Без детско отделение в Нови пазар

Д-р Димитър Костов
Снимка: Радио Шумен

Спешни реформи, които да стабилизират МБАЛ - Шумен, вече е набелязал изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Една от тях е да бъде закрито детското отделение на адреса на болницата в Нови пазар. По думите на д-р Костов, досега структурата е функционирала само през зимата, когато се увеличават случаите на дихателни заболявания. Занапред малките пациенти от Нови пазар и близките населени места ще бъдат лекувани в шуменската болница.

Какви промени други промени да очакваме в МБАЛ - Шумен, чуйте от интервюта на Катерина Петрова с -р Димитър Костов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Нейков: Не лекуваме болестта, само притъпяваме болката

Не лекуваме болестта, само притъпяваме болката. Думи на бившия социален министър Иван Нейков по повод проблемите на хората с увреждания . Повод за разговора на Красимира Петкова с него станаха поредните промени, свързани с интеграционните добавки, които тези хора ще получават. 

публикувано на 16.07.18 в 14:42
Фамилия Игнатови

Младите таланти на Шумен

С добри новини гости в студиото на Радио Шумен бяха пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови, както и техните сестри - също близначки, народните певици Нермин и Мерлин. С талантливите деца бе и техният баща Денис Игнатов. С какво се занимават сега и какво им предстои? Чуйте интервюто на Жулиета Герова.

публикувано на 16.07.18 в 12:38

Децата за детските площадки

Не са малко детските площадки, които бяха реновирани през тази година в Шумен. Не са и малко тези от тях, които останаха със счупени съоръжения и недостатъчно почистени. Какво е състоянието на детските площадки в кварталите и централната част на града? Решихме този път да ви кажат самите деца и техните близки, които ги използват ежедневно. Какви..

публикувано на 16.07.18 в 11:58
КОЦ - Шумен

Нужен е трети линеен ускорител

От трети линеен ускорител има нужда Клиниката по лъчетерапия при Комплексния онкологичен център в Шумен. По този начин ще бъдат обхванати пациентите, чийто брой се увеличава. Новата апаратура би осигурила и още по-качествено лечение на пациентите, които са не само от Шуменска област, но и от цяла Северна България, заяви началникът на клиниката..

публикувано на 16.07.18 в 11:20

Обидно, но полезно!

„Обидно е, че   единствено на България ЕС поставя допълнителни условия за влизане в „Клуба на богатите“, но това ще ни дисциплинира.“ Това каза Муравей Радев - бивш министър на финансите. Чуйте интервюто на Красимира Петкова.

публикувано на 13.07.18 в 14:08

Шуменци доволни от синята зона

Шофьорите вече имат възможност да избират между няколко варианта, за да платят престоя си в синята зона на Шумен. Цената от един лев на час към момента може да бъде платена както на инкасатора, така и чрез SMS или на един от петте паркинг автомата в центъра на Шумен. Георги Софронов с още подробности.

публикувано на 12.07.18 в 16:40

Еврозоната - спасение от валутния борд

Валутният борд е като медикаментозна кома за България. Мнението е на международния икономически анализатор Пламен Ралчев. Чуйте разговора на Красимира Петкова.

публикувано на 12.07.18 в 15:13