Старици "помагат на МВР" с пари и злато

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две жени от Шумен станаха поредните жертви на ало измамниците по добре познатата схема за "съдействие на полицията“ .

93-годишна жена била заблудена, че помага за залавяне на измамници. Събрала в найлонова торбичка сумата от 7500 лева и я оставила на входната врата на жилището си. Ало измамник се обадил вчера и на 80-годишна шуменка. С идеята, че помага на полицията, жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити и закачила торбата на входната врата.

По случаите е образувано досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Скелети и трупове на добитък край Велики Преслав

Огромно количество скелети и трупове на едър рогат добитък са открити край пътя между Велики Преслав и Кочово. Кога са изхвърлени останките не е ясно, но миризмата издава мястото на престъплението. Сигнал за труповете е получен в Общината от гражданин, а специалисти са констатирали нарушението. Кметът Александър Горчев веднага е информирал..

публикувано на 17.07.18 в 15:07

Онлайн приятелство

Краткосрочен онлайн проект приключи ДГ "Братя Грим"  в Шумен. От април досега децата от детското заведение и техните приятели от ДГ "Дъбче" в Юрбаркас, Литва, работиха по eTwinning партньорството "Културното наследство и детето". В него децата посетиха известни исторически забележителности от техния край, разказаха за тях и размениха снимки. После по..

публикувано на 17.07.18 в 14:47

Детски ръце показват пътя на хляба

Дни на отворените врати обяви Дневният център за деца и младежи с увреждания в шуменското село Васил Друмев. До 19 юли включително от 9,30 ч. до 16,30 ч. посетителите могат да разгледат центъра и да се запознаят с услугите, които предлагат специалистите в него, каза за Радио Шумен директорът Станислава Стоянова. "Целият ни екип се вълнува, защото..

публикувано на 17.07.18 в 14:31
РЗОК - Шумен

1860 пациенти с нов лекар

1860 пациенти от Шуменска област са сменили личния си лекар през юни. Най-много са избралите ново джипи в община Шумен – 1121, а най-малко в община Хитрино – 54 души. При предишната смяна през декември 2017 година личния си лекар смениха близо 1900 души. От юни 2015 година се наблюдава тенденция към намаляване броя на хората, които правят избор на..

публикувано на 17.07.18 в 13:22

Бойко Борисов открива "Арена Шумен"

Акт 16 за въвеждане в експлоатация на зала „Арена Шумен“ беше връчен днес на кмета на Шумен Любомир Христов от техническия ръководител на обекта Емил Мартинов. Той обясни, че вчера комисия в състав от 13 членове с председател от ДНСК е направила подробен оглед на залата, както и на пространствата около нея. „Установи се, че обектът е годен за..

публикувано на 17.07.18 в 13:13

Осем акта при акция на горските стражари

Осем акта са съставени при проверки на горските стражари в Шуменска област. Задържани са общо 7,5 куб. м дървесина без документи за произход. При обход на територията на ДГС „Преслав” и   ДГС „Нови пазар е установена незаконната сеч на дърва за огрев. Констатирани са и нарушения при лов. На извършителите са съставени актове. Служителите на ДГС..

публикувано на 17.07.18 в 11:04

Деца с увреждания канят гости

„Дни на отворените врати” в Дневния център за деца и младежи с увреждания обявяват от 17 до 19 юли. Покана към   всички родители на деца и младежи с увреждания и всеки съпричастен към делото на добротворството отправи директорката на центъра Станислава Стоянова. Откриването е от 9.30 ч. днес в сградата на Дневния център в с. Васил Друмев, ул...

публикувано на 17.07.18 в 09:32