Птичи грип в Добричко

Снимка: БГНЕС

Открито е огнище на птичи грип в добричка птицеферма, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.  Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията, от днес - 13 юни е обявено първично огнище на инфлуенца (тип А) в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в добричкото село Дончево. Всички заразени и контактни птици в две от халетата на фермата ще бъдат унищожени по хуманен начин. Определена е 3-километрова предпазна зона, която включва селата Богданово, Дончево и Опанец. Забранява се търговията и придвижването на домашни и диви птици, както и яйца за разплод.Птицефермите в 10-километровата зона също остават под наблюдение.Ветеринарните лекари ще извършват постоянни наблюдения на обектите в областта, при съмнения за инфлуенца ще бъдат вземани проби за изследване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно на бяло

Спешната помощ в страната ще бъде обновена със 163,5 млн. лв. Ще се реновират 34 спешни отделения в държавни болници и ще се доставят нови 400 линейки. Общо 237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат напълно обновени и модернизирани по оперативната програма „Региони в растеж“. Договорът за изпълнение на проекта беше подписан..

публикувано на 23.10.18 в 13:34

400 линейки за спешната помощ

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър Деница Николова ще подпишат договор за модернизация на спешната медицинска помощ. Проектът е на обща стойност 163,5 млн. лв. Предвижда се да бъдат закупени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска..

публикувано на 23.10.18 в 08:38

Времето на 23 октомври

Днес ще бъде предимно слънчево преди обяд с променлива облачност над югоизточните райони. Вятърът ще бъде е слаб до умерен от северозапад, но привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 15 и 20 градуса. За Шумен около 18 градуса.

публикувано на 23.10.18 в 06:13

Без ток на 23 октомври

Шумен За времето от 8 до 17 часа ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Браничево, Загориче, Пристое, Гусла и Средковец. Пак от 8 до 17 часа ток няма да има в района на село Климент – по улиците "Съединение", "Тича", "Хан Крум", "Хаджи Димитър", "Орхидея", "Херсон" и "Охрид".​ Русе В периода  от 9 до 16 часа  поради..

публикувано на 23.10.18 в 05:42

Времето тази вечер и утре

През нощта над по-голямата част от района ще е с незначителна облачност до ясно и само над югоизточните части облачността ще е разкъсана и променлива, като призори не са изключени изолирани слаби превалявания. Ще духа слаб вятър във вътрешността предимно от юг, а по крайбрежието умерен от север. Минимални температури от 5 до 10 градуса, по Черноморието..

публикувано на 22.10.18 в 22:36

Майките: Оставка на Валери Симеонов!

Майките на деца с увреждания излязоха на нов протест под прозорците на властта. Този път те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.Поводът е неговият коментар за законопроекта за хората с увреждания, в който той нарича майките „група кресливи жени” с „уж болни деца”. По обяд майките се събраха пред сградата на Министерския съвет...

обновено на 22.10.18 в 14:15

Пребиха старец за 120 лв.

Плевенската прокуратура привлече като обвиняем 36-годишен мъж за извършения грабеж на възрастен мъж от Славяново в събота. Пострадалият 82-годишен старец е в болница със счупена ябълчна кост, разкъсване на ушната мида, отоци и синини, както и разкъсно-контузна рана на главата. Той е без опасност за живота. Извършителят на нанесения жесток побой е..

публикувано на 22.10.18 в 13:20