Пощата в Търговище продава имоти

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет даде съгласие „Български пощи“ ЕАД да продадат два недвижими имота в Търговище с обща площ 129 кв. м. Дружеството ще предложи за продажба и апартамент в Попово с площ 58 кв. м. Продажбата на неоперативни активи е продължение на политиката за намаляване на разходите и увеличаване на приходите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

МБАЛ Търговище - с отлична акредитация

Висока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище от Акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение. Това съобщи днес изпълнителният директор д-р Иван Светулков. Повечето от отделенията имат отлична оценка по всички критерии за срок от 5 години. Там, където има недостатъчно персонал, са получили много..

публикувано на 16.11.18 в 16:55

Заедно срещу домашното насилие

Полицаи, психолози и социални работници се обучаваха как да помагат по-добре на пострадали от домашно насилие в малките населени места в Търговищко. Тренингът е организиран от "Асоциация НАЯ". През последните шест месеца сдружението проведе срещи и семинари в общините Търговище, Омуртаг и Антоново. "Кметовете по селата, районните полицейски..

публикувано на 16.11.18 в 15:54

Основни ремонти на улици в Антоновско

Две улици в антоновското село Добротица са основно ремонтирани и асфалтирани. Това съобщи за Радио Шумен кметът на общината Хайредин Мехмедов. За всички дейности общината е платила 180 хиляди лева. „Други 160 хиляди, също от бюджета на общината са предвидени за рехабилитация на три улици в село Разделци. Постепенно със средства от капиталовата програма ще..

публикувано на 16.11.18 в 11:25

Отпадъчни води изтичат от мандра в с. Макариополско

Отпадъчни води от мандра в с. Макариополско са изтичали в местно дере и са натрупали по дъното му отлагания с бял цвят. Подаден е и сигнал за замърсяване на яз. „Фисек“. Извършени са проверки от експерти от РИОСВ-Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“, Регионалната лаборатория към ИАОС и ОДБХ Търговище. Те са установили, че..

публикувано на 15.11.18 в 15:32

Център за социални услуги в Антоново

Нов център за услуги в домашна среда ще заработи в Антоново. От социалната услуга ще могат да се възползват социално слаби деца, младежи, възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания. По проект на Общината, финансиран от фонда "Социална закрила" е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане. С подробностите Миглена Стоянова:

публикувано на 15.11.18 в 15:20

Нови придобивки в Търговище

Откриха обновените пет линейни обекта в Търговище. Дейностите включват уширение на пътните платна на улиците, нови асфалтови и тротоарни настилки, озеленяване и монтиране на ново улично и алейно осветление. В квартал „Запад“ 2 бяха благоустроени 36 дка междублокови пространства. Там бе изградена и мултифункционална спортна площадка на открито...

публикувано на 14.11.18 в 15:31

Министерският съвет предостави имот

Министерският съвет предоставя безвъзмездно части от имот - публична държавна собственост за нуждите на Областната дирекция „Земеделие“ в Търговище и за на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“. По този начин ще се подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса и ще се разшири сътрудничеството между структурите на..

публикувано на 14.11.18 в 15:03