Пазят горите от пожари

Близо 40 км ивици и просеки срещу пожари са подновени или изградени наново в Държавното горско стопанство в Смядово преди началото на пожароопасния сезон. Вече започнаха дежурствата на служителите, които следят обстановката. Подменени са всички противопожарни табла на територията на стопанството. Това съобщи директорът на териториалното поделение инж. Сава Савов. Той отново напомни, че паленето на стърнища може да причини пожари в горите с големи щети.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Писма до депутатите

Общественият посредник на община Шумен Иван Капралов настоява за засилен парламентарен контрол на протичащата реформа във водния сектор. Това се казва в писма, изпратени до всички шуменски депутати. Според него, през последните четири години е съществувал крехък консенсус за подобряването на качеството на предоставяната вода между управляващите от..

публикувано на 18.12.18 в 15:07

Вдигат нов стадион в Шумен

Изготвен е идеен проект за нов стадион в Шумен, който ще бъде построен на мястото на сегашния „Патнайот Волов". Това съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. Очаква се до седмица идеята да бъде представена за обсъждане, след което ще започне изготвянето и на работния проект. Кметът посочи, че капацитетът на съоръжението ще е между 10 и 12 хиляди места...

публикувано на 18.12.18 в 13:00

Кметът в битка за водата

"Ще водя битка и ще правя срещи, за да можем да запазим цената на водата и да започнем да изграждаме пречиствателната станция за питейна вода“. Това заяви днес кметът на Шумен Любомир Христов. Той призова темата за водата да не се политизира и добави, че ще настоява пред Комисията за енергийно и водно регулиране цената на водата в Шумен да не бъде..

публикувано на 18.12.18 в 12:44

Без ток на 18 декември

Спирания на тока ще има от 09:00 ч до 17:00 ч днес в района на шуменските села Друмево и Кладенец, заради профилактика на електросъоръженията. Без електричество от 10:00 ч до 11:00 ч ще бъдат и абонатите от селата Златна нива, Върбяне, Правенци, Избул, Войвода, Църквица, Крива река, Лиси връх и Долина. В Силистренското село Проф. Иширково също..

публикувано на 18.12.18 в 07:28

Между 2 и 6 см снежна покривка в региона

Заснежени са пътните настилки в Североизточна България, но се обработват, увериха от областните пътни управления. Няма затворени пътища. Видимостта навсякъде е добра. 51 машини почистват пътните настилки от тази нощ в Шуменска област, 41 работят в Търговищко и 23 машини в област Разград. Котленският проход и Ришкият проход са отворени за движение...

публикувано на 18.12.18 в 06:28

Облачно и снежно време в региона

Между минус 4 и 3 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. Облачно ще е времето днес с валежи от сняг, само по крайбрежието и в югоизточните райони преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури няма да се различават съществено от сутрешните - предимно между минус 2 и плюс 3..

публикувано на 18.12.18 в 06:07
Преславското златно съкровище

Велики Преслав отново с награда

Велики Преслав спечели престижно отличие в категорията „Съкровище на 2018” от годишните награди на „Чудесата на България”. Отличието беше връчено днес на общинския кмет д-р Александър Горчев в Малката базилика в Пловдив. Наградата е присъдена за представянето на Преславското златно съкровище и старата столица Преслав във френския Лувър. На..

публикувано на 17.12.18 в 16:48