Музика на изток от Алпите

Снимка: Община Силистра

Швейцарският младежки симфоничен оркестър JSO Bern ще има концерт в Силистра днес. Началото е от 18,30 ч. на сцената на Драматичния театър в крайдунавския град.

Концертът „На изток от Алпите“ се организира от Фондация „Алегра“ и се осъществява с подкрепата на Община Силистра. Диригент ще бъде Дружелюб Янакиев, който завършва Висшето училище за музика и театър в Берн с концертна и солистична диплома по цигулка, след което учи във Висшето училище по изкуствата в Цюрих в две специалности – симфонично и оперно дирижиране.

Солисти на концерта ще бъдат Теодосий Спасов – кавал, Ивайло Ковачев – пиано и Борис Динев – ударни. В програмата са включени „Унгарски танци“ от Бела Барток, Румънска рапсодия №1 от Джордже Енеску и „Ръченица“ от Петко Стайнов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Чудният свят на тракийката“ в Търговище

Пътуващата изложба „Чудният свят на тракийката“ ще гостува в следващите дни в Търговище. Откриването ѝ е от 17:30 часа в четвъртък, в Регионалния исторически музей. В нея са отразени характерните вярвания, представите и ежедневният бита и културата на жената от Тракия. Експозицията е подготвена от Етнографския музей в Пловдив. Посетителите ще могат да..

публикувано на 14.11.18 в 17:30

"Моята колекция" в Шумен

Изложба "Моята колекция" ще бъде открита днес от 18.00 часа на първия етаж на Художествена галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен. Организатори са Дружеството на шуменските художници и Представителството в Шумен на Съюза на българските художници. Куратор на проекта е  младият художник Петьо Дамянов. За да представят тази неконвенционална изложба, която..

публикувано на 14.11.18 в 13:32

Деца представят есенни рисунки

Изложба под мотото „Щрихи от есента“ представят децата от Арт школата към ЦПЛР – ОДК на втория етаж в сградата на Община Шумен. Експозицията е посветена на есента и различните интерпретации на сезона. Включени са 32 рисунки и есенни портрети на 16 деца от 2 до 7 клас. Изложбата ще остане до края на месеца. Откриването е днес от 17:00 часа

публикувано на 14.11.18 в 10:54

„Да подарим мечта“ в Медовина

Петият фестивал на хората в неравностойно положение ще се проведе в поповското село Медовина. Той ще премине под мотото „Да подарим мечта“, съобщиха организаторите от местното читалище "Иван Иванов - 1891". Целта на фестивала е да се преодолее социалната изолация на хората с увреждания, да се повиши самочувствието и интеграцията им в обществото. Очаква се..

публикувано на 14.11.18 в 09:45
Сцена от спектакъла

"Антихрист" оживява в Разград

Романът "Антихрист" на Емилиян Станев ще оживее тази вечер на сцената на Общинския културен център в Разград. В постановката участват актьорите Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски, Николай Сотиров, Евгени Стефанов и Николай Сяров. Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев. „Тежка и сладка беше задачата да поставим на сцена „Антихрист“,..

публикувано на 13.11.18 в 16:26

Художници с изложба в Разград

Годишната изложба на Съюза на българските художници откриха кметът на община Разград Валентин Василев и председателят на Съюза на художниците в Разград Петко Антонов. Експозицията е експонирана в залата на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. В изложбата 32 автори показват общо 80 произведения на изкуството. Експозицията може да бъде видяна до края..

публикувано на 13.11.18 в 15:31

Концерт на училище "Сава Доброплодни"

"Заедно“ се нарича класическият концерт на СУ "Сава Доброплодни", който ще се проведе днес в Шумен. Участие ще вземат представителният хор на училището, вокална формация от бивши възпитаници на учебното заведение, ученици от класовете по пиано и акордеон. Събитието ще се състои в концертната зала "Проф. Венета Вичева", в сградата на Община Шумен...

публикувано на 13.11.18 в 14:26