Ремонтират детски площадки в Силистра

18 детски площадки ще бъдат обновени в Силистра. Те са в различни райони на града. Местата за игра ще бъдат приведени в съответствие с общинската Наредба 1 и ще бъдат оборудвани с пейки за отдих, кошове за смет, ще бъдат  поставени ударопоглъщащи настилки, нови съоръжения за игра, информационни табели и ограждения. 

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, и екип от експерти инспектираха 18-те площадки за игра. На всяка има съоръжения и катерушки, които се нуждаят от ремонт, някои са морално остарели. От  укрепване  и цветово освежаване се нуждаят и по-новите съоръжения. Заобикалящите  пространства са  замърсени с битови отпадъци, а на места са обрасли с трева. Липсват пейки и елементи.

По време на огледите жители изявиха желание да помогнат за възстановяване на площадките с доброволен труд.  При подадена заявка до Общината от граждани или фирми  администрацията ще осигури необходимите материали и специалисти.

За дейностите в бюджета на община Силистра за 2018 г. са заложени около 100 000 лв. с ДДС. Предстои процедура за избор на изпълнител.ВИЖТЕ ОЩЕ

Памет за спасяването на евреите

Продължават инициативите в региона по повод спасяването на евреите от Холокоста. В Силистренско са организирани няколко прояви. От 15 ч. днес в салона на читалището в Кайнарджа е предвидена кратка мултимейина презентация за историческите събития. Останалите населени места, където ще има събития, посветени на Холокоста, са Старо село в община..

публикувано на 18.10.18 в 14:29

Блокада на пътя Русе - Силистра

Жителите на селата Попина и Поляна от община Ситово, област Силистра, излизат на протест на 19 октомври. От 12:00 до 13:00 ч. те ще затворят главния път Русе - Силистра на разклона за село Поляна с искане пътят между двете населени места да бъде спешно ремонтиран. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа. Жителите са алармирали нееднократно..

публикувано на 18.10.18 в 09:27

Велосипедист загина след инцидент

64-годишен велосипедист е починал след тежко пътно-транспортно произшествие, станало днес около 9.40 ч. по пътя от Силистра към местността Орехова гора. Той бил застигнат и ударен от движещ се след него лек автомобил „Опел“, управляван от 68-годишен мъж. При удара велосипедистът получил тежки травми и по-късно починал. Изясняват се причините за..

публикувано на 17.10.18 в 16:15

Борят домашното насилие

Експертният регионален съвет срещу домашното насилие в Силистра, който е единствен по рода си в страната, ще заседава от 14 ч. в Областна администрация   в крайдунавския град. В структурата участват   представители на различни институции - правораздавателни органи, социални служби и общински администрации от цялата Силистренска област. В..

публикувано на 17.10.18 в 11:34

Грижовна есен за възрастните

Ендокринолози, ортопеди, офталмолози и уролози ще посетят тази седмица села в Дуловска и Тутраканска община, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводители. Медицинските специалисти ще преглеждат безплатно възрастни хора по програмата „Грижовна есен“, станала вече традиционна в регионите, където се отглежда тютюн. Днес и утре лекарите и..

публикувано на 16.10.18 в 11:30

Европрограма разясняват в Тутракан

Възможностите по подмярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони ще бъдат представени на информационна среща в Тутракан. Тя е организирана от Областен информационен център - Силистра и започва в 10:00 ч.  в залата на Общинския съвет. Специалисти от Центъра ще запознаят земеделски производители..

публикувано на 16.10.18 в 06:32

ГЕРБ и ДПС на балотаж в Суходол

Балотаж на състоялите се вчера частични избори за кмет ще има на 21 октомври в село Суходол, Главинишка община,  област Силистра. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Главиница. В надпреварата участваха   кандидатът на ГЕРБ Абедин Нури Рушид и на ДПС Недрет Юсеин Алил. Малко след завършването на изборния ден от Общинската избирателна..

публикувано на 15.10.18 в 13:26