Засадиха акации по ул. "Васил Друмев"

13 нови дръвчета по улица “Васил Друмев” от вида кълбовидна акация засадиха днес работниците от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. На зеления остров, който разделя двете улични платна, са оформени 16 групи от цветя и храсти. Засадени са близо 300 корена от пет вида храсти и 130 коренчета цветен равнец и гаура. Общо 20 са новите дръвчета, които са засадени по улица „Васил Друмев“, с 5 повече от тези, които бяха премахнати.

Радио Шумен припомня, че в началото на ремонта беше изградена поливна система, която се зарежда с водоноска. Работата ще продължи и утре към ниската част към улица „Марица“. Предстои теренът да бъде заравнен и затревен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето от 20 до 26 август

През повечето дни от следващата седмица времето над Североизточна България ще бъде по-често слънчево, главно в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Малка вероятност на изолирани места за кратко да превали дъжд има в сряда, петък и в неделя. Вятърът през деня ще е до умерен от североизток, през почивните дни ще се ориентира..

публикувано на 19.08.18 в 13:26

Температурите днес ще са от 29 до 34 градуса

15 градуса е измерената температура тази сутрин в Шумен. Атмосферното налягане е 916 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 91%. Слънчево ще е времето днес преди обяд в региона, но следобед с увеличение на облачността на отделни места, предимно в северните райони, се очакват краткотрайни валежи придружени от гръмотевична дейност. Ще..

обновено на 19.08.18 в 07:26

Рицари в Шумен

Трима македонци ще бъдат приети тази вечер за членове на Българския орден на рицарите тамплиери на Йерусалим. Церемонията ще се проведе в района на паметник „Създатели на българската държава“. Тази вечер край Шумен ще бъде произнесена и голямата тамплиерска благословия. Ритуалът се извършва веднъж годишно и се прави от 900 години насам. „Работим..

публикувано на 18.08.18 в 17:26

Фестивал на чергата във Веселиново

Второто издание на Фестивала на чергата и тъканите изделия ще се проведе от 10 ч. в смядовското село Веселиново. Занаятчии и любители ще покажат уменията на българите в тъкането на черги, чаршафи, възглавници и ризи. Поканени са майстори, оценени у нас и в чужбина, каза за Радио Шумен Мария Трифонова от Народното читалище „Съзнание“, което е организатор..

публикувано на 18.08.18 в 09:38

Слънчева и почти безоблачна събота

Между 18 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В Шумен са отчетени 21 градуса, атмосферното налягане е 882 хектопаскала, а влажността на въздуха е 78%. През деня ще е слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще отслабне. Очакваните..

публикувано на 18.08.18 в 07:24
Недовършената кула в Шумен

Момчета по покривите на Шумен

Със сигурност сте чували, а може би и сте виждали момчета, които тичат по стени, скачат по покривите на сгради, правят салта и красиви превъртания, докато прескачат огради и други. Изглежда, че за тях в градската среда няма препятствия. Фрийрън е модерен градски спорт, много красив и ефектен, но и труден за практикуване. А ако не се практикува..

публикувано на 17.08.18 в 17:07

Нова група в училището за бременни

Нова група в училището за бременни организира Комплексът за   социални услуги за деца и семейства  в Шумен. Оттам уточниха, че заниманията ще започнат в началото на септември. Записванията се правят на телефоните на комплекса или чрез Фейсбук страницата му. Повече от 50 са групите с родители, преминали през училището в Шумен. Лектори са..

публикувано на 17.08.18 в 16:04