Малката Рая ни учи на радост от живота

Снимка: Личен архив

"Как се раждат героите? И дали от всеки може да стане такъв? Кой знае! Но е ясно как се познават. По усмивката и радостта от живота. Но към живот, който им е поднесъл трудности, изпитания, предизвикателства, дори страх и болка. Е, съмнения няма – Рая е герой. Тя влезе в операционната с усмивка, преодоля смело дните, в които трябваше да лежи неподвижна след операцията, усърдно изпълни всички задачи на рехабилитаторите. И вече е готова за изписване!
Предстои й още една операция, този път ортопедична. И то съвсем скоро. Необходимите за нея средства от 9791 щатски долара са налични в сметката на Рая благодарение на щедростта на всички вас. Очакваме в скоро време да научим и точната дата за втората операция. А дотогава Рая ще ни учи как да се радваме на живота". Това написа във Фейсбук майката на смелото момиченце Емилия Чапкънова.

Радио Шумен припомня, че само за 70 дни хора с добри сърца набраха сумата, необходима за лечението на 5-годишната Рая. В рамките на кампанията освен парите за операцията и рехабилитацията на момиченцето, са били набавени и нужните средства за пътуването до Сейнт Луис, Америка, както и за престоя там. Събраната сума е достатъчна и за покриването на разхода за втората операция.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Назначиха експертизи по случая "Вълнари"

Води се наказателно производство по случая с намерения мъртъв 34-годишен мъж от шуменското село Вълнари. За това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Сигнал за изчезването на мъжа беше подаден от негови близки на 18 септември, а тялото беше открито три дни по-късно в местност край селото. Разследването трябва да даде отговор за фактите..

публикувано на 25.09.18 в 15:40

Училище посланик на Европарламента

Шуменското Средно училище „Йоан Екзарх Български“ беше избрано сред 40-те нови учебни заведения от цялата страна, които ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през настоящата учебна. Целта е младежите да научат повече за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарната демокрация. Участието в..

публикувано на 25.09.18 в 15:31

Младите огнеборци при кмета

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с отбора на Девето основно училище "Панайот Волов" в квартал "Дивдядово", който спечели купата на 19-ите републикански състезания „Млад огнеборец“. Успехът дава право на шуменските младежи да участват в надпревара на международно ниво, каза ръководителят на отряда Слави Димов. Републиканските..

публикувано на 25.09.18 в 15:20

Наддават за концесията на "Арена Шумен"

60 000 лева на година да е концесионната такса за многофункционалната зала „Арена Шумен", гласуваха днес членовете на Икономическата комисия. Това предложение те ще внесат на предстоящата в четвъртък сесия. Концесията за тенис кортовете да остане 12 000 лева годишно, както е записано в Плана за действие за общинските концесии. Заместник-кметът Росица..

публикувано на 25.09.18 в 13:16

Баба метна 5000 лв. през балкона

71-годишна жена от Шумен била измамена по телефона и дала сумата от 5000 лева след като била въведена в заблуда, че помага на полицията за залавяне на телефонни измамници. Около 16:30 ч. вчера на стационарния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за полицай. Обяснил, че в града се провежда операция за задържане на измамници...

публикувано на 25.09.18 в 12:05

Младеж пострада при катастрофа

19-годишен е пострадал при пътен инцидент вчера край Велики Преслав. Произшествието възникнало около 17:15 ч. Водачът бил зад волана на лек автомобил „Фиат“ с шуменска регистрация, и се движил в посока към Шумен. Загубил контрол над управлението на автомобила поради движение с несъобразена скорост, напуснал пътното платно и се преобърнал...

публикувано на 25.09.18 в 12:00

Цяла нощ отстраняват щетите от бурята

Силният вятър късно снощи в Шумен събори дървета и изпочупи клони в различни райони на града. На ул. „Калиакра“ и по бул. „Симеон Велики“ в района на стария екарисаж бурният вятър е изкоренил две дървета. Паднали салкъми има и по ул. „Преспа“ в посока към ЖП прелеза, както и пред КАТ. На ул. „Ген Драгомиров“ 56 дърво е паднало върху две коли, които с..

публикувано на 25.09.18 в 11:14