Д-р Димитър Костов вече официално на поста

Д-р Димитър Костов
Снимка: Радио Шумен

Д-р Димитър Костов от днес официално е изпълнителен директор на МБАЛ - Шумен. Името му е вписано в Търговския регистър като ръководител на лечебното заведение.

На извънредно Общо събрание на болницата, проведено на 4 май, беше взето решение за смяната на д-р Атанас Атанасов. 

„Все още не съм мислил за евентуални кадрови промени, нека първо се запозная със ситуацията в лечебното заведение“, коментира за Радио Шумен д-р Димитър Костов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Велики Преслав

Мерки за биосигурност

Общинската епизоотична комисия във Велики Преслав определи място за загробване на животински трупове при евентуална необходимост от евтаназия заради чумата по свинете. Предвиденият терен е 3 дка и се намира в близост до кв. "Кирково", съобщи заместник-кметът Димо Бодуров. В Община Велики Преслав е забранено транспортирането на свине и трупно месо,..

публикувано на 23.07.19 в 11:42
Кметът на Шумен Любомир Христов

ГЕРБ тръгна към местния вот

Общински събрания за номиниране на общински съветници, кметове на населени места и кметове на общини от листата на ГЕРБ започват в област Шумен. Те ще се проведат от 24 юли до 10 август, съобщи областният лидер на партията Любомир Христов. „Изготвен е график за провеждане на събранията на ГЕРБ. Първото ще бъде в Нови пазар утре. Последният срок е..

публикувано на 23.07.19 в 11:22

Тревога за недостроената кула

Въпрос, свързан с недостроената сграда до пощата в центъра на Шумен, е отправила до кмета Бисерка Йовчева - общински съветник от групата „За Шумен“. Питането е свързано с мерките за обезопасяване на неизползваемата близо 3 десетилетия сграда. Според  Йовчева, не бива да се стигне до трагичен инцидент с младежи, които се качват на строежа, за да..

публикувано на 23.07.19 в 10:54

Безплатни прегледи

Безплатни консултации и прегледи на хора със сърдечносъдови и неврологични заболявания ще се проведат тази седмица в община Венец. За това информират от местната администрация. Висококвалифицирани специалисти (кардиолог, кардиохирург, съдов хирург, невролог и неврохирург) от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък” –..

обновено на 23.07.19 в 09:34

Заедно срещу насилието

Решения на проблема с насилието над деца ще търсят днес в Шумен. По данни на Прокуратурата, през 2018 г. над 4300 деца са пострадали от престъпления, а от Агенцията за социално подпомагане съобщават за повече от 1100 сигнала за насилие над деца. Конференцията “Вдъхновени – заедно за детство без насилие” ще се проведе днес преди обяд в Комплекса за..

публикувано на 23.07.19 в 09:11

Виртуална разходка в двореца

Археологическият музей във Велики Преслав ще предлага нова туристическа услуга - виртуална разходка в дворцовия център. Проектът се казва "3D пресъздаване на средновековната реконструкция на Велики Преслав от времето на Цар Симеон Велики" и ще се осъществява чрез очила за виртуална реалност. Музеят ще използва приложен софтуер за реализация..

публикувано на 23.07.19 в 08:49

Нова кухня за градината

Членовете на постоянната комисия „Просвета, образование и наука“ към шуменския Общински съвет подкрепиха купуването на техника за кухнята на Детската градина „Братя Грим“ в Шумен. Докладната записка на директора Евгения Михова ще бъде включена в предложението на Общинския съвет за промени в бюджета на Общината. В документа се настоява техниката да..

публикувано на 22.07.19 в 16:42