Кукли гонят страха

Снимка: Радио Шумен

Днес започнаха репетициите по най-новото детско заглавие на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Това е пиесата „Как се гони страх“, чийто автор е Калин Илиев. Режисьор на постановката е Цвети Пеняшки, сценограф - Мариана Махмудиева, а музиката е на Александър Валериев.  „Това е куклена пиеса, но актьорите ще присъстват на сцената“, заяви Цвети Пеняшки.

"Основната идея, която искаме да внушим и с усмивка да покажем на децата, на младите и възрастните, които ги придружават, е, че страхът е страшен, ако ти му позволиш да те обземе. В спектакъла ще се опитаме да покажем и да работим в тази насока - как нашите куклени герои се страхуват и как проявяват мъжество, за да преодолеят този страх", посочи той.

В постановката участват Александър Валериев, Елена Атанасова, Ивана Бобойчева и Иван Александър Дойчев. Премиерата на „Как се гони страх“ ще е на 16 септември.ВИЖТЕ ОЩЕ

Танцова формация "Европа" с престижно отличие

Танцьори от формация „Европа“ към шуменското Народно читалище „Напредък“ се завърнаха от международен фестивал в Скопие с престижна награда. Тя им е присъдена след оспорвана конкуренция с над 70 клуба от редица страни по света. Как малките участници в танцовия форум оценяват завоюваното отличие, как ръководителката на танцовата формация Пенка Великова и..

публикувано на 16.11.18 в 17:43

Нощ на театрите в Шумен и Русе

Театрите в Шумен и Русе ще се включат в международната инициатива „Нощ на театрите", която се състои на 17.11.2018 г. В Шумен ще се играят 2 представления – от 11 часа „Да поиграем с Пипи“ - за най-малките зрители в зала „Патиланчо“ и „Невъзможност в най-чист вид“ – от 19 часа на камерна сцена. Спектакълът за деца е при вход свободен. За вечерното..

публикувано на 16.11.18 в 16:42

Училищен празник в Търговище

Търговищкото II СУ „Проф. Никола Маринов“ отбелязва днес патронния си празник. От 16 часа учениците ще се срещнат с един от водещите специалисти по коремна хирургия – д-р Петър Грибнев, който е възпитаник на училището. От 18 часа в концертната зала на Областната дирекция на МВР в Търговище започва празничният концерт на творческите състави и..

публикувано на 16.11.18 в 09:38

Рибките в Библиотеката си търсят имена

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен ще е първата в страната с обществен морски аквариум. Той е подарен от дружествата „Инвестиционно проектиране” и „Аквариуми и терариуми”. Соленоводният аквариум във входното фоайе на Детския отдел ще бъде заселен с екзотични морски обитатели - риби, корали, таралежи, морски звезди, скариди и други. За..

публикувано на 16.11.18 в 09:31

Детски празник в Деня на толерантността

Детски празник по случай Международния ден на толерантността организира на 16.11 в Русе Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация“. Творчество на възпитаници на няколко детски градини, партньори на неправителствената организация, ще бъде представено сутринта от 10 часа в Пленарната зала на Община Русе, под мотото „Децата на Русе пеят и..

публикувано на 15.11.18 в 15:39

Станислав Димитров се завръща с концерт в Шумен

Станислав Димитров ще бъде солист на концерта от цикъла "Млади виртуози" на Симфониета - Шумен тази вечер. Той е роден в Шумен през 1991 година, учил е пиано в Националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна. От 2011 г. следва пиано в Университета за музика и приложни изкуства в град Щутгарт, Германия, специализира в същото висше учебно..

публикувано на 15.11.18 в 12:43

Награди от фестивала "Подари мечта"

За поредна година момичетата и момчетата от защитените жилища за хора с умствена изостаналост при фондация „Приятелска подкрепа“ в Русе се завърнаха като победители от V Национален фестивал за хора в неравностойно положение „Подари мечта“ в село Медовина. Програмата със сценарист Стоян Събев, беше посветена на 140-годишнината от Освобождението на..

публикувано на 15.11.18 в 09:34