Още един блок с нов облик

Блок "Жерав" - преди и след санирането

Блок „Жерав“ е 11-ата жилищна сграда в община Русе, която е обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Това е вторият саниран жилищен блок с височина над 28 м на територията на общината. Той има 2 сутеренни и 17 надземни етажа и се намира в квартал „Здравец-изток“, като се състои от 1 вход и 87 апартамента.

От обновените условия ще се възползват над 170 души, като сградата, висока близо 50 метра, е с подменени нови PVC дограми и  положена топлоизолация. Освежени са стълбищните клетки, подменено е осветлението в общите части и е ремонтиран покривът.

Вложените средства са 1 900 000 лв. с ДДС. Сумата включва конструктивно и енергийно обследване, както и строителен и инвеститорски контрол по време на строителството. До края на годината обновените сгради ще станат 26.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова спортна площадка за децата

Днес в кв. „Долапите“ в Русе заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров заедно с кметския наместник на квартала Светлин Савов откриха мултифункционална спортна площадка. Обектът е на стойност 10 000 лв. В проекта са включени ремонт и боядисване на оградните пана, разчертаване на спортните игрища и поставяне на съоръжения на спортната..

публикувано на 23.10.18 в 16:36

Избраха лекаря със "златни ръце"

За втора поредна година началникът на отделението по урология д-р Венцислав Георгиев бе избран за лекар на годината на Университетската болница „Канев“. Наградата му бе връчена днес от изпълнителния директор доц.  Александър Парашкевов. Инициативата се нарича "Златни ръце, добро сърце". Своите номинации за наградата изпратиха близо 3000..

публикувано на 23.10.18 в 11:59

Код "Европа"

Млади програмисти от България за пръв път се включиха в Европейската седмица на програмирането в Брюксел. В практическите семинари уменията си показаха и студенти от Русенския университет. Участието им във форума беше по покана на еврокомисаря по информационни технологии и цифрово общество Мария Габриел. Русенските младежи показаха приложение за..

публикувано на 22.10.18 в 14:20

Без ток и в неделя

И днес ще има спирания на тока в Русенско заради ремонтни дейности, информират от електрлоразпределителното дружество. За времето от 9:00 ч до 16:00 ч електричество няма да имат част от абонатите в Сливо поле. По същото време без електрозахранване ще е част от село Ряхово.

публикувано на 21.10.18 в 07:39

Международно предизвикателство за космически приложения в Русе

Русенският университет е домакин на най-големия хакатон в света International Space Apps Challenge (Международно предизвикателство за космически приложения). Състезанието преминава под егидата на НАСА и се провежда едновременно в 200 градове в света. В България домакини на хакатона са Русе, София, Пловдив и Бургас. Тазгодишното състезание е..

публикувано на 20.10.18 в 08:35
Виновен съм, съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил, каза Северин Красимиров

Северин остава зад решетките

Съдът в Русе остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров. Преди да влезе в съдебната зала, Красимиров отново повтори пред медиите , че е виновен и че съжалява за стореното. "Да, виновен съм. Много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил... Не мога да повярвам". След разпитите на..

публикувано на 19.10.18 в 13:27

Помагат на болно дете в памет на Вики

Благотворителен концерт в памет на русенската журналистка Виктория Маринова и в полза на 2-годишната Лори ще започне тази вечер - 19 октомври, от 19,00 ч. в зала "Дунав" в Русе. Лори е на почти 2 години и е родена с рядко заболяване - вроден дефицит на бедрената кост. То се среща при едно на 250 000 раждания и се лекува успешно единствено в САЩ...

публикувано на 19.10.18 в 09:10