Брадва за старите коли

Снимка: Архив

Намалява се размерът на продуктовата такса за нови автомобили с двигатели с вътрешно горене с 10 % и се запазва досегашният размер на таксата за автомобили на възраст до 5 години. Това реши правителството днес.

За по-дълго употребявани автомобили продуктовата такса се увеличава с 12-13 %. При хибридните автомобили таксата за новите се намалява с около 20 %, а за по-дълго употребяваните се увеличава с 12 %. До 2022 г. отпада продуктовата такса за електромобили.

Въведените такси за моторни превозни средства от категории М2, МЗ, N2 и N3 са част от комплексните мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух, считат от правителството.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Смилов

Евровотът като тест

Възможно е на предстоящите избори за Европейски парламент тази година десните партии извън Народното събрание у нас да сформират обща коалиция. „Ако извънпарламентарната опозиция вдясно успее да се обедини, има шанс за представителство в новия Европарламент.“ Това каза за Радио Шумен политологът от Центъра за либерални изследвания Даниел Сми́лов...

публикувано на 18.02.19 в 16:35

БСП си изигра добре картите

Оказа се, че идеята с премахването на преференциалното гласуване е неудачна. Излиза, че ходът на Корнелия Нинова със заплахата БСП да напусне Народното събрание като че ли проработи и ГЕРБ дават назад. БСП си изигра добре картите. Така политологът Даниел Смилов от Центъра за либерални изследвания коментира за Радио Шумен решението на Националния..

публикувано на 18.02.19 в 16:07

Помощ за пчеларите

1900 кандидати са подали документи за подпомагане по време на двата приема по Национална програма по пчеларство за финансовата 2019 година. Готово е първото класиране на проектите за купуване на кошери и на отводки по мярка „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в ЕС“. 682 пчелари са кандидатствали за финансиране по дейност..

публикувано на 18.02.19 в 14:47
АМ

Обезщетения за имоти от трасето на АМ "Хемус

Представители на Областната администрация в Търговище се срещнаха с жители на село Буховци и разясниха начина на изплащане на обезщетения за частните имоти, засегнати от строежа на автомагистрала „Хемус“. Процедурата започва с подаване на заявление по образец от собствениците или наследниците на отчуждените имоти. Прилагат се още декларации по..

публикувано на 18.02.19 в 13:54
Картина, изобразяваща Васил Левски

Памет за Левски

146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана в Североизточна България с възпоменателни церемонии и поклонения. С възпоменателна церемония на 19 февруари пред паметника на Васил Левски в Шумен ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата. Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон организират от 11 ч...

публикувано на 18.02.19 в 09:11

Локомотивът от Хитрино е бил начело на дерайлиралия влак в Пловдив

Един и същ локомотив е водил взривилия се влак в Хитрино и товарната композиция, която дерайлира тази сутрин в района на Централна гара - Пловдив, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той допълни, че по нареждане на главния прокурор вече е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура, провеждат се следствени..

публикувано на 16.02.19 в 16:11

Обучителен център за земеделие ще отвори врати в търговищкото село Надарево

Обучителен център и производствена база за младежко участие и устойчиво земеделие ще бъде разкрит напролет в търговищкото село Надарево. Целта е да се насърчи ученето на младите хора в областта на земеделието, да им се помага да придобият знания и умения, с които да продължат образованието си, да си намерят работа или да стартират собствен бизнес,..

обновено на 16.02.19 в 13:05