Още един блок с нов облик

Блок "Жерав" - преди и след санирането

Блок „Жерав“ е 11-ата жилищна сграда в община Русе, която е обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Това е вторият саниран жилищен блок с височина над 28 м на територията на общината. Той има 2 сутеренни и 17 надземни етажа и се намира в квартал „Здравец-изток“, като се състои от 1 вход и 87 апартамента.

От обновените условия ще се възползват над 170 души, като сградата, висока близо 50 метра, е с подменени нови PVC дограми и  положена топлоизолация. Освежени са стълбищните клетки, подменено е осветлението в общите части и е ремонтиран покривът.

Вложените средства са 1 900 000 лв. с ДДС. Сумата включва конструктивно и енергийно обследване, както и строителен и инвеститорски контрол по време на строителството. До края на годината обновените сгради ще станат 26.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече пари за образование догодина

627 млн. лева повече за средното образование ще бъдат заложени в държавния бюджет за следващата година. Това съобщи на 19 юни в Русе председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. В колективния трудов договор е предвидено увеличение на работните заплати от 1 януари. Средствата за това са 362 млн. лева, каза още Янка Такева. "От тях..

публикувано на 19.06.18 в 15:21

Янка Такева със златна значка "Русе"

Янка Такева получи днес - 19 юни, златна значка „Русе“ от кмета на общината Пламен Стоилов. Председателят на Синдиката на българските учители получи наградата за развитието и просперитета на българското образование в национален и регионален мащаб. След церемонията беше открита новата сграда на Регионалния съвет на КНСБ в Русе, на ул...

публикувано на 19.06.18 в 11:03

Деца разпънаха палатки на хижа "Здравец"

Над 30 деца от Русе посетиха палатков лагер „Знание и взаимопомощ“ на хижа „Здравец“ за седмица, съобщиха от общинската администрация. Те бяха разделени на групи, придружени от един родител или учител и водачите от сдружение „Здравец“. Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода, който..

публикувано на 18.06.18 в 14:00
ООбластна администрация - Русе

Превантивни мерки срещу чума по свинете

Постоянната междуведомствена областна епизоотична комисия ще заседава извънредно от 15:30 ч. в зала 1 на Областната администрация в Русе. Причината са констатираните четири огнища на Африканска чума по свинете в община Тулча, Румъния. На заседанието ще бъдат обсъдени спешните мерки, които трябва да се предприемат за предотвратяване проникването на..

публикувано на 18.06.18 в 10:12

Дипломати от Европа се събраха в Басарбово

Това е първото посещение в русенска област за много от дипломатическите представители, съобщиха от областната администрация в Русе. Посланиците на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България в Букурещ бяха посрещнати на скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски“ от областния управител Галин Григоров,..

публикувано на 17.06.18 в 08:56

Ограничения заради "Писта Русе 2018"

Поредният кръг от Националния шампионат по автомобилизъм ''Писта Русе 2018'' ще се проведе през почивните дни (на 16 и 17 юни) в Русе. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости. Тази година в ралито ще се включат близо 70 коли, като програмата ще включва Туринг, Макси, Свободен клас, серия купа ''Енеос'', Купа Лада,..

публикувано на 16.06.18 в 09:46

Събраха 350 000 лв. дарения за църква

Над 350 000 лева парични дарения и строителни материали са събрани за построяването на църквата „Св. Пантелеймон” в град Бяла. Това е вторият за града храм, чието строителство започна преди година, каза за Радио Шумен кметът на града Димитър Славов. На мястото, на което се строи новата църква, винаги е имало параклис със същото име. Очаква се..

публикувано на 15.06.18 в 15:55