Още един блок с нов облик

Блок "Жерав" - преди и след санирането

Блок „Жерав“ е 11-ата жилищна сграда в община Русе, която е обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Това е вторият саниран жилищен блок с височина над 28 м на територията на общината. Той има 2 сутеренни и 17 надземни етажа и се намира в квартал „Здравец-изток“, като се състои от 1 вход и 87 апартамента.

От обновените условия ще се възползват над 170 души, като сградата, висока близо 50 метра, е с подменени нови PVC дограми и  положена топлоизолация. Освежени са стълбищните клетки, подменено е осветлението в общите части и е ремонтиран покривът.

Вложените средства са 1 900 000 лв. с ДДС. Сумата включва конструктивно и енергийно обследване, както и строителен и инвеститорски контрол по време на строителството. До края на годината обновените сгради ще станат 26.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мащабен проект преобразява Русе и Гюргево

Договор за финансиране на проекта за пътната безопасност и подобряване свързаността на община Русе и окръг Гюргево подписа в Кълъраш зам.-кметът по европейско развитие на Русе Страхил Карапчански. Общата стойност на проекта е над 13 600 000 лв., като парите за община Русе са близо 9 млн. лева. Те са за реконструкция, рехабилитация и модернизация на..

публикувано на 15.08.18 в 11:14

Не е открита бомба в Община Русе

Приключила е проверката в сградата на Община Русе. Не е открито взривно устройство. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Общината ще остане затворена за 24 часа, както е по закон. Около 13 часа днес сградата беше евакуирана и отцепена, след сигнал за бомба, подаден на тел. 112. 

публикувано на 14.08.18 в 16:59

Сигнал за бобма затвори Община Русе

Сигнал за бомба наложи евакуацията на служителите и чакащите граждани в Община Русе. Сигналът е бил подаден на тел. 112 около 13 часа, за 10 минути полицията е извела всички от сградата. В момента районът около Община Русе и Областната администрация е отцепен, органите на реда в дунавския град контролират достъпа. Служители на ДОТИ ще претърсят..

публикувано на 14.08.18 в 14:23

Неприятни миризми задушават русенци

Проверки за установяване източника на неприятни миризми в Русе са извършили експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите. В петък вечерта и в събота сутринта граждани се оплакали от миризма на мърша, фекалии, риба и изгоряла пластмаса в кварталите „Родина“, „Здравец-Север“, „Възраждане“ и в широкия център. При обходите са..

публикувано на 14.08.18 в 11:54

Хърцоите се събират в с.Кацелово

Традиционният събор на хърцоите ще се проведе днес /11.08./ в русенското село Кацелово. Проявата е традиционна и събира през август представители на тази етнографска група от региона на Русенско и Разградско. Празникът ще започне с литургия, отслужена от русенския митрополит Наум – каза за РШ Иваничка Янкова от общинската администрация в Две..

публикувано на 11.08.18 в 08:27

Задържаха муле

В русенска болница е изваден наркотик, скрит в тялото на човек. Медиците са открили 28 капсули кокаин с високо качество, всяка от по 15 грама. Лекарската намеса се наложила, след като Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима за участие в организирана престъпна група за разпространение и трафик на наркотици. Обвинени са..

публикувано на 10.08.18 в 14:39

Русе с ледена пързалка

Обществена поръчка за ледена пързалка обяви Община Русе. Тя ще бъде монтирана в централната част на града по Коледно-Новогодишните празници. Ще бъде разположена на 450 кв. м. от площад „Света Троица“. Изискването е да разполага с поне 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер, наточени и готови за експлоатация, като бройката от всеки номер да е..

публикувано на 07.08.18 в 11:11