Ремонтират детски площадки в Силистра

18 детски площадки ще бъдат обновени в Силистра. Те са в различни райони на града. Местата за игра ще бъдат приведени в съответствие с общинската Наредба 1 и ще бъдат оборудвани с пейки за отдих, кошове за смет, ще бъдат  поставени ударопоглъщащи настилки, нови съоръжения за игра, информационни табели и ограждения. 

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, и екип от експерти инспектираха 18-те площадки за игра. На всяка има съоръжения и катерушки, които се нуждаят от ремонт, някои са морално остарели. От  укрепване  и цветово освежаване се нуждаят и по-новите съоръжения. Заобикалящите  пространства са  замърсени с битови отпадъци, а на места са обрасли с трева. Липсват пейки и елементи.

По време на огледите жители изявиха желание да помогнат за възстановяване на площадките с доброволен труд.  При подадена заявка до Общината от граждани или фирми  администрацията ще осигури необходимите материали и специалисти.

За дейностите в бюджета на община Силистра за 2018 г. са заложени около 100 000 лв. с ДДС. Предстои процедура за избор на изпълнител.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени в Закона за обществените поръчки искат архитектите

Начинът за провеждането на обществените поръчки в проектирането и строителството и възможностите за промени в законодателството е един от проблемите, обсъждани на заседание на УС на Камарата на архитектите в България, което се провежда в Силистра. Според арх. Борислав Игнатов – председател на УС на камарата, архитектите имат предложения, базирани на..

публикувано на 18.05.19 в 11:02

Осъден за подкуп

Окръжният съд в Силистра е признал Георги Митев - бивш директор на Държавното горско стопанство в Силистра за виновен в искането на подкуп. На 28.11.2018 г. в качеството си на длъжностно лице Митев поискал и взел 4 600 лева от концесионер, който извършва дърводобив в района на Дулово. Бившият директор приел сумата като такса спокойствие. По..

публикувано на 18.05.19 в 08:19

Главиница победи в състезанието за защита от бедствия

Отборът на СУ „Васил Левски“ в Главиница спечели първото място в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Надпрварата се проведе днес в Силистра. Организатор на проявата е Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Силистра в партньорство с БЧК и Регионалното управление на..

публикувано на 17.05.19 в 15:24

Роми тормозят съседи

Общинска сесия ще се проведе днес в Русе. В дневния ред на заседанието са включени 21 точки, сред които и определяне на таксите за престой на новоизградения буферен паркинг в кв. „Дружба“ 3. Живеещите в блоковете "Силистра", "Тича" и "Марица" в града продължават да бъдат тероризирани от настанените в съседство роми. За това сигнализират общински..

публикувано на 16.05.19 в 09:30

Номинации за почетната грамота

Регионалното управление на образованието в Силистра определи петима учители и директори за носители на почетната грамота „Неофит Рилски“. С приза ще бъдат удостоени Милена Михайлова Стефанова – директор на ОУ „Цанко Церковски“, с. Средище, община Кайнарджа, и четиримата педагози от Силистра Ванушка Димитрова - старши учител по български език и..

публикувано на 15.05.19 в 14:03

Победители от Тутракан

Отборът на СУ „Йордан Йовков“ в Тутракан спечели областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Възпитаниците на инспектор Ивайло Владев победиха в дисциплината „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека” и останаха втори на „400 метра щафетно бягане с препятствия”. С постигнатия най-висок..

публикувано на 15.05.19 в 12:46

Разярен мъж отвлече съпругата си

30-годишен мъж е заподозрян в закана за убийство към съпругата си, с която били разделени. Това съобщиха от силистренската полиция. Вчера жената се намирала в Дулово, където мъжът пристигнал, отправил ѝ закана за убийство и насила я отвел с автомобила си в селище в съседна област. Случаят е поет от пристигнал на адреса полицейски екип...

публикувано на 15.05.19 в 10:06