Заменят "Спри Ма" с "Fire Souls"

Една от групите, включени в изданието на фестивала "Шумен рок", отпада и ще бъде заменена в афиша на форума. Причината е трагично събитие в семейството на един от музикантите.

„Със съжаление ви информираме, че поради непредвидени житейски причини група "Спри Ма" не може да участва на "Шумен Рок". Всички сме съпричастни с болката на нашия колега и изразяваме нашите съболезнования“, се казва в обръщение на организаторите на форума.

На мястото на "Спри Ма" в първия ден на фестивала – петък, ще се включат "Fire Souls". В групата са Виктор ван Ангелов – барабани, Ивайло Илиев - бас китара, Петър Белчев - соло китара, Санита Куцарова - вокал. "Fire Souls" ще свирят последни след полунощ в петък срещу събота.ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличниците на "Вълшебната завеса"

В Търговище завърши 20-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. Журито с председател проф. Йоана Спасова Дикова обяви и присъдените отличия. Голямата награда получи „Принцесата и граховото зърно” на  Държавен куклен театър – Видин. Първата награда отиде„Маша и мечокът” на Московския областен куклен театър...

публикувано на 18.05.19 в 12:27

Инициативи за Нощта на музеите

Богата програма за отбелязването на Европейската нощ на музеите на 18 май са подготвили в Разград Регионалният исторически музей в града и местната община. Инициативите започват от днес, когато в Историческия музей в Исперих ще бъде открита изложбата „Капанска сватба“. Това съобщи директорът на музея Галена Радославова. " Ще бъде..

публикувано на 17.05.19 в 10:37
Военен клуб - Русе

Поетичният театър продължава

Втори ден във Военния клуб в Русе продължава Международният фестивал на поетичния театър „Борба и обич”. Той поставя акцент върху композиции по български поети или българска драматургия в стих. Четенията започват от 10 часа с участниците от втора възрастова група и продължават до късно довечера, когато от 19 часа на младежката сцена на Военния клуб..

публикувано на 17.05.19 в 09:50

Нощ в музея

"Нощ в музея" организира днес Историческият музей в Тутракан. От 18:00 ч. е представянето на новоиздадения сборник "Из миналото на Тутракан - събития и личности", в който са събрани всички научни изследвания на покойния вече историк и родолюбец, почетен гражданин на Тутракан - Енчо Йорданов. След 19:00 ч. всички експозиции на Историческия..

публикувано на 17.05.19 в 09:28

Откриват литературния конкурс "Боян Пенев"

50 студенти от 13 университета ще участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който започва днес в Шуменският университет. Церемонията по откриването на 42-рото издание на конкурса е от 13 часа, пред Ректората. След официалната част участниците ще четат лично свои произведения пред публиката. Куратор на конкурса е доц...

публикувано на 17.05.19 в 06:47

Наградите в "Нова българска драма"

Приключи тазгодишното издание на Театралния фестивал "Нова българска драма" в Шумен. 5-членно жури с председател проф. Виолета Дечева и членове: доц. Елена Иванова, Юлиaна Сайска, Антон Угринов, Асен Константинов гласува носителите на награди в 7 направления. За първи път бе присъдена и награда на публиката, която бе спечелена от танцовия спектакъл..

публикувано на 16.05.19 в 19:52

Патриция Колева с трета книга

18-годишната Патриция Колева представя новата си книга "Касиопея“ в Разград. Това е третата книга на авторката, след „Вдъхновение” и „Химера”. Представянето е от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград и е част от инициативите на културната институция в рамките на Националната библиотечна седмица "Книгите са само..

публикувано на 16.05.19 в 17:11