в община Шумен предлага заместник-кметът по социални политики и здравеопазване Светослава Хайнова. Тя се ангажира с планиране на допълнителни стимули за края на годината, но след атестация и оценка на..

публикувано на 27.03.24 в 15:05

Кражба от дебитна карта

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха двама, които ползвали дебитна карта без съгласието на собственика ѝ, съобщават от шуменската полиция.  В късните следобедни часове в понеделник 50-годишен шуменец съобщил в полицейското управление в града, че от дебитната му карта липсват 259 лева. Обяснил, че в средата на март я изгубил,..

публикувано на 27.03.24 в 14:43

Нов социален център в Лозево

След 15 април ще започне настаняването на потребителите на новите центрове край село Лозево, изградени на територията на сегашния Дом за мъже с умствена изостаналост. Това стана ясно по време на отчитането на проекта „Центрове за грижа за лица с умствена изостаналост“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“.  Към момента са..

публикувано на 27.03.24 в 14:07