Водосвет за саниран жилищен блок

С водосвет в Търговище бе отбелязано приключването на дейностите по саниране на блока на ул. „Георги Бенковски“ 7. Сградата бе обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Уверен съм, че с въвеждане на мерките за енергийна ефективност чувствително ще намалеят и разходите за отопление, каквато е и целта на програмата“, каза кметът Дарин Димитров.

Над 850 000 лв. са вложени в обновяването на блока, в който има общо 72 апартамента. Ремонтните дейности включват поставянето на топлоизолация на външните стени и покрива на сградата, подмяна на старата с нова PVC дограма, подмяна на хидроизолацията, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни медицински прегледи в Търговище

Бeзплaтни мeдицинcĸи пpeглeди зa гpaждaнитe нa Tъpгoвищe се провеждат днес от 8:00 до 10:00 часа нa aлeятa oт Дpaмaтичния театър ĸъм плoщaд „Cвoбoдa“. Инициативата се организира от компания за управление на земеделски активи, с подкрепата на Община Търговище. Еĸипи, cъc cпeциaлнo oбopyдвaн мoбилeн цeнтъp, щe измepвaт нa мяcтo ĸpъвнoтo нaлягaнe и..

публикувано на 19.08.18 в 08:15

Европейска награда за търговищко училище

Европейската комисия отличи Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище за постигнати високи резултати по програма Еразъм +. Признанието идва за проекта за иновативно обучение “Активна, атрактивна и интерактивна европейска е-математика”. Той се реализира в партньорство със седем училища от Германия, Естония, Италия, Испания, Литва, Португалия,..

публикувано на 17.08.18 в 15:31

Прибраха житото в Търговищко

Приключи жътвата на есенниците в Търговищко, съобщиха от Областната дирекция “Земеделие”. При пшеницата от над 376 600 дка е получен среден добив от 467 кг/дка. При ечемика от общо прибраните 38 213 дка средният добив е 484 кг, а при маслодайната рапица 214 кг/дка. И при трите култури тази година няма пропаднали площи, уверяват от дирекцията. До..

публикувано на 17.08.18 в 14:51

Отново двама пияни зад волана

Образувани са две бързи полицейски производства по чл. 343 "б", ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена полицейска проверка в Търговище е установено, че водач на 52 години от с. Братово управлява на кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Иван Вазов“ собствения си лек..

публикувано на 17.08.18 в 12:56

Спипаха младеж с дрога в джоба

При специализирана полицейска операция в Омуртаг е установен мъж, притежаващ хероин. При извършена вчера на паркинг до гробищния парк в града полицейска проверка на 18-годишен местен младеж е установено, че същият държи у себе си 30 броя хапчета с общо тегло 10,9 грама, които при извършения полеви наркотест реагират на наркотичното вещество хероин...

публикувано на 17.08.18 в 12:28

Заловиха непълнолетен крадец

След проведени незабавни оперативно-издирвателни действия служители на полицията в Омуртаг установиха и задържаха извършител на грабеж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Вчера около 06,10 ч. в полицията е получен сигнал, че неизвестен извършител чрез заплаха е отнел мобилен телефон от 12-годишно момче от града.  В..

публикувано на 17.08.18 в 12:08

Част от Търговище без вода

Авария остави без вода част от Търговище тази сутрин. От ВиК – дружеството в града уточняват, че подаване няма за абонатите по улиците „Любен Каравелов“, „Осъм“, „Девня“ и „Черно море“. Екипи работят на място, очаква се проблемът да бъде отстранен до 16 ч. 

публикувано на 17.08.18 в 09:56