Старици "помагат на МВР" с пари и злато

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две жени от Шумен станаха поредните жертви на ало измамниците по добре познатата схема за "съдействие на полицията“ .

93-годишна жена била заблудена, че помага за залавяне на измамници. Събрала в найлонова торбичка сумата от 7500 лева и я оставила на входната врата на жилището си. Ало измамник се обадил вчера и на 80-годишна шуменка. С идеята, че помага на полицията, жената поставила според инструкциите в торбичка 170 лева и около 20 грама златни накити и закачила торбата на входната врата.

По случаите е образувано досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Гроздобер

Лозови масива модернизирани с европари

11 лозови масива в област Шумен са модернизирани с европейски пари. Средствата са по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. За област Шумен към момента са подадени 11 заявления за плащане по сключени договори. От тях до момента са изплатени парите по 9 заявления на обща стойност от над 1,630 млн. лв. До края на финансовата..

публикувано на 21.09.18 в 09:35

Общо събрание на ВиК – Шумен

Общо събрание на ВиК – Шумен ще се проведе от 10 ч. днес. Ще бъдат гласувани предложения за удължаване договора на контрольора на водното дружество, както и за разширяване на одитния съвет. В дневния ред на заседанието е включена и точка, свързана с уеднаквяване на изискванията за избор на управители на водните дружества. Предлага се те да имат..

публикувано на 21.09.18 в 09:19
Мая Манолова в Хитрино

Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино

Омбудсманът Мая Манолова ще се обърне днес към главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на разходените публични пари за Хитрино. Средствата бяха предоставени за пострадалото население на селото след взрива в края на 2016 г., от Министерството на труда и социалната политика през фонд „Социална закрила“. Повод за исканата проверка са..

публикувано на 21.09.18 в 09:11

Не е решено за концесията на "Арена Шумен"

Размерът на концесиите на „Арена Шумен“ и общинската тенис база са определени чрез експертна оценка. Това коментира Росица Антонова - заместник-кмет по икономическо развитие в Община Шумен по повод предложените стойности за двете концесии. За "Арена Шумен" сумата е 10 000 лв годишно, а за тенис базата – 12 000 лв. Прогнозните стойности са заложени в..

публикувано на 20.09.18 в 14:21

Младите огнеборци от Дивдядово - победители

Противопожарният отряд на Девето основно училище „Панайот Волов” в шуменския квартал "Дивдядово" спечели купата на 19-ите Републикански състезания „Млад огнеборец”. Шуменските младежи станаха първи в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, което им позволи да триумфират и в комплексното класиране. Втори са младите огнеборци от Центъра..

публикувано на 20.09.18 в 13:59

Нито едно ПТП и в Шумен

Нито едно пътно-транспортно произшествие не е възникнало на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен по време на 24-часовата полицейска операция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя. Установени са 280 нарушения. Съставени са 67 акта, наложени са 85 глоби с фиш. В 128 случая не са спазени скоростните режими. В Осмар и Изгрев са..

публикувано на 20.09.18 в 13:38

Кметът на Хитрино отвръща на удара

Кметът Нуридин Исмаил отхвърли обвиненията на омбудсмана Мая Манолова за липса на прозрачност при разходването на средствата за възстановяването на Хитрино. Той заяви, че е изненадан от твърденията на омбудсмана. "Тези неща ще искам г-жа Мая Манолова да ги докаже пред съда. Оплакванията са без основания.Категоричен съм в това. Така проверка в..

публикувано на 20.09.18 в 13:33