Теч на газ от цистерна евакуира гара Славяново

Снимка: Евроком

Теч на газ пропан-бутан от цистерна на товарна влакова композиция в гара Славяново вдигна на крак огнеборци и експерти. Инцидентът е станал рано тази сутрин, временно е било преустановено движението на автомобили в района.

Работещите на жп гара Славяново, както и живеещите в близките къщи са били евакуирани. Благодарение на бързите действия на огнеборците изтичането на газ е преустановено. Няма пострадали хора.

По първоначални данни инцидентът е възникнал заради техническа неизправност. Извършените замервания на въздуха сочат, че няма завишени нива на пропан-бутан и няма опасност за гражданите. Движението на автомобили и на изчакващите на съседните гари влакове също вече е възстановено.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лекар извън закона

46-годишен лекар от София, който извършва медицински прегледи в нарушение на законови разпоредби, е открит в Търговище. Това е установено при проверка на служители на Областната дирекция на МВР,  РЗИ, Българския лекарски съюз и НАП - Варна Мъжът не е имал право да упражнява професията си, тъй като през 2018 г. името му е заличено от регистъра на..

публикувано на 18.02.19 в 16:27

Мъж подпали семейната къща

Извършител на палеж на къща е задържан в Районното управление в Попово, съобщиха от полицията в Търговище. Сутринта на 15   февруари е получен сигнал за горяща къща в града, собственост на 45-годишна жена и 50-годишен мъж. При пожара са унищожени 90 кв. м покривна конструкция, покъщнина и 25 кв. м покривна конструкция на съседна постройка. По..

публикувано на 18.02.19 в 11:18

Нови правила за прием в ясли и градини

Нови правила за прием в детските ясли и яслените групи в детските градини в община Търговище са утвърдени със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. С тях се въвеждат срокове за кандидатстване, както и нови критерии при класиране на децата. Родители, които планират детето им да тръгне на ясла през септември, подават заявления за прием до 31 март...

публикувано на 18.02.19 в 11:01

Избират Цар на виното

Цар на виното ще бъде избран днес на празник в търговищкия квартал „Въбел“. Събитието под надслов „Вино и любов в Герен“ започва в 11 часа, съобщиха организаторите от Народно читалище „Развитие“. Според регламента за конкурса за домашно вино, не се допускат изкуствено ароматизирани и оцветени вина. Освен избора на най-добрия винар, на празника..

публикувано на 17.02.19 в 08:47
posevi

Пшеницата в добро състояние

Към момента няма данни за пропаднали площи с есенници в Поповско. Това заяви за Радио Шумен председателят на Сдружението на зърнопроизводителите в района Георги Георгиев. „В сравнение с други части на страната при нас посевите са в сравнително добро състояние“, допълни той. По думите на Георги Георгиев, на отделни места рапицата не е поникнала..

публикувано на 15.02.19 в 11:55

Нож в корема

48-годишен жител на Търговище е намушкан с нож в корема при скандал вчера следобед, информират от полицията. Опасност за живота на мъжа няма. Инцидентът станал при скандал в района на кооперативния пазар в града. При проведеното разследване е установен и нападателят. Това е 56-годишен мъж от село Лиляк. Той е задържан. По случая е образувано..

публикувано на 15.02.19 в 11:40

Деца крадат колите на родителите си

Кражбите са най-често извършваното престъпление от непълнолетни и малолетни през миналата година в Търговищко. Намаляват случаите на телесни повреди и общоопасни престъпления, увеличават се хулиганските прояви, съобщават от Областната дирекция на МВР. В региона през миналата година са разкрити близо 900 престъпления, като 186 от тях са извършени от..

публикувано на 14.02.19 в 17:17