Правосъдието влезе в русенска гимназия

Последната от серията лекции, предвидени за възпитаниците на математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, изнесе съдия от Окръжния съд в крайдунавския град. Те бяха в рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Пред единадесетокласници от гимназията съдия Галина Магардичиян  говори за правилата, които уреждат сключването на трудов договор, основните задължения на работника и на работодателя, последиците от неизпълнението на тези задължения, видовете дисциплинарни наказания и реда за тяхното налагане.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече пари за образование догодина

627 млн. лева повече за средното образование ще бъдат заложени в държавния бюджет за следващата година. Това съобщи на 19 юни в Русе председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. В колективния трудов договор е предвидено увеличение на работните заплати от 1 януари. Средствата за това са 362 млн. лева, каза още Янка Такева. "От тях..

публикувано на 19.06.18 в 15:21

Янка Такева със златна значка "Русе"

Янка Такева получи днес - 19 юни, златна значка „Русе“ от кмета на общината Пламен Стоилов. Председателят на Синдиката на българските учители получи наградата за развитието и просперитета на българското образование в национален и регионален мащаб. След церемонията беше открита новата сграда на Регионалния съвет на КНСБ в Русе, на ул...

публикувано на 19.06.18 в 11:03

Деца разпънаха палатки на хижа "Здравец"

Над 30 деца от Русе посетиха палатков лагер „Знание и взаимопомощ“ на хижа „Здравец“ за седмица, съобщиха от общинската администрация. Те бяха разделени на групи, придружени от един родител или учител и водачите от сдружение „Здравец“. Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода, който..

публикувано на 18.06.18 в 14:00
ООбластна администрация - Русе

Превантивни мерки срещу чума по свинете

Постоянната междуведомствена областна епизоотична комисия ще заседава извънредно от 15:30 ч. в зала 1 на Областната администрация в Русе. Причината са констатираните четири огнища на Африканска чума по свинете в община Тулча, Румъния. На заседанието ще бъдат обсъдени спешните мерки, които трябва да се предприемат за предотвратяване проникването на..

публикувано на 18.06.18 в 10:12

Дипломати от Европа се събраха в Басарбово

Това е първото посещение в русенска област за много от дипломатическите представители, съобщиха от областната администрация в Русе. Посланиците на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България в Букурещ бяха посрещнати на скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски“ от областния управител Галин Григоров,..

публикувано на 17.06.18 в 08:56

Ограничения заради "Писта Русе 2018"

Поредният кръг от Националния шампионат по автомобилизъм ''Писта Русе 2018'' ще се проведе през почивните дни (на 16 и 17 юни) в Русе. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости. Тази година в ралито ще се включат близо 70 коли, като програмата ще включва Туринг, Макси, Свободен клас, серия купа ''Енеос'', Купа Лада,..

публикувано на 16.06.18 в 09:46

Събраха 350 000 лв. дарения за църква

Над 350 000 лева парични дарения и строителни материали са събрани за построяването на църквата „Св. Пантелеймон” в град Бяла. Това е вторият за града храм, чието строителство започна преди година, каза за Радио Шумен кметът на града Димитър Славов. На мястото, на което се строи новата църква, винаги е имало параклис със същото име. Очаква се..

публикувано на 15.06.18 в 15:55