Малката Рая ни учи на радост от живота

5
Снимка: Личен архив

"Как се раждат героите? И дали от всеки може да стане такъв? Кой знае! Но е ясно как се познават. По усмивката и радостта от живота. Но към живот, който им е поднесъл трудности, изпитания, предизвикателства, дори страх и болка. Е, съмнения няма – Рая е герой. Тя влезе в операционната с усмивка, преодоля смело дните, в които трябваше да лежи неподвижна след операцията, усърдно изпълни всички задачи на рехабилитаторите. И вече е готова за изписване!
Предстои й още една операция, този път ортопедична. И то съвсем скоро. Необходимите за нея средства от 9791 щатски долара са налични в сметката на Рая благодарение на щедростта на всички вас. Очакваме в скоро време да научим и точната дата за втората операция. А дотогава Рая ще ни учи как да се радваме на живота". Това написа във Фейсбук майката на смелото момиченце Емилия Чапкънова.

Радио Шумен припомня, че само за 70 дни хора с добри сърца набраха сумата, необходима за лечението на 5-годишната Рая. В рамките на кампанията освен парите за операцията и рехабилитацията на момиченцето, са били набавени и нужните средства за пътуването до Сейнт Луис, Америка, както и за престоя там. Събраната сума е достатъчна и за покриването на разхода за втората операция.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Горски целят десетката

Състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие се провежда днес в ДЛС - Балчик. В надпреварата участват служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие. Целта на състезанието е да бъде сформиран отбор по стрелба, който да представи предприятието на традиционния турнир в Пловдив. Вътрешното съревнование ще трябва да определи..

публикувано на 20.03.19 в 09:57

Седем тона стари дрехи

Близо седем тона и половина събраха контейнерите за стари дрехи в Шумен. Все повече хора използват контейнерите за ненужни дрехи, обувки и текстилни материали. За по-малко от два месеца вече са събрани седем тона и половина. Най-често шуменци избират да изхвърлят непотребните си дрехи и обувки в контейнера, поставен на паркинга, източно от..

публикувано на 20.03.19 в 09:39

Промяна в движението

От днес до 22 март включително поради извършване на строително-монтажни дейности по ул. „Петко Българанов“ №12 в Шумен се въвежда временен режим на движение със спиране на моторните превозни средства. За обходен маршрут ще се използват улиците – от „Алеко Константинов“ през „Ален Мак“ и през „Еделвайс“, както и от ул. „Еделвайс“ през „Ален Мак“ и..

публикувано на 20.03.19 в 08:51
Велики Преслав

Проверка на ремонти

Общинският съвет във Велики Преслав създаде тричленна комисия, която да установи има ли оскъпяване на строителните работи по улица “Борис Спиров“ в града. Съветниците решиха комисията да се оглавява от вносителя на докладната Станислав Йорданов, който председателства и другата временна комисия за проверка ремонта в спортната зала. Тримата съветници в..

публикувано на 19.03.19 в 17:02

Без опашки в поликлиниката

Търсят се варианти за намаляване на опашките в шуменската поликлиника. Това стана ясно на днешното заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет. Управителят на лечебното заведение д-р Магдалена Ангелова коментира, че това би могло да се случи при пребазиране на микробиологичната и паразитологичната..

публикувано на 19.03.19 в 16:41

Полицията: Не палете сухи треви!

Акт за установено административно нарушение е съставен на 67-годишен жител на Нови пазар за това, че не е спазил правила за пожарна безопасност.  Вчера малко след 11 ч. служители на РСПБЗН - Нови пазар реагирали на сигнал за пожар в сухи треви близо до язовир край града. След като пристигнали на място, локализирали пламъците и се погрижили да..

публикувано на 19.03.19 в 16:05

Чакъл за най-калните улици в Имренчево

Кметът на преславското село Имренчево Юрий Лозанов ще вложи почти цялата общинска субсидия за очакъляване на най-калните улици в селото. Тази година общината във Велики Преслав отпусна по 15 000 лв. бюджетни средства за малките населени места, с които да бъдат извършени неотложни ремонти и подобрения според исканията на местните хора. В..

публикувано на 19.03.19 в 15:00