Boomerang Band - част от фестивала "Шумен рок 2018"

Boomerang Band ще участва във втория ден на фестивала "Шумен рок 2018". Радио Шумен е медиен партньор на фестивала. В събота от 18:50 музикантите от варненската банда ще бъдат на сцената под светлината на прожекторите. Boomerang Band залага на рок, блус, поп-рок и мелодичен рок. В групата са четирима: Красимира Борисова - вокал, Станислав Борисов - китара, Кирил Русев - ударни и Алис Мисакян - на бас китара. Свирят в този формат от 2010 година. Още можете да чуете от разговора със Станислав Борисов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренският театър радва жителите на Главиница

Във вторник силистрентският театър имаше гастрол в село Зафирово, на 21.06 предстои гостуване в град Главиница. Така жителите на малките градове и села имат достъп до съвременен професионален театър. Как местната власт и културната институция си партнират, за да удовлетворят културните нужди на жителите и от полза ли са гастролите за финансовото..

публикувано на 20.06.18 в 15:47

Йога демонстрации в събота

По случай Международния ден на йога, който е на 21.06, в Младежкия дом в Шумен в събота, 23.06.2018 г., за първи път в града ще бъдат организирани демонстрации на различни типове занимания с йога. От 16 часа в танцувалната зала ще има лекции, занимания с детска йога, хата йога, ащанга йога, Ин йога, кундалини йога и медитация. Лектори ще бъдат Тихомира..

публикувано на 20.06.18 в 15:14

От Лувъра до Преслав

Изложба с произведения на византийското изкуство се открива тази вечер от 18 ч. в Археологически музей „Велики Преслав“. Експозицията пристига от Лувъра и представя медальони с клетъчен емайл, кръст с кирилски надпис, икона, изработена от кост и сребърни гривни. Произведенията датират от 10 - 12 век, а изложбата е озаглавена „От Лувъра до Преслав...

публикувано на 20.06.18 в 15:00

Арт школа "Чифлигарови" с изложба

Възпитаници на Арт школа „Чифлигарови” представят своя колективна изложба днес от 17:30 часа в Художествена галерия „Елена Карамихайлова в Шумен. Експозицията ще бъде открита на първия етаж на галерията, на който преди дни бе представена и изложба на деца от Центъра за подкрепа на личностното развиние - Общински детски комплекс в Шумен. Още може да..

публикувано на 20.06.18 в 13:09

Проф. Христо Трендафилов за книгата "Северна Македония" и името Северна Македония

Професор Христо Трендафилов прие да анализира за Радио Шумен името Северна Македония, което избраха правителствата на Македония и Гърция, в търсене на изход от спора за името на бившата югославска република. Според професор Трендафилов добре е в процеса да се отдаде дължимото на книгата "Северна Македония" от старобългариста и фолклорист академик Йордан..

публикувано на 20.06.18 в 11:29

Даниел Начев с първа изложба

Първата си самостоятелна изложба ще открие днес - 20 юни, в Шумен младият художник Даниел Начев. Ученикът в Средното училище „Сава Доброплодни“ ще покаже портрети, нарисувани чрез използването на различни техники. Творбите са подредени в изложбената зала на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ и ще могат да бъдат разгледани до 20 юли. А..

публикувано на 20.06.18 в 10:48

Гости от Русия и Румъния в шуменския театър

Художественият ръководител на „Ведоногь - театър“ от руския град Зеленоград Павел Курочкин пристига на 6-дневно посещение в Шумен. Гостуването му е в изпълнение на програмата на директора на шуменския театър Димитър Димитров за установяване на трайни контакти с театри от други държави. Предстои да бъдат обсъдени възможности за дългосрочно..

публикувано на 20.06.18 в 10:09