Изписаха трима от ранените при катастрофата

Снимка: Радио Шумен

Двама от пострадалите в тежката катастрофата в Ришкия проход остават за наблюдение в МБАЛ - Шумен.

Жената, която вчера претърпя операция по отстраняване на далака, днес е била изведена от Интензивното отделение. Тя е в стабилно състояние и лечението й продължава под наблюдението на хирурзите. Това уточни за Радио Шумен д-р Димитър Костов, директор на болницата.

Педиатрите продължават да се грижат за 1-годишното детенце, което получи черепно-мозъчна травма при инцидента, то също е в стабилно състояние.

Останалите трима пострадали вече са изписани от лечебното заведение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Румяна Йовева на 80

Кметът на Шумен Любомир Христов изпрати днес поздравителен адрес до проф. Румяна Йовева, почетен гражданин на Шумен и дългогодишен преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски", по повод нейната 80-годишнина. „Високо ценим Вашето ярко присъствие в българското образование и наука като учител, университетски преподавател и..

публикувано на 23.10.18 в 16:54

Станете част от екипа на Радио Шумен!

Радио Шумен организира събеседване за репортери и водещи. Изисквания към кандидатите: - висше образование или последен курс на обучение във висше училище - много добро владеене на писмения и говорим български език - владеенето на чужд език е предимство - добра компютърна грамотност Необходими документи: - заявление за участие в..

публикувано на 23.10.18 в 16:45
Община Велики Преслав

Улични кучета нападат кози

Безстопанствените кучета и разбитите пътища са основните проблеми по селата в община Велики Преслав. Това стана ясно от докладните на кметове на пет села в общината. Те поставиха въпросите си пред Общинския съвет днес. Кучетата са сериозно изпитание за жителите на село Мостич. Кметът Орхан Исмаил съобщи за изядени кози и изрази опасенията си, че..

публикувано на 23.10.18 в 16:04

Три нови спирки в Шумен

Подновени ще бъдат спирковите заслони на три места в Шумен. Това съобщиха за Радио Шумен от общинска администрация след слушателски сигнал за демонтирани конструкции на някои спирки в града. Нови ще бъдат поставени на автобусните спирки срещу Районно управление "Социално осигуряване", до Кооперативния пазар и до спортна зала „Младост“. През..

публикувано на 23.10.18 в 15:53

Кметът на училище в Мадара

Празник по повод Националната седмица на четенето организираха в ОУ “Панайот Волов” в село Мадара. Гост на празника беше кметът на Шумен Любомир Христов. Той увери учителите, че въпросът с недостига на пари за ремонтни дейности в учебните заведения по селата стои на вниманието на администрацията. Кметът пое ангажимент да постави въпроса за..

публикувано на 23.10.18 в 15:17
МБАЛ - Велики Преслав

Спешни пари за спешната помощ

Част от средствата по националния проект за обновяване на спешната помощ трябва да дойдат в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен д-р Димитър Костов. Парите ще бъдат използвани за обновяване и ремонти в Спешното отделение на болницата и Центъра за спешна медицинска помощ. "По предварителен..

публикувано на 23.10.18 в 15:07

Задържаха две каруци с крадени дърва

Две каруци с незаконна дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Държавното горско стопанство „Нови пазар”. Конфискувани са 1,2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на Североизточно държавно предприятие са..

публикувано на 23.10.18 в 14:31