Теч на газ от цистерна евакуира гара Славяново

Снимка: Евроком

Теч на газ пропан-бутан от цистерна на товарна влакова композиция в гара Славяново вдигна на крак огнеборци и експерти. Инцидентът е станал рано тази сутрин, временно е било преустановено движението на автомобили в района.

Работещите на жп гара Славяново, както и живеещите в близките къщи са били евакуирани. Благодарение на бързите действия на огнеборците изтичането на газ е преустановено. Няма пострадали хора.

По първоначални данни инцидентът е възникнал заради техническа неизправност. Извършените замервания на въздуха сочат, че няма завишени нива на пропан-бутан и няма опасност за гражданите. Движението на автомобили и на изчакващите на съседните гари влакове също вече е възстановено.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови придобивки в Търговище

Откриха обновените пет линейни обекта в Търговище. Дейностите включват уширение на пътните платна на улиците, нови асфалтови и тротоарни настилки, озеленяване и монтиране на ново улично и алейно осветление. В квартал „Запад“ 2 бяха благоустроени 36 дка междублокови пространства. Там бе изградена и мултифункционална спортна площадка на открито...

публикувано на 14.11.18 в 15:31

Министерският съвет предостави имот

Министерският съвет предоставя безвъзмездно части от имот - публична държавна собственост за нуждите на Областната дирекция „Земеделие“ в Търговище и за на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“. По този начин ще се подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса и ще се разшири сътрудничеството между структурите на..

публикувано на 14.11.18 в 15:03

Нова асфалтова настилка

Над 17 км от второкласния път Копривец – Попово са ремонтиране със средства от 10,5 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътният участък е с нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Предстои монтирането на мантинелите и пътните знаци. Участъкът започва при изхода на Попово, преминава покрай селата Ковачевец и Водица, и завършва..

публикувано на 14.11.18 в 11:59

Една година клуб "Нашенска шевица"

Една година от създаването си отбелязва днес най-младият танцов клуб в Разград „Нашенска шевица“. След минути в ресторант „Лес“ по покана на ръководителите на клуба Иван Иванов и Ростислав Русев   ще започне семинар по български народни танци. С над 50 танцьори работи днес клуб „Нашенска шевица“, предстои създаването и на група за начинаещи, каза..

публикувано на 10.11.18 в 09:19

Порожанов сряза лентата

За тази година няма предложение за подкрепа на пчеларите по схемата de minimis. Това заяви в Търговище министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. През миналата година подпомагането е било свързано с това, че през сезона продукцията е била около 8000 тона, при над 10 000 тона през предходните години, обясни още той. Днес министър..

публикувано на 09.11.18 в 14:19

Изкърпиха опасен участък

Приключва цялостното изкърпване на общинския път между антоновското село Китино и търговищкото Цветница. Това съобщи за Радио Шумен кметът на Антоново Хайредин Мехмедов. За машинното изкърпване на 7-километровия участък са осигурени над 80 000 лева от капиталовата програма на общината. „За последно този път е асфалтиран преди повече от 10 години,..

публикувано на 09.11.18 в 13:42

Поредната измамена по телефона

Жена бе измамена от неизвестен по телефона. Мъжът излъгал 65-годишна жителка на   Попово. Под предлог, че е необходимо да окаже съдействие на полицейски служители, провеждащи операция за задържане на извършители на телефонни измами, й отнел  3250 лв. и около 200 грама златни накити. Измамата е станала във времето от 11 до 15 ч. на вчера. По..

публикувано на 09.11.18 в 11:56