Майстори на ръченицата в Долна Студена

С множество отличия се завърнаха представителите от ОУ „Свети Климент Охридски“ в Долна Студена от първото ученическо надиграване в Бяла.

Инициатори на мащабната танцова проява бяха колективът на СУ „Панайот Волов“ и училищното настоятелство в града край Янтра. Повече от десет колектива се включиха в надиграването, а от община Ценово покани получиха две учебни заведения.

Като танцьори към групата от Долна Студена се включиха кметът на селото Николай Николов и секретарят на местното читалище Ивелина Анчева.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Близначки родиха в един ден

Сестри близначки родиха в един и същи ден. Щастливото събитие се случи в русенския Акушеро-гинекологичен комплекс към Университетска болница „Канев“. 19-годишните сестри забременяват почти по едно и също време и се оказват с един и същи термин за раждането на своите две момиченца. Впоследствие и двете преносват бебето с няколко дни, а лекарите..

публикувано на 18.12.18 в 15:39

За здраве по кметска гърбина

Шестима малчугани от Ресурсния център поздравиха днес кмета на Русе Пламен Стоилов с коледни стихотворения и му подариха ръчно изработени картички и сувенири. Децата бяха придружени от директорката на центъра г-жа Евгения Стоянова и техните ръководители. Г-н Стоилов подари на децата лакомства, а те наричаха за благополучие през новата година..

публикувано на 18.12.18 в 13:42

Мини пелени за недоносени бебета

Специализирани пелени за недоносени бебета получи неонатологичното отделение на Университетската болница „Канев“ в Русе. Дарението е част от мащабна инициатива на "Pampers", в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета с тегло от 800 грама. Кампанията ще обхване 45..

публикувано на 18.12.18 в 11:43

Дар от Българската Коледа

Апарат за ударно-вълнова терапия от благотворителната инициатива Българската Коледа получи отделение "Физикална и рехабилитационна медицина" при Университетската болница „Канев“ в Русе. Темата на последната кампания 2017/2018 беше „В подкрепа на спасения детски живот“ и бе насочена към продължителното лечение и активната рехабилитация. Новият..

публикувано на 18.12.18 в 11:33

Теглят заем за регионално сметище

Община Ценово подкрепя Бяла за безлихвен заем за доизграждане на Депото за битови отпадъци. Това решение бе гласувано единодушно от общинските съветници на извънредната сесия днес. Отпуснатите финансови средства ще бъдат насочени за закупуване на превозно средство за транспортиране на контейнери. Машината е част от мобилното оборудване по проект..

публикувано на 18.12.18 в 11:03
РИОСВ - Русе

Проверки в мебелни фирми

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе участваха в съвместни проверки на фирми за нерегламентирано третиране на отпадъци в областния град. Контролът е по разпореждане на главния секретар на Министерството на вътрешните работи и е на обекти, които използват локални отоплителни уреди на твърдо и течно гориво по места. В..

публикувано на 17.12.18 в 17:06

Кръводарителска акция в Русе

Коледна кръводарителска акция организират за поредна година Университетската болница „Канев“, Българския червен кръст – Русе и Студентският съвет при Русенския университет. Всеки желаещ да се включи може да дари кръв от 8 ч. до 12,30 ч. днес в отделението по Трансфузионна хематология на лечебното заведение. Отделението се намира на приземния етаж на..

публикувано на 15.12.18 в 08:08