The Lefties - първи в програмата на "Шумен рок 2018"

Шуменската банда The Lefties ще открие тазгодишното издание на фестивала "Шумен рок 2018" в петък от 18 часа. Радио Шумен е медиен партньор на форума. Групата е формирана през 2011-2012 година под името "Nasty Kids". В първоначалния състав са трима членове. Сега след промени отново са трима. Свирят предимно авторски парчета, в най-различни стилове, сред които пънк, алтърнатив, инди рок. В момента правят записи за предстоящ албум. Още може да чуете от разговора с вокала на The Lefties Даниел Стайков.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличниците на "Вълшебната завеса"

В Търговище завърши 20-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. Журито с председател проф. Йоана Спасова Дикова обяви и присъдените отличия. Голямата награда получи „Принцесата и граховото зърно” на  Държавен куклен театър – Видин. Първата награда отиде„Маша и мечокът” на Московския областен куклен театър...

публикувано на 18.05.19 в 12:27

Инициативи за Нощта на музеите

Богата програма за отбелязването на Европейската нощ на музеите на 18 май са подготвили в Разград Регионалният исторически музей в града и местната община. Инициативите започват от днес, когато в Историческия музей в Исперих ще бъде открита изложбата „Капанска сватба“. Това съобщи директорът на музея Галена Радославова. " Ще бъде..

публикувано на 17.05.19 в 10:37
Военен клуб - Русе

Поетичният театър продължава

Втори ден във Военния клуб в Русе продължава Международният фестивал на поетичния театър „Борба и обич”. Той поставя акцент върху композиции по български поети или българска драматургия в стих. Четенията започват от 10 часа с участниците от втора възрастова група и продължават до късно довечера, когато от 19 часа на младежката сцена на Военния клуб..

публикувано на 17.05.19 в 09:50

Нощ в музея

"Нощ в музея" организира днес Историческият музей в Тутракан. От 18:00 ч. е представянето на новоиздадения сборник "Из миналото на Тутракан - събития и личности", в който са събрани всички научни изследвания на покойния вече историк и родолюбец, почетен гражданин на Тутракан - Енчо Йорданов. След 19:00 ч. всички експозиции на Историческия..

публикувано на 17.05.19 в 09:28

Откриват литературния конкурс "Боян Пенев"

50 студенти от 13 университета ще участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който започва днес в Шуменският университет. Церемонията по откриването на 42-рото издание на конкурса е от 13 часа, пред Ректората. След официалната част участниците ще четат лично свои произведения пред публиката. Куратор на конкурса е доц...

публикувано на 17.05.19 в 06:47

Наградите в "Нова българска драма"

Приключи тазгодишното издание на Театралния фестивал "Нова българска драма" в Шумен. 5-членно жури с председател проф. Виолета Дечева и членове: доц. Елена Иванова, Юлиaна Сайска, Антон Угринов, Асен Константинов гласува носителите на награди в 7 направления. За първи път бе присъдена и награда на публиката, която бе спечелена от танцовия спектакъл..

публикувано на 16.05.19 в 19:52

Патриция Колева с трета книга

18-годишната Патриция Колева представя новата си книга "Касиопея“ в Разград. Това е третата книга на авторката, след „Вдъхновение” и „Химера”. Представянето е от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград и е част от инициативите на културната институция в рамките на Националната библиотечна седмица "Книгите са само..

публикувано на 16.05.19 в 17:11