Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" с успех в предпоследната си контрола

Футболистите на "Дунав" победиха с 3:2 "Черноморец" (Балчик) в контролна среща, играна на стадион "Димитър Бурков" в Търговище. Успехът бе втори за възпитаниците на Малин Орачев по време на предсезонната подготовка след този над "Ботев" (Гълъбово) с 4:1. Проверките с "Етър" и "Витоша" (Бистрица) завършиха наравно – 1:1 и 2:2, като мачът с бистричани бе прекратен в 75-ата минута заради проливен дъжд. Първото попадение в днешния двубой беше отбелязано в 14-ата минута, когато Борислав Балджийски намери Бранимир Костадинов в наказателното поле и той реализира за 1:0. В 52-рата минута след корнер Костадинов стреля към вратата, вратарят на "Черноморец" спаси, но при добавката Петър Патев удвои преднината на русенския тим. След час игра отборът от Блачик намали изоставането си, а в 85-ата минута изравни. В самия край на срещата Светослав Ковачев отбеляза победното попадение за "Дунав". Последната проверка преди началото на сезона за тима на Малин Орачев е срещу "Локомотив" (Горна Оряховица). Двубоят е на 13 юли (петък) от 18 ч. на стадион "Дунав". Преди мача ще бъдат представени новите попълнения в русенския клуб.

Дунав: Станислав Антонов (Филип Димитров), Христо Лемперов (Христо Попадийн), Мартин Ковачев, Георги Динков, Божидар Васев (Преслав Петров), Красимир Станоев (Мерт Нуриев), Иван Коконов (Петър Патев), Александър Александров (Светослав Ковачев), Борислав Балджийски (Виктор Сандес), Бранимир Костадинов (Мартин Илиев), Ахмед Ахмедов (Да Силва).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плейоф срещу "Рилски спортист"

„Шумен“  завърши с победа редовния сезон в Националната баскетболна лига. Съставът на Янко Янков, който още в предишния кръг си осигури място в плейофите, спечели домакинството си на „Ямбол“ с 84:71. Всички играчи от титулярната петица завършиха двубоя с двуцифрен актив, като най-много – 16 точки, отбеляза Джъстин Кохайда. „Шумен“  завършва..

публикувано на 23.04.24 в 09:23

Отличия за шуменските каратеки

Изключително силно представяне на националните първенства за деца записаха състезателите на Спортния клуб по карате "Киокушин"-Шумен.  Те завоюваха 4 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала. Шампиони станаха: Дарена Борисова при момичета до 10 г. в кат до 35 кг.; Никол Стоева при момичета до 10 г. в кат. + 40 кг.; Ефе Велиев при момчета до 12 г. в кат...

публикувано на 22.04.24 в 12:48
Нургюл Салимова

Седмо място за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова завърши с реми дебютното си участие в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В партия от заключителния 14-и кръг живеещата в Търговищко състезателка стигна до равенство с рускинята Александра Горячкина след 59 хода игра. Така 20-годишната българка събра 5,5 точки, които ѝ отредиха седмото място в крайното..

публикувано на 22.04.24 в 06:29

"Шахматна пролет" в Шумен

Деца от цялата страна привлече в Шумен традиционният турнир "Шахматна пролет" на  Спортния клуб по шахмат "Шумен". Състезанието постави  начало на веригата турнири по ускорен шах "Шахматни сезони" - 2024 с провеждането на Турнир А (за шахматисти до 8 и до 10 години) и Турнир Б (в новия формат - за шахматисти до 13 и до 16 години). "Шахматна..

публикувано на 21.04.24 в 12:03

Юношите на "Шумен" – на финал

Юношите на "Шумен" до 19 г. се класираха за финала за Купата на България по баскетбол. Това стана след успех над "ЦСКА" с 82:80 с кош 9 секунди преди сирената. Баръш Мустафа отбеляза 22 точки, Владислав Станев добави 21. Отборът е съставен от играчи, които този сезон получават минути и в първия тим на "Шумен".  Финалът за Купата при юношите е днес,..

публикувано на 21.04.24 в 10:45

Тринайсета победа за "Лудогорец"

"Лудогорец" увеличи на 13 точки преднината си на върха в класирането на футболното първенство. В последния кръг от редовния сезон играчите на Георги Дерменджиев спечелиха с 3:0 гостуването си на "Хебър" с два гола на Текпетей и един на Секо. Следват още пет мача в първата шестица, като шампионите се нуждаят само от една победа или от общо 3 точки, за да..

публикувано на 21.04.24 в 10:31

Шумен – домакин на Първенството в Зона Североизток

Отборът за девойки до 13 години на Футболния клуб "Олимпия" Шумен ще участва в турнира, който ще се проведе днес, на 21 април, на стадион "Панайот Волов" в Шумен.  Турнирът се организира от Българския футболен съюз и е първият за пролетния дял на Първенството в зона Североизток за сезон 2023/2024г. В категорията девойки до 13 години, право..

публикувано на 21.04.24 в 09:43