Водосвет за саниран жилищен блок

С водосвет в Търговище бе отбелязано приключването на дейностите по саниране на блока на ул. „Георги Бенковски“ 7. Сградата бе обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Уверен съм, че с въвеждане на мерките за енергийна ефективност чувствително ще намалеят и разходите за отопление, каквато е и целта на програмата“, каза кметът Дарин Димитров.

Над 850 000 лв. са вложени в обновяването на блока, в който има общо 72 апартамента. Ремонтните дейности включват поставянето на топлоизолация на външните стени и покрива на сградата, подмяна на старата с нова PVC дограма, подмяна на хидроизолацията, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Билетът от 1 стотинка - при Цацаров

Ще сезираме главния прокурор Сотир Цацаров по случая с билета от 1 стотинка в Търговище. Това заяви днес председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, цитирана от агенция БГНЕС. „Това е незаконно и означава, че държавата изцяло ще финансира превоза, което е източване. Ще сезираме главния прокурор, Агенцията за..

публикувано на 16.01.19 в 13:23

Кметът лице в лице с хората

През 2019 г. ще продължим работата по благоустрояване на Търговище и селата от общината. Това обяви кметът д-р Дарин Димитров по време на отчета за третата година от мандата си. По думите му, предстои изграждане, обзавеждане и оборудване на Център за грижа за хора с психични разстройства и Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за..

публикувано на 16.01.19 в 13:19

Искат соларни спирки в Попово

Малко над 26 милиона лева се очаква да бъде бюджетът на Община Попово за 2019 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане. Приходите от централния бюджет са около 14 милиона лева, а собствените приходи са близо 12 милиона лева. Местните данъци и такси остават без промяна спрямо миналата година. В Инвестиционната програма са..

публикувано на 15.01.19 в 15:17

Кметски отчет в Търговище

Отчет за третата година от управленския си мандат ще направи днес кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. Отчетът ще бъде представен от 17.00 часа в зала 74 на Общината. Това става непосредствено преди внасянето му в Общинския съвет на януарската сесия. Публичният отчет и свикването на общоградска среща за обобщаване и коментар на свършеното..

публикувано на 15.01.19 в 06:56

Пътни знаци от Германия

Децата от детските градини „Осми март“ и „Приказка“ в Търговище получиха днес дарение от побратимения германски град Котбус. Това са образователни материали по безопасност на движението. Помагалата бяха предадени в градините от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретаря Христалина Халачева. Пратката съдържа табла с изображения на..

публикувано на 14.01.19 в 13:57

Хилядарка през терасата

Сигнали за две телефонни измами са подадени в Районното управление в Исперих. 72-годишна жена и 70-годишният й съпруг получили обаждане от мним „полицай Тотев“ за провеждаща се акция по залавяне на телефонни измамници. За да „съдейства на полицията“, възрастното семейство поставило 1070 лв. в найлонова торбичка, която пуснало през терасата на..

публикувано на 11.01.19 в 11:52

Убиец на старци жали присъда

Състав на Апелативния съд – Варна разгледа жалба срещу 30-годишна ефективна присъда на Окръжния съд в Търговище. Присъдата е произнесена спрямо 20-годишен мъж, признат за виновен за две убийства на възрастни хора. Убийствата са извършени чрез палежи, за да се прикрият кражбите от домовете им. Пресслужбата на Апелативния съд – Варна припомня,..

публикувано на 11.01.19 в 09:22