Майстори на ръченицата в Долна Студена

С множество отличия се завърнаха представителите от ОУ „Свети Климент Охридски“ в Долна Студена от първото ученическо надиграване в Бяла.

Инициатори на мащабната танцова проява бяха колективът на СУ „Панайот Волов“ и училищното настоятелство в града край Янтра. Повече от десет колектива се включиха в надиграването, а от община Ценово покани получиха две учебни заведения.

Като танцьори към групата от Долна Студена се включиха кметът на селото Николай Николов и секретарят на местното читалище Ивелина Анчева.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикална подкрепа за медиците

Проблемите на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи са от поне две години. Това заяви в Русе президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, който присъства на отчетно-изборната конференция на синдикалния регионален съюз. Той увери, че синдикатите застават зад исканията на здравните специалисти за достойно заплащане и по-добри условия на..

публикувано на 25.03.19 в 16:57

Терариум в музея

Изложбата „Влечугите – тайнствени и непознати“ може да бъде разгледана от днес в Историческия музей в Русе. Терариумът е разположен в приземния етаж и показва змии от различни точки на света, които са малко популярни, а някои от тях напълно неизвестни за хората. Посетителите ще имат възможност да видят горска кобра, пясъчни отровници, азиатски..

публикувано на 25.03.19 в 10:03

Светиня в Басарбовския манастир

Ризата, с която са били покрити мощите на Свети Димитър Басарбовски, днес (25 март) ще бъде пренесена в Басарбовския манастир, където ще остане завинаги. Реликвата е дар на Русенската епархия от румънския патриарх Даниил в отговор на молбата на митрополит Наум. Тази риза е покривала мощите на свети Димитър Басарбовски, които се съхраняват в..

публикувано на 25.03.19 в 09:08

Лауреати в „Русчуклийска среща“

Осмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“ се проведе в Русе. Организатор на събитието е Танцова школа „Играорци“. В тазгодишното издание на фестивала участваха над 500 танцьори от всички краища на страната. Програмата протече в три кръга. В първия..

публикувано на 24.03.19 в 09:06

Без ток на 24 март

От днес до 29 март от 9.00ч. до 16.30ч. няма да има ток в района на Разград – бул. „България“ 15, 18, 20, 24 и бул. „Бели Лом“ 3, 5, 7, 21, 23, 25. В същия период ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Голямо Враново, община Сливо поле, област Русе. Изключвания ще има само за отделни клиенти, захранени от ТП8 с продължителност..

публикувано на 24.03.19 в 08:21

Деветима дариха кръв в Русе

Завърши последният ден от кръводарителската национална кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи!“ В акцията в Русе днес 9 души дариха безвъзмездно кръв, а желаещите да участват бяха 12, съобщават организаторите. Акцията се проведе в Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ " Канев" в Русе. Кампанията се проведе с подкрепата на 22 клуба от..

публикувано на 23.03.19 в 16:28

Ризата на Св. Димитър Басарбовски в Русе

Ризата, с която са били покрити мощите на свети Димитър Басарбовски, днес беше изложена за поклонение в Катедралния храм "Света Троица" в Русе. Реликвата е дар на Русенската епархия от Румънския патриарх Даниил в отговор на молбата на митрополит Наум. Тази риза е покривала мощите на свети Димитър Басарбовски, които се съхраняват в Катедралния храм на..

обновено на 23.03.19 в 13:46