Изписаха трима от ранените при катастрофата

Снимка: Радио Шумен

Двама от пострадалите в тежката катастрофата в Ришкия проход остават за наблюдение в МБАЛ - Шумен.

Жената, която вчера претърпя операция по отстраняване на далака, днес е била изведена от Интензивното отделение. Тя е в стабилно състояние и лечението й продължава под наблюдението на хирурзите. Това уточни за Радио Шумен д-р Димитър Костов, директор на болницата.

Педиатрите продължават да се грижат за 1-годишното детенце, което получи черепно-мозъчна травма при инцидента, то също е в стабилно състояние.

Останалите трима пострадали вече са изписани от лечебното заведение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Винетките затварят републикански път

Пътят Варна - София ще бъде блокиран за час, от 12 до 13 часа, в двата предстоящи почивни дни. Това решиха тази вечер жителите на Макак и Мътница. Хората не са съгласни да плащат винетки, за да пътуват от двата квартала до Шумен. 7-членен инициативен комитет още утре ще внесе в Община Шумен нужните документи, за да бъде протестът законен. "Не е нормално..

публикувано на 16.01.19 в 21:17

Жена пострада при катастрофа в Шумен

Жена на около 55-годишна възраст предизвика катастрофа на кръстовището на улица „Алеко Константинов“ и булевард „Симеон Велики" в Шумен.  На шофьорката зад волана й прилошало, след което загубила управление над автомобила и ударила „Фолксваген“ и тежкотоварен камион. Накрая се спряла в задната част на спряло на светофара „Рено“. Жената е..

публикувано на 16.01.19 в 17:14

Осъдиха учителка за изтезания на деца

Учителката от Центъра за специална образователна подкрепа (бившето Помощно училище “Васил Друмев”) в Шумен Розалина Христова е осъдена на пробация, след като е признала, че умишлено е наранявала пет деца от от първи до четвърти клас. Тя ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен. Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на..

публикувано на 16.01.19 в 17:06
Шуменски университет

Шуменският университет сред най-добрите

Шуменският университет се представя по-добре в класацията на висшите училища в България за 2018 г. спрямо предишни години. Положителната тенденция съобщи за Радио Шумен зам.-ректорът на Шуменския университет доц. д-р Стефка Калева. "Запазихме второто място в рамките на страната в професионално направление "Управление на образованието". Имаме повишаване..

публикувано на 16.01.19 в 15:14

Екоакции във Велики Преслав

Граждански инициативи привлякоха десетки хора от Велики Преслав да почистят природата край старопрестолния град. Преди дни те събраха стотина стари гуми, захвърлени около археологическия резерват. ,,Благодарение на доброволци и хора от бизнеса, които ни помогнаха с тежкотоварна техника, успяхме за почистим терена“, разказа един от организаторите..

публикувано на 16.01.19 в 14:09

ВМРО пита за незаконни гаражи

Питане за 50 незаконни гаража в квартал „Еверест“ внесе днес в Община Шумен съветникът от ВМРО Деан Станчев. „Липсват каквито и да било документи и данни за издадени разрешителни за поставянето им. Също така няма документи относно статута на собствеността – публична или частна е“, отбелязва Станчев. Той сигнализира, че в квартала има данни за..

публикувано на 16.01.19 в 13:55

Мним служител в ТЕЛК ограби старец

Неизвестен извършил кражба на 1500 лева от частен дом в Шумен в присъствието на 85-годишния собственик. Преди това „апашът“ се запознал с възрастния мъж в централната част на града. Забелязал, че човекът се придвижва с бастун и го заговорил. Обяснил му, че работи в ТЕЛК и че имало програма, по която раздават безплатни инвалидни колички на хора в..

публикувано на 16.01.19 в 12:58