Засадиха акации по ул. "Васил Друмев"

13 нови дръвчета по улица “Васил Друмев” от вида кълбовидна акация засадиха днес работниците от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. На зеления остров, който разделя двете улични платна, са оформени 16 групи от цветя и храсти. Засадени са близо 300 корена от пет вида храсти и 130 коренчета цветен равнец и гаура. Общо 20 са новите дръвчета, които са засадени по улица „Васил Друмев“, с 5 повече от тези, които бяха премахнати.

Радио Шумен припомня, че в началото на ремонта беше изградена поливна система, която се зарежда с водоноска. Работата ще продължи и утре към ниската част към улица „Марица“. Предстои теренът да бъде заравнен и затревен.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ателие за малчугани в Преслав

Екипът на Семейно-консултативния център във Велики Преслав подготвя ателие за занимания на малки деца през студените месеци. Родителите могат да водят децата си в центъра, който е модерно оборудван по проект на УНИЦЕФ. Ателието разполага с екологични играчки, меки модули за фина моторика на дечица от 1 до 5 години и помагала с..

публикувано на 17.01.19 в 07:39

Без ток на 17 януари

Днес в Шумен, от 8 до 17 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на резервното захранване на Помпена станция Мътница на Напоителни системи, фирма „ХЪС“, „Сарк България“ и селището източно от Алуминиев завод. Временни смущения на тока са възможни в същите часове в районите на квартал Мътница, Асфалтова база, Кариера 1, Метарекс, ПС..

публикувано на 17.01.19 в 06:18

Слънце на Антоновден

Днес ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще се повишават до 5-10 градуса. За Шумен очакваната минимална температура е минус 2 градуса, а максималната ще бъде около 8.

публикувано на 17.01.19 в 06:13

Винетките затварят републикански път

Пътят Варна - София ще бъде блокиран за час, от 12 до 13 часа, в двата предстоящи почивни дни. Това решиха тази вечер жителите на Макак и Мътница. Хората не са съгласни да плащат винетки, за да пътуват от двата квартала до Шумен. 7-членен инициативен комитет още утре ще внесе в Община Шумен нужните документи, за да бъде протестът законен. "Не е нормално..

публикувано на 16.01.19 в 21:17

Жена пострада при катастрофа в Шумен

Жена на около 55-годишна възраст предизвика катастрофа на кръстовището на улица „Алеко Константинов“ и булевард „Симеон Велики" в Шумен.  На шофьорката зад волана й прилошало, след което загубила управление над автомобила и ударила „Фолксваген“ и тежкотоварен камион. Накрая се спряла в задната част на спряло на светофара „Рено“. Жената е..

публикувано на 16.01.19 в 17:14

Осъдиха учителка за изтезания на деца

Учителката от Центъра за специална образователна подкрепа (бившето Помощно училище “Васил Друмев”) в Шумен Розалина Христова е осъдена на пробация, след като е признала, че умишлено е наранявала пет деца от от първи до четвърти клас. Тя ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен. Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на..

публикувано на 16.01.19 в 17:06
Шуменски университет

Шуменският университет сред най-добрите

Шуменският университет се представя по-добре в класацията на висшите училища в България за 2018 г. спрямо предишни години. Положителната тенденция съобщи за Радио Шумен зам.-ректорът на Шуменския университет доц. д-р Стефка Калева. "Запазихме второто място в рамките на страната в професионално направление "Управление на образованието". Имаме повишаване..

публикувано на 16.01.19 в 15:14