Плащаме данъци и осигуровки без такси

От тази година НАП предоставя нова услуга - превеждане без такси на дължимите данъци и осигурителни вноски, както и на задължения към други институции, събирани от приходната агенция.

Плащането може да стане по два начина: чрез портала за електронни услуги на НАП и чрез физическите ПОС терминали, инсталирани на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Другото предимство на картовите преводи е,  че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

От НАП обръщат внимание, че  при плащане на  задължения към други институции, например глоби от КАТ, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването се отразява след допълнителна обработка и отнема повече време.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Онлайн прием в гимназиите

Документите за прием в гимназиите ще се приемат от 3 до 5 юли, а първото класиране ще бъде обявено на 11 юли. Второто е на 18, а третото - на 23 юли. Тази година за пръв път документите ще се подават изцяло онлайн, съобщават от образователното министерство. Разпространено е обяснение как се кандидатства  стъпка по стъпка. При..

публикувано на 27.06.19 в 09:08

Адреси без ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, днес от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Разград - ТП "Художници", ПГС СХВТ "А. Кънчев", "Лудогорска земя 2003" ЕООД, ТП "Дом за стари хора", ТП "Разсадник", ПС "Гагарин", местност "Пчелина",..

публикувано на 27.06.19 в 06:31

Слънце и жега

С температури между 17 и 22 градуса започва днешният ден. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове се очаква заоблачаване, но почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад – северозапад. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, за Шумен – 32. В петък отново ще превали. През почивните дни ще нахлува умерен вятър от..

публикувано на 27.06.19 в 06:26

Четири години нелегалност

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха мъж, укривал се от правосъдието. При съвместни оперативно-издирвателни действия, проведени на територията на Варна и ОДМВР-Шумен, в морската столица е установен и задържан 42-годишен мъж от Каспичан, криминално проявен, укривал се от правосъдието от 18 септември 2015 г. Той е обявен за общодържавно..

публикувано на 26.06.19 в 18:14

Седмокласници, бързо проверете!

Оценките от националното външно оценяване са публикувани на специализирания сайт https://priem.mon.bg/ . Профилите са индивидуални, трябва да бъдат въведени входящият номер и кодът за достъп, вписани в служебната бележка, която училищата издават на всеки седмокласник. На изпитите тази година се явиха малко над 61 хиляди ученици. За пръв път..

публикувано на 26.06.19 в 17:49

По-високи заплати в болниците?

„120 лева е максималното увеличение на заплатите на работещите в МБАЛ - Търговище, което болницата може да си позволи през следващите 6 месеца“. Това заяви за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков след срещата на здравния министър Кирил Ананиев с шефове на областни болници от Североизточна България. „Сумата е хипотетична..

публикувано на 26.06.19 в 13:18

Здравни вноски на зрелостници

Всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигуровки. Това важи и за тези, които ще бъдат студенти редовно обучение. За месеците от завършване на средното образование до започване на висшето, те трябва да внесат здравните си..

публикувано на 26.06.19 в 11:14