Плащаме данъци и осигуровки без такси

От тази година НАП предоставя нова услуга - превеждане без такси на дължимите данъци и осигурителни вноски, както и на задължения към други институции, събирани от приходната агенция.

Плащането може да стане по два начина: чрез портала за електронни услуги на НАП и чрез физическите ПОС терминали, инсталирани на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Другото предимство на картовите преводи е,  че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

От НАП обръщат внимание, че  при плащане на  задължения към други институции, например глоби от КАТ, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването се отразява след допълнителна обработка и отнема повече време.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Северин е в Русе

21-годишният Северин Красимиров, уличен за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова, вече се намира в Русе, предаде Агенция БГНЕС. Красимиров бе обявен за издирване във връзка с повдигнато в негово отсъствие обвинение за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен начин и с особена..

публикувано на 18.10.18 в 16:00
радио предавател

Профилактика на предавател на Радио Шумен

Утре - 19 октомври, поради планова годишна профилактика предавателят за Силистра на честота 90.3 мегахерца няма да излъчва програмата на Радио Шумен от 9 до 17 ч. Можете да ни слушате на честота 87.6 мегахерца или онлайн.

публикувано на 18.10.18 в 15:16

Грижовна есен за местни предприемачи

До 26 октомври се събират заявки за „Академия за местни предприемачи”, която ще подкрепи стартирането на местни бизнеси от тютюнопроизводителните райони. Това е третата част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2018" на фондация BCause и се реализира за втора поредна година. Дейността и съпътстващите я активности са предназначени за местни..

публикувано на 18.10.18 в 15:05

Още 63 000 лв. за измръзнали овошки

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ по схемата „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия“. С отпуснатите в края на август 700 000 лв. средствата достигат 763 000 лв. Земеделските стопани от..

публикувано на 18.10.18 в 09:53
Янка Такева

Криза за учители

Свободните учителски места в страната са около 3000, а нередовните учители са около 300. Шуменска област не прави изключение, заяви   председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. "Въпреки че Шуменският университет подготвя учители, имаме около 160 места, заети от хора, които не преподават по специалността си, защото свободни места..

публикувано на 18.10.18 в 09:47

Олимпиада по статистика

Започна регистрацията за участие във втората Европейска олимпиада по статистика за ученици , която ще се проведе от октомври 2018 г. до май 2019 г. Инициативата е насочена към повишаване на статистическата култура на младите хора, към насърчаване на тяхната любознателност и интерес към статистиката и нейната роля в живота на обществото...

публикувано на 17.10.18 в 15:34

163 милиона за спешната помощ

С над 163 млн. лв. ще се финансира развитието на спешната медицинска помощ в България по Оперативна програма „Региони в растеж“. За целта Министерският съвет даде съгласието си ръководителят на Управляващия орган на програмата да подпише договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на здравеопазването за изпълнението на проект „Подкрепа за..

публикувано на 17.10.18 в 14:56