Плащаме данъци и осигуровки без такси

От тази година НАП предоставя нова услуга - превеждане без такси на дължимите данъци и осигурителни вноски, както и на задължения към други институции, събирани от приходната агенция.

Плащането може да стане по два начина: чрез портала за електронни услуги на НАП и чрез физическите ПОС терминали, инсталирани на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Другото предимство на картовите преводи е,  че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

От НАП обръщат внимание, че  при плащане на  задължения към други институции, например глоби от КАТ, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването се отразява след допълнителна обработка и отнема повече време.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за талантлива шуменка

   Седмокласничката Йоанна Пенева от Шумен спечели второ място на VІІ-та Национална студентска научна конференция с участието на ученици "От атома до космоса“." Тя е ученичка от СУ "Сава Доброплодни" и представи днес доклад на тема: "Резерватите в област Шумен". След проведеното гласуване в Шуменския университет ,,Константин Преславски“..

публикувано на 18.05.19 в 20:09

Отново аплодисменти за ,,Бодра песен"

  Хор "Бодра песен" представя Шумен на Втория фестивал на детските и младежки хорове във Варна. Днес и утре хористите, с диригент Деница Узунова ще изнесат три концерта, които са в рамките на 40-я Международен майски хоров конкурс "Проф. Георги Димитров". Изявата им започна днес в Градската художествена галерия. Вторият им концерт е тази вечер в..

публикувано на 18.05.19 в 18:50

В Шумен започна Европейската нощ на музеите

     Европейската нощ на музеите в Шумен започна с безплатен вход за всички експозиции на Регионалния исторически музей. Официалното им откриване е в 19.30 ч. в Мраморното фоайе с три изложби: „Катеринка – пътуване в миналото“;„Живот с фотоапарат“ – не показвани творби на Марк Маркарян и „Национални реликви от Шуменско“ – гостуваща експозиция на..

публикувано на 18.05.19 в 18:05

Отново дъжд

Преди обяд в региона облачността ще е по-често разкъсана, но след пладне отново ще стане купеста и купесто-дъждовна и на места ще има валежи. По – интензивни ще бъдат в района на Добрич, Силистра и Варна. Сутринта духа умерен, с пориви до силен северозападен вятър, който следобед ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максималните температури в..

публикувано на 18.05.19 в 07:50
Прокуратура

Закриват 29 районни прокуратури в страната.

Ще бъдат закрити районните прокуратури в Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Дулово, Тутракан и др. За една част от тях преобразуването може да започне на 1 октомври т.г., а за друга – от 1 януари 2020 г. На тяхно място ще бъдат открити териториални отделения, които ще бъдат към районната прокуратура в съответния областен град. Това е вторият етап от..

публикувано на 17.05.19 в 14:22

Внимание опасен път

Полицията призовава за повишено внимание от страна на шофьорите по пътя Разград – Дянково. Проливните дъждове са довели до свличане на кална маса по платното. Въпреки предприетите действия по почистване, отстраняване на наносите и опесъчаване, новите валежи отново са направили пътя опасен, допълниха от Областната дирекция на МВР в Разград...

публикувано на 17.05.19 в 14:02

Унищожена реколта след градушка

Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна Студена и Ценово снощи около 21:30 часа. Природната стихия унищожи близо 80% от посевите с есенници, пролетни култури, овощни градини и лозови масиви на стотици декари в землището на селото, съобщи кметът на Долна Студена Николай Стойчев. За по-малко от половин час са паднали близо 40 литра..

публикувано на 17.05.19 в 11:42