Ремонтират детски площадки в Силистра

18 детски площадки ще бъдат обновени в Силистра. Те са в различни райони на града. Местата за игра ще бъдат приведени в съответствие с общинската Наредба 1 и ще бъдат оборудвани с пейки за отдих, кошове за смет, ще бъдат  поставени ударопоглъщащи настилки, нови съоръжения за игра, информационни табели и ограждения. 

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, и екип от експерти инспектираха 18-те площадки за игра. На всяка има съоръжения и катерушки, които се нуждаят от ремонт, някои са морално остарели. От  укрепване  и цветово освежаване се нуждаят и по-новите съоръжения. Заобикалящите  пространства са  замърсени с битови отпадъци, а на места са обрасли с трева. Липсват пейки и елементи.

По време на огледите жители изявиха желание да помогнат за възстановяване на площадките с доброволен труд.  При подадена заявка до Общината от граждани или фирми  администрацията ще осигури необходимите материали и специалисти.

За дейностите в бюджета на община Силистра за 2018 г. са заложени около 100 000 лв. с ДДС. Предстои процедура за избор на изпълнител.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват паметна плоча

Паметна плоча на загиналите във войните жители от с. Войново, община Кайнарджа, се открива днес в селото.  Паметната плоча е от черен мрамор с изписани имената на загиналите. Изработването на паметната плоча  е съгласувано с областната администрация в Силистра и с Министерството на отбраната. За нейното създаване е изграден инициативен комитет,..

публикувано на 20.09.19 в 11:23

Млад шофьор уцели дърво

21-годишен е с фрактура на шийни прешлени, след като се е ударил с автомобила си в крайпътно дърво. Произшествието е станало около 13:30 ч. на 19 септември по пътя Силистра – Русе, близо до разклона за село Цар Самуил. Пострадалият е настанен в болница. По случая е образувано досъдебно производство, причините за произшествието се изясняват...

публикувано на 20.09.19 в 11:18

Мъж пострада на пътя

20-годишен е пострадал при катастрофа тази нощ по пътя между селата Окорш и Паисиево, съобщават от полицията в Силистра. Младият мъж е бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, но е загубил управлението и се преобърнал. Получил е черепно-мозъчна травма. Без наранявания се е отървал друг мъж, пътувал в автомобила. Полицаи от Районното..

публикувано на 20.09.19 в 11:15

Полицията в готовност

Мерки за безпроблемно протичане на Деня на независимостта 22 септември и свързаните с него почивни дни предприе Областната дирекция на МВР-Силистра. За предотвратяване на инциденти е повишен контролът за недопускане на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Пътни полицаи ще следят за спазване на скоростните режими по..

публикувано на 19.09.19 в 15:25

Министър Ангелкова в Силистра

„Целта ни е да покажем по-малко познатите прекрасни места, които имаме в България, особено в сферата на културно-историческия туризъм“. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в рамките на открития днес в Силистра българо-руски туристически бизнес форум. В работата му се включиха Владимир Климанов, генерален консул на Руската федерация..

публикувано на 19.09.19 в 15:02

Донор спаси три живота

Трима души продължават живота си с органи на донор от Силистра, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра. Вчера е „реализирана докрай първата донорска ситуация”, се казва в съобщението. При доказана мозъчна смърт на 43-годишен мъж и след съгласие на семейството му са пристигнали екипи от ВМА – София и болница..

публикувано на 19.09.19 в 14:33

Младежи срещу насилието

За седма поредна година в Силистра ще бъдат финансирани ученически проекти на тема „Младежта срещу насилието и наркотиците“. За това съобщават от общинската администрация. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинският съвет по наркотични вещества обявиха началото на конкурсната сесия, в..

публикувано на 19.09.19 в 11:51