Сватбата – мисията възможна

Снимка: pixabay.com

Изборът на дата за мечтаното “Да!” е ключов момент в подготовката на всяка сватба. Освен да изглежда красиво на поканите, е важно да носи символика, да е обвързана с история, която да разказвате на приятели и роднини, а след време на децата и внуците. Ако вярвате в суеверия, в магичната сила на цифрите или в разположението на звездите, които оказват влияние върху съдбата ни, то най-добре се консултирайте с астролог и нумеролог, за да избегнете ретроградния Меркурий и неблагоприятно съчетание на цифрите във вашата сватбена дата. Една от предпочитаните дати за сключване на брак през тази година беше 07.07. Това ни каза сватбеният агент Валентина Анастасова. За датите, традициите и тенденциите при сватбите с нея разговаря Ирина Маринова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На тренировка по пилатес

Открита тренировка по пилатес за ученици организира днес Регионалната здравна инспекция в Шумен. Инициативата е част от Националната програма за превенция на хронични незаразни болести, сред които затлъстяването, а част от мерките включват двигателна активност. Как мина тренировката? Чуйте в репортажа на Ирина Маринова:

публикувано на 13.11.18 в 15:09

Диабетиците се увеличават, лекари - няма

Диабетът е социално значимо заболяване, което се подмладява. Броят на болните се увеличава. Специалистите-ендокринолози в Шуменска област не достигат. Това стана ясно по повод Световния ден за борба с диабета 14-ти ноември. На трима ендокринолози от доболничната помощ разчитат като консултанти в шуменската болница. „Дефицитът на специалисти в..

публикувано на 13.11.18 в 13:34

За лечебната сила на билките

От дълбока древност хората разчитат на силата на лечебните растения за здравето си. Съществуват сведения за употребата на билките и по българските земи около 3 века преди новата ера. В труда си „Изследвания върху растенията“ Теофраст, наричан баща на ботаниката, казва, че Тракия е най-богатият на лечебни треви район в тогавашния свят. Данните за славяните..

публикувано на 12.11.18 в 14:07

Лисици в Шумен

Ако до преди време ни притесняваше популацията на бездомните кучета, след това ни впечатляваше натрапчивото присъствие на котките, сега все по-често срещаме лисици в населените места. Може би е дошъл моментът да приемем и това присъствие. Ето днес в социалните мрежи се разпространява снимка на лисица, която спокойно си лежи пред сграда в центъра на..

публикувано на 09.11.18 в 12:45
Български танцов състав в Берн

Българско училище отваря врати в Берн

Първото българско училище в Берн, Швейцария, започва занятията си на 10 ноември. В училище  „Зора“ ще се обучават 16 ученици в две групи. Първоначално те ще изучават български език и литература по два часа седмично. „Зора“ черпи опит от българските училища в Женева, Цюрих и Базел. За идеята и амбициите на създателите Мина Денева разговаря с..

публикувано на 09.11.18 в 08:51

Героите на МВР - Шумен

За първи път празникът на българската полиция се чества през далечната 1924 г. След 1943 г. неговото честване е било прекъснато до 1994 г., когато по предложение на Националния полицейски синдикат 8 ноември - Архангеловден, е обявен за празник на Националната полиция. Колегата Георги Софронов подготви един ефирен радио колаж за празника на МВР...

публикувано на 08.11.18 в 15:53

Адвокат в действие и на 90

В Световния ден на рекордите ще ви срещнем с един българин, който има рекордно дълга адвокатска практика. Нещо повече, на 6 ноември адвокат Йордан Минчев отпразнува 90-тия си рожден ден. Наричат го Адвоката от три Българии. Продължава да практикува в кантората си във Велико Търново, продължава да шофира, пътувайки по дела из България, продължава да..

публикувано на 08.11.18 в 15:15