Водосвет за саниран жилищен блок

С водосвет в Търговище бе отбелязано приключването на дейностите по саниране на блока на ул. „Георги Бенковски“ 7. Сградата бе обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Уверен съм, че с въвеждане на мерките за енергийна ефективност чувствително ще намалеят и разходите за отопление, каквато е и целта на програмата“, каза кметът Дарин Димитров.

Над 850 000 лв. са вложени в обновяването на блока, в който има общо 72 апартамента. Ремонтните дейности включват поставянето на топлоизолация на външните стени и покрива на сградата, подмяна на старата с нова PVC дограма, подмяна на хидроизолацията, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.ВИЖТЕ ОЩЕ

Глад за работници

В следващите 6 месеца ще се увеличава разкриването на нови работни места, показва анкетно проучване, направено от Постоянната комисия по заетост към областната администрация в Търговище. Близо 80 на сто от работодателите в петте общини на област Търговище споделят, че са готови да назначат на постоянни трудови договори нови работници във връзка с..

публикувано на 23.10.18 в 17:07

Търговище се стяга за първи сняг

Общинското предприятие БКС в Търговище разполага с необходимите количества материали за предстоящия зимен сезон. 4 тона магнезиеви соли, 35 тона пясък и 25 тона сол, като още 100 тона ще бъдат доставени до края на тази седмица. Това съобщи директорът инж. Недялко Неделчев на заседание на Общинският щаб за защита от бедствия и аварии. Предприятието..

публикувано на 23.10.18 в 14:26

Потрошиха лека кола

В Районното управление в Търговище са задържани извършители на хулигански действия. Бабаитите са счупили стъкло за предна лява врата на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, собственост на 34-годишен мъж от областния град. Колата била управлявана от 20-годишен, също от Търговище. Деянието е станало в късните часове в неделя на паркинг пред магазин на..

публикувано на 23.10.18 в 13:20

IT сертификати за младежи

Девет ученици от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово получиха сертификати след завършване на проекта „Практики за млади IT специалисти“. Те бяха връчени на официална церемония от областния управител Митко Стайков, информира кореспондентът ни Евтим Петков. Младите хора усвояват специалността „Компютърни техники и..

публикувано на 22.10.18 в 15:33

10 ин витро бебета

Още 7 двойки с репродуктивни проблеми ще получат помощ от Община Търговище. Те са подали своите заявления за подкрепа през септември, уточняват от местната администрация. През април тази година бяха одобрени други 8 двойки. Така общият брой на подпомогнатите през годината семейства става 15. Всички те ще получат до 2500 лв. за изследвания и..

публикувано на 22.10.18 в 13:48

„Джумалийско надиграване“ в Търговище

Повече от 600 изпълнители вземат участие в започващия днес в Търговище  Седми национален фолклорен фестивал на клубовете за народни танци „Джумалийско надиграване“. Ръководител  на  конкурсното жури е заместник председателят на Съюза на музикалните и танцови дейци, хореографът Любчо Василев. Откриването е в 10.00 часа в спортна зала „Дечко..

публикувано на 20.10.18 в 09:19

Затвор за нелегални цигари

Търговищкият окръжен съд е потвърдил ефективната присъда от 1 година и половина затвор и глоба от 5000 лева на подсъдим за държане на акцизни стоки без бандерол за над 14 000 лева. 56-годишният осъден ще търпи наказанието в затвор при общ режим. Престъплението е извършено през ноември 2015 г. Осъденият управлявал автомобил, в който е имало тайник зад..

публикувано на 19.10.18 в 15:10