Правосъдието влезе в русенска гимназия

Последната от серията лекции, предвидени за възпитаниците на математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, изнесе съдия от Окръжния съд в крайдунавския град. Те бяха в рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Пред единадесетокласници от гимназията съдия Галина Магардичиян  говори за правилата, които уреждат сключването на трудов договор, основните задължения на работника и на работодателя, последиците от неизпълнението на тези задължения, видовете дисциплинарни наказания и реда за тяхното налагане.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русе - най-зелена община

Община Русе спечели приза „Най-зелена община“ за 2018 г. в конкурса на „Екопак България“. В надпреварата се включиха общини от цялата страна. Целта на конкурса е да отличи най-добрите проекти, свързани с повишаване на екологичното образование и информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата,..

публикувано на 17.01.19 в 16:52
computer

Обучение в библиотеката

Безплатни курсове за компютърна грамотност и работа с дигитални устройва организира за своите читатели русенската Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Днес се провежда курс за изработване на колажи със снимки или презентации. Утре от 15 до 17 ч. участниците ще се учат как да си търсят работа в онлайн платформи, да пишат автобиография и да..

публикувано на 17.01.19 в 14:15

Вдигат паметник на Ботев в Русе

Областният управител на Русе Галин Григоров се срещна с Боян Ботйов, правнук на поета и революционер Христо Ботев и председател на Общонародната фондация „Христо Ботйов“. Двамата обсъдиха идеята за изграждане на паметник на Христо Ботев в крайдунавския град. Фондацията е единствената неправителствена организация, която работи за запазване на..

публикувано на 16.01.19 в 17:21

Русе пред грипна епидемия

Русе от днес е в предепидемична обстановка. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Данните, получени от общопрактикуващите лекари за миналата седмица, показват, че заболеваемостта в региона е 129.05 болни на 10 000 души. Специалистите препоръчват да се ограничават контактите с болни, да се носят маски и..

публикувано на 16.01.19 в 17:17

Карта за ред и сигурност в Ценово

Работна карта за обществен ред и сигурност на община Ценово ще влезе в сила от средата на март. Според документа, местната власт и органите на реда ще се борят заедно срещу престъпността в населените места. Работната карта беше представена на извънредно заседание на Общинската комисия по обществен ред и сигурност. Повод за тясното взаимодействие между..

публикувано на 16.01.19 в 16:00

Тестове за грип

Микробиологична лаборатория към Университетската болница „Канев“ в Русе разполага с тестове за бърза диагностика на грипни вируси тип А и В. За това съобщават от здравното заведение. Тестът се използва за откриване на грипния вирус в секрет от горните дихателни пътища и е един от най-често използваните методи за диагностициране на тази инфекция,..

публикувано на 16.01.19 в 14:55

Тестват сирените в Русе

Тестове на сиренните системи ще се проведат днес в Русе. Ще бъдат изпробвани акустичните сигнали и гласовите съобщения на съоръженията. Техническата проверка е във връзка с реализацията на проект за изграждане на Локална автоматизирана система за оповестяване в складово стопанство за дизелово гориво и втечнен газ пропан-бутан на русенската фирма..

публикувано на 16.01.19 в 09:03