Пощата в Търговище продава имоти

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет даде съгласие „Български пощи“ ЕАД да продадат два недвижими имота в Търговище с обща площ 129 кв. м. Дружеството ще предложи за продажба и апартамент в Попово с площ 58 кв. м. Продажбата на неоперативни активи е продължение на политиката за намаляване на разходите и увеличаване на приходите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват училището в Камбурово

Основното училище „Христо Ботев“ в село Камбурово, община Омуртаг, ще има обновен физкултурен салон през новата учебна година. В него се обучават 150 деца от шест села, съобщи   кметът Юбейдет Исмаилов. Парите за дейности са осигурени от Министерството на образованието и науката. Досега е направена шпакловка на стените, ремонтиран е покривът,..

публикувано на 21.09.18 в 16:20

53 маломерни паралелки в Търговище

53 паралелки с по-малък от минималния брой ученици са сформирани в общинските училища на Търговище през настоящата учебна година. Причината е недостиг на 231 деца. Директорите на 12 търговищки училища са внесли в местната администрация мотивирани искания за допускане на посочения брой маломерни паралелки. Най-много класове с ученици под минимума..

публикувано на 21.09.18 в 14:55

До 100 лв. глоба за бира на пейката

По-високи глоби за нарушителите предвижда Наредбата за опазване на обществения ред в Търговище. Актуализацията на санкциите ще бъде разгледана от общинските съветници на сесия на 27 септември. Промяната се извършва след протест на прокуратурата срещу настоящия размер. Те са значително по-ниски от заложените в националното законодателство. От 20 на..

публикувано на 20.09.18 в 15:19

Търговище и няколко села без вода

Търговище и няколко села от общината остават без вода днес. Причината е, че от 7 до 19 ч. се планира спиране на водата от Помпена станция "Преслав" поради извършване на планов ремонт на довеждащия водопровод, съобщават от "ВиК" - Търговище. Предвиждат се планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоснабдяването на обособени..

публикувано на 20.09.18 в 10:13

Педагози с почетни отличия

С почетно отличие „Митрополит Андрей Велички” за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета бе награден инж. Илия Беров – директор на ПГТХВТ „Алеко Константинов” в Търговище. Отличието му бе връчено лично от началника на РУО – Търговище Елка Станчева. Заместник-директорът на ПТГ „Цар Симеон Велики”..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

Подкрепят умствено изостанали младежи

Няколко десетки младежи с умствена изостаналост са получили специализирана помощ и специални грижи в защитеното жилище в търговищкото село Лиляк. На тържеството по повод 10 години от създаването на тази социална услуга беше подчертано, че Община Търговище предлага широк спектър от социални услуги - от грижите за деца и майки до Дневния център за..

публикувано на 19.09.18 в 13:18

Моторист в болница след инцидент

Мотоциклетист е в болница след пътен инцидент, съобщават от полицията в Търговище. Вчера следобед 40-годишният водач от поповското село Водица е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство и паднал. Настанен е за лечение в болницата в Търговище с фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. Пробата за алкохол е..

публикувано на 19.09.18 в 11:52