Без детско отделение в Нови пазар

Д-р Димитър Костов
Снимка: Радио Шумен

Спешни реформи, които да стабилизират МБАЛ - Шумен, вече е набелязал изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Една от тях е да бъде закрито детското отделение на адреса на болницата в Нови пазар. По думите на д-р Костов, досега структурата е функционирала само през зимата, когато се увеличават случаите на дихателни заболявания. Занапред малките пациенти от Нови пазар и близките населени места ще бъдат лекувани в шуменската болница.

Какви промени други промени да очакваме в МБАЛ - Шумен, чуйте от интервюта на Катерина Петрова с -р Димитър Костов.ВИЖТЕ ОЩЕ
vezmo

Народните песни на Кюлевча

Народните песни винаги са били и ще бъдат вдъхновение за всеки човек, докоснал се до културата на страната ни. Всяка народна песен е единствена по рода си и в нея са вплетени хиляди истории, животи, съдби, а пламъчето за създаването им идва съвсем спонтанно. Това пламъче носи в душата си и народната певица Стоянка Манолова от Кюлевча, с нея ни среща..

публикувано на 20.11.18 в 14:48

Астор на 75

Астор покори публиката в Народния театър- София, където избра да празнува 75-тата си годишнина с грандиозен спектакъл. В минутите преди появата му на сцената, Станислав Буковалов го включи на живо по телефона в предаването "Истории за историята". Чуйте разговора им.

публикувано на 20.11.18 в 14:45

Силистренският "Титаник"

21-годишният Йордан Стоянов от Силистра е направил умален макет на кораба „Титаник”. Дължината му е 270 см, ширината 35 см, а височината от кила до комините - 70 сантиметра. Теглото на макета е близо 80 килограма. Работата е отнела на младия човек около 5 месеца. Вложил е близо 800 лева. Корабът е изработен от дърво. Може да се разглобява, за да се..

публикувано на 20.11.18 в 13:52

Дизайнерската дрога - все по-разпространена

Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а дори е смъртоносни, сигнализират експерти. Наистина ли могат да се намерят лесно и да се купят у нас т. нар. "шмика, ароматен тамян или спайс", при това съвсем законно, и какво ги прави предпочитани от младите хора? Отговорите на тези..

публикувано на 20.11.18 в 13:35
Политологът доц. Стойчо Стойчев

Протестите у нас са изгодни на Русия

От седмици слушаме за протести и пътни блокади в цялата страна. Докъде ще стигне недоволството срещу високите цени на горивата и бедността? Чуйте експертното мнение на политолога доц. Стойчо Стойчев, който твърди, че полза от протестите у нас има Русия. С него разговаря Невена Николова.

публикувано на 15.11.18 в 14:55

Нови методи за преподаване в Шумен

Шест различни игрови форми ще помагат на малчуганите от най-голямата детска градина в Шумен - „Светулка“ - да усвояват основни умения и компетенции. Децата в учебното заведение ще продължават да научават все по-нови и нови неща, но по още по-интересни и различни начини. На тези начини пък, ще се учат техните учители. Всичко това става възможно..

публикувано на 14.11.18 в 15:21

Съвременна апаратура за болницата

Поредно дарение на съвременна медицинска апаратура направи днес фирма „Алкомет“ на шуменската болница. Как техниката ще помогне на пациенти и лекари? Информацията събра Мина Денева.

публикувано на 14.11.18 в 14:54