Бъдещи осмокласници попълват заявления

Над 120 ученици са подали документи за прием в осми клас до 15 ч. на 20 юни в Профилираната езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“ в Шумен. Попълването на заявления започна в 8 ч. тази сутрин. Чуйте какво споделиха ученици и родители пред репортера на Радио Шумен Айше Лятиф.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметове с косачки

180 000 лв. за ремонти и подобрения по селата отпусна тази година Община Велики Преслав за всички кметства. Големите села получиха по 20 000 лв., а останалите – по 15 000 лв. Единствено за най-малкото населено място – Суха река, бяха отпуснати 5000 лв. В Имренчево и Осмар средствата вече са усвоени, отчете кметът на Велики Преслав Александър..

публикувано на 23.07.19 в 12:27

Въртят бизнес с метали

Близо 1800 кг черни и цветни метали били изкупени от нелегални търговци от частни домове във Върбица вчера. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. 280 кг метали били изкупени около 09:30 ч. от частен дом на ул.“ Козлодуй“ във Върбица. Полицейски служители извършили проверка на „търговеца“ и било установено, че няма лиценз, какъвто се..

публикувано на 23.07.19 в 12:11
Велики Преслав

Мерки за биосигурност

Общинската епизоотична комисия във Велики Преслав определи място за загробване на животински трупове при евентуална необходимост от евтаназия заради чумата по свинете. Предвиденият терен е 3 дка и се намира в близост до кв. "Кирково", съобщи заместник-кметът Димо Бодуров. В Община Велики Преслав е забранено транспортирането на свине и трупно месо,..

публикувано на 23.07.19 в 11:42
Кметът на Шумен Любомир Христов

ГЕРБ тръгна към местния вот

Общински събрания за номиниране на общински съветници, кметове на населени места и кметове на общини от листата на ГЕРБ започват в област Шумен. Те ще се проведат от 24 юли до 10 август, съобщи областният лидер на партията Любомир Христов. „Изготвен е график за провеждане на събранията на ГЕРБ. Първото ще бъде в Нови пазар утре. Последният срок е..

публикувано на 23.07.19 в 11:22

Тревога за недостроената кула

Въпрос, свързан с недостроената сграда до пощата в центъра на Шумен, е отправила до кмета Бисерка Йовчева - общински съветник от групата „За Шумен“. Питането е свързано с мерките за обезопасяване на неизползваемата близо 3 десетилетия сграда. Според  Йовчева, не бива да се стигне до трагичен инцидент с младежи, които се качват на строежа, за да..

публикувано на 23.07.19 в 10:54

Безплатни прегледи

Безплатни консултации и прегледи на хора със сърдечносъдови и неврологични заболявания ще се проведат тази седмица в община Венец. За това информират от местната администрация. Висококвалифицирани специалисти (кардиолог, кардиохирург, съдов хирург, невролог и неврохирург) от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък” –..

обновено на 23.07.19 в 09:34

Заедно срещу насилието

Решения на проблема с насилието над деца ще търсят днес в Шумен. По данни на Прокуратурата, през 2018 г. над 4300 деца са пострадали от престъпления, а от Агенцията за социално подпомагане съобщават за повече от 1100 сигнала за насилие над деца. Конференцията “Вдъхновени – заедно за детство без насилие” ще се проведе днес преди обяд в Комплекса за..

публикувано на 23.07.19 в 09:11