Пазят горите от пожари

Близо 40 км ивици и просеки срещу пожари са подновени или изградени наново в Държавното горско стопанство в Смядово преди началото на пожароопасния сезон. Вече започнаха дежурствата на служителите, които следят обстановката. Подменени са всички противопожарни табла на територията на стопанството. Това съобщи директорът на териториалното поделение инж. Сава Савов. Той отново напомни, че паленето на стърнища може да причини пожари в горите с големи щети.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток днес

Спирания на електрозахранването ще има в Шуменска област днес, а причината е в неотложни ремонти на съоръженията. От 8 ч. до 17 ч. ток няма да има в Кълново, Ивански и Вехтово, а от 8,30 ч. до 17 ч. – в курортния комплекс във Върбица. От 9 ч. до 14 ч. ще е прекъснато подаването в част от Радко Димитриево и Ветрище. През деня временни смущения са..

публикувано на 26.03.19 в 06:35

Заоблачаване и дъжд следобед

Между 3 и 8 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен са отчетени 4 градуса, а относителната влажност на въздуха е 68%. Денят започва със слънчево време, но около и след обед бързо ще се заоблачи и на много места във вътрешността на района ще превали дъжд. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от север-североизток,..

публикувано на 26.03.19 в 06:24

Областният съвет на ДПС в Шумен гласува номинации за евролистата

На проведено днес разширено заседание на Областен съвет на ДПС Шумен, в което участваха младежките и женски дружества от област Шумен, както и народните представители д-р Нигяр Джафер и Хамид Хамид,  бяха номинирани следните кандидати за български представители в Европейския парламент от листата на Движение за права и свободи, подредени по азбучен ред:..

публикувано на 25.03.19 в 17:36

Похвала за шуменския съд

Близо 11 000 са делата, които са постъпили за разглеждане в районните съдилища в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав. От тях са приключени над 10 500 дела, сочат данни от отчета за правораздавателната дейност на съдилищата на Шуменско през изминалата година. Най-натоварени през миналата година са били съдиите във Велики Преслав, каза..

публикувано на 25.03.19 в 16:25

Искат персонално предложение за ВиК

Представителят на Община Шумен в Общото събрание на ВиК-Шумен да подкрепи освобождаването на досегашния управител на водното дружеството инж. Красимир Марков, който през септември подаде оставка. Това решиха единодушно членовете на Правната комисия към Общинския съвет. Без подкрепа обаче останаха другите две точки, включени в дневния ред на..

публикувано на 25.03.19 в 16:00

Без камиони в село Средня

Забраняват движението на тежкотоварни автомобили през село Средня. Идеята е да се спре разрушаването на асфалта, положен само преди две години по ул. „Яворов“ в селото. След поставянето на съответния пътен знак пътят ще се отклонява по обходен маршрут. До това обещание се стигна след искане на художника Юсуф Мустафов, което той постави по време на..

публикувано на 25.03.19 в 15:42

Гонят змии на Благовещение

Ръководството на клуб "Преславер", в който членуват активните жени на Велики Преслав, и Културният клуб на пенсионерите отбелязват днес Благовещение в градския парк. Преди час започна пресъздаването на обичая за прогонване на змии и гущери, а чрез тях и болестите, каза за Радио Шумен Мария Иванова - организатор на проявата. В нея се включиха и деца..

публикувано на 25.03.19 в 15:15