Правосъдието влезе в русенска гимназия

Последната от серията лекции, предвидени за възпитаниците на математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, изнесе съдия от Окръжния съд в крайдунавския град. Те бяха в рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Пред единадесетокласници от гимназията съдия Галина Магардичиян  говори за правилата, които уреждат сключването на трудов договор, основните задължения на работника и на работодателя, последиците от неизпълнението на тези задължения, видовете дисциплинарни наказания и реда за тяхното налагане.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Неприятни миризми задушават русенци

Проверки за установяване източника на неприятни миризми в Русе са извършили експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите. В петък вечерта и в събота сутринта граждани се оплакали от миризма на мърша, фекалии, риба и изгоряла пластмаса в кварталите „Родина“, „Здравец-Север“, „Възраждане“ и в широкия център. При обходите са..

публикувано на 14.08.18 в 11:54

Хърцоите се събират в с.Кацелово

Традиционният събор на хърцоите ще се проведе днес /11.08./ в русенското село Кацелово. Проявата е традиционна и събира през август представители на тази етнографска група от региона на Русенско и Разградско. Празникът ще започне с литургия, отслужена от русенския митрополит Наум – каза за РШ Иваничка Янкова от общинската администрация в Две..

публикувано на 11.08.18 в 08:27

Задържаха муле

В русенска болница е изваден наркотик, скрит в тялото на човек. Медиците са открили 28 капсули кокаин с високо качество, всяка от по 15 грама. Лекарската намеса се наложила, след като Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима за участие в организирана престъпна група за разпространение и трафик на наркотици. Обвинени са..

публикувано на 10.08.18 в 14:39

Русе с ледена пързалка

Обществена поръчка за ледена пързалка обяви Община Русе. Тя ще бъде монтирана в централната част на града по Коледно-Новогодишните празници. Ще бъде разположена на 450 кв. м. от площад „Света Троица“. Изискването е да разполага с поне 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер, наточени и готови за експлоатация, като бройката от всеки номер да е..

публикувано на 07.08.18 в 11:11

Пострадали при инцидент с каруца

Младежи са пострадали леко при пътен инцидент с каруца в село Бистренци, съобщават от Областната дирекция на МВР - Русе. Снощи около 20:30 ч. 12-годишно момче взело каруцата от дядо си, за да се возят с двама приятели. Момчето, загубило контрол над управлението и паднало от каруцата заедно с другите две момчета, на 11 и 14 г. Децата са с охлузни..

публикувано на 07.08.18 в 11:04

Наградиха военнослужещи от Военноморските сили

Областната управа в Русе получи от контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили Военноморски флаг на Република България „С пожелание за попътен вятър и седем фута под кила!“. Поводът е тържественото отбелязване на 139 години от създаването им, което по традиция започва от Русе. Тържествената церемония по отбелязване на годишнината се състоя..

публикувано на 07.08.18 в 09:53

139 години от създаването на Военноморските сили

139-та годишнина от създаването на Военноморските сили на България ще бъде отбелязана с тържествена церемония в Русе. По традиция, от 1956 г. насам, празникът се отбелязва през август, като началото на тържественото честване започва от Русе, където е поставено началото на военния флот на България. Военнослужещи от ВМС ще бъдат наградени от кмета на..

публикувано на 06.08.18 в 10:24