Boomerang Band - част от фестивала "Шумен рок 2018"

Boomerang Band ще участва във втория ден на фестивала "Шумен рок 2018". Радио Шумен е медиен партньор на фестивала. В събота от 18:50 музикантите от варненската банда ще бъдат на сцената под светлината на прожекторите. Boomerang Band залага на рок, блус, поп-рок и мелодичен рок. В групата са четирима: Красимира Борисова - вокал, Станислав Борисов - китара, Кирил Русев - ударни и Алис Мисакян - на бас китара. Свирят в този формат от 2010 година. Още можете да чуете от разговора със Станислав Борисов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
смесен хор Родни звуци

Хор "Родни звуци" празнува

Два хорови концерта организира за 120-годишнината си шуменският Смесен хор „Родни звуци“. Музикалните събития са в петък и събота от 18:30 ч. в Голямата зала на Драматично кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Освен местните хорове „Родни звуци“ и „Бодра песен“, на шуменска сцена ще се изявят и хорови колективи от страната и от няколко съседни..

публикувано на 23.10.18 в 17:13

„Съзвездие 2018“ в Шумен

Шумен ще бъда домакин на Десетия Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие 2018“. Надпреварата ще се проведе на 27 и 28 октомври в концертната зала на Младежкия дом, която ще е отворена за публика. Заявка за участие са направили над 50 певци от страната като около 20 са от вокалните школи в Шумен. Участниците са..

публикувано на 23.10.18 в 17:01

"Фортисимо в клас" в Шумен

Цигуларят Хари Ешкенази даде началото на тазгодишната програма „Фортисимо в клас“ в Шумен. Той се срещна с четвъртокласници от II Основно училище „Д-р Петър Берон“. В рамките на инициативата в един учебен час различни ученици имат шанс да срещнат виртуози от музикалната сцена и да се запознаят с основните инструменти в симфоничния оркестър. Общо..

публикувано на 23.10.18 в 12:59

Читалището празнува

145 години ще отбележи Народното читалище "Никола Вапцаров - 1873" в Тутракан. През годините то е неизменна част от местния културен живот, а днес е пред ново предизвикателство - да стане част от забързания съвременен живот, продължавайки да е врата към новото, към инфо рмираността и творчеството.Това е поводът за организираната поредица от..

публикувано на 23.10.18 в 10:55

Книга в галерията

Книгата „Хълмиста Добруджа“ на Момка Чумпилева ще бъде представена в силистренската Художествена галерия. Сборникът с 13 разказа последва издадените по-рано „Хълмиста равнина“ и трилогията „Прокудени“  за съдбата на българското население под румънска окупация. „Трагедията на героите от предишните ми книги този път отстъпва на бита, традициите и..

публикувано на 23.10.18 в 08:45
Държавна опера Русе

Операта търси спасителен пояс

Народни представители от групите на ГЕРБ, Обединени патриоти и БСП се събраха днес на дискусия за финансирането на Операта в Русе. Причина за това обединение е дългът на културния институт към Министерството на културата, който е в размер на над 2 милиона лева. Основното искане на състава формулира директорът Иван Кюркчиев. "Искаме този дълг да..

публикувано на 22.10.18 в 16:39

The Lefties с първи албум

Шуменската група The Lefties издаде първия си албум с авторска музика "Skill Is to Expect a Suprise". В него са включени 14 авторски песни, записани за изключително кратко време в две музикални студиа - във Варна и Шумен. Групата се сформира през 2012 г. под името Nasty Kids, а през 2013 г. приема името, с което печели популярност с редица концерти и..

публикувано на 22.10.18 в 15:30