Малката Рая ни учи на радост от живота

Снимка: Личен архив

"Как се раждат героите? И дали от всеки може да стане такъв? Кой знае! Но е ясно как се познават. По усмивката и радостта от живота. Но към живот, който им е поднесъл трудности, изпитания, предизвикателства, дори страх и болка. Е, съмнения няма – Рая е герой. Тя влезе в операционната с усмивка, преодоля смело дните, в които трябваше да лежи неподвижна след операцията, усърдно изпълни всички задачи на рехабилитаторите. И вече е готова за изписване!
Предстои й още една операция, този път ортопедична. И то съвсем скоро. Необходимите за нея средства от 9791 щатски долара са налични в сметката на Рая благодарение на щедростта на всички вас. Очакваме в скоро време да научим и точната дата за втората операция. А дотогава Рая ще ни учи как да се радваме на живота". Това написа във Фейсбук майката на смелото момиченце Емилия Чапкънова.

Радио Шумен припомня, че само за 70 дни хора с добри сърца набраха сумата, необходима за лечението на 5-годишната Рая. В рамките на кампанията освен парите за операцията и рехабилитацията на момиченцето, са били набавени и нужните средства за пътуването до Сейнт Луис, Америка, както и за престоя там. Събраната сума е достатъчна и за покриването на разхода за втората операция.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършиха кръстовищата до залата

Движението на автомобили по улица „Марица“ и „Софийско шосе“ в района на „Арена Шумен“ ще бъде възстановено след 24.00 ч. тази нощ. И двете кръгови кръстовища вече са напълно готови. Това съобщиха от Община Шумен. Продължават строителните работи по ул. „Перуника“, където е осигурен достъп само за автомобили на живеещите по тази улица.

публикувано на 18.07.18 в 15:36
Честване на 181 години от рождението на Васил Левски в Шумен.

Поклон пред паметта на Апостола

Десетки шуменци се събраха пред паметника на Васил Левски на площад „Освобождение“. С военен ритуал бяха отбелязани 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. „Датата 18 юли винаги буди гордост като емблема на свободата в Шумен“, заяви в словото си уредникът на къща музей „Панайот Волов“ Милена Георгиева...

публикувано на 18.07.18 в 13:16

Преизпълниха плана за такса смет

49,67 % е изпълнението на приходите с местен характер в бюджета на община Шумен за първото шестмесечие на годината. Това сочи финансовият отчет на администрацията, който е внесен за гласуване на предстоящото в края на месеца заседание на Общинския съвет. За първото полугодие приходите с местен характер са в размер на 15 375 079 лв. От имуществени..

публикувано на 18.07.18 в 12:15

Повече места за паркиране

Паркингът на ул. ”Съеднинение” зад Регионалната библиотека в Шумен да   бъде предоставен за управление на Общинското предприятие ”Общински жилища и имоти”. Това предлага в докладна записка кметът Любомир Христов. Това ще бъде 17-тият паркинг, предоставен за управление на предприятието. Идеята е да се увеличат местата за паркиране в централната..

публикувано на 18.07.18 в 12:07
ДКЦ 1 - Шумен

Конкурс за шеф на поликлиниката

Конкурс за избор на управител на ДКЦ 1 в Шумен да бъде проведен на 3 октомври. Това предлага кметът Любомир Христов в докладна записка, включена за обсъждане на сесията на шуменския общински съвет на 26 юли. Предлага се конкурсът да бъде проведен от петчленна комисия с председател заместник-кмета д-р Светлана Маркова, като двама от членовете   да..

публикувано на 18.07.18 в 11:48

38 акта през юни

390 пътни превозни средства са проверени при специализирани полицейски операции в Шуменско през юни. Съставени са 38 акта и 117 глоби с фиш, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Проверени са 19 земеделски кооперации и складови обекти. Не са установени сключени некоректни сделки във връзка с реализация на селскостопанска продукция. 40..

публикувано на 18.07.18 в 11:12

Поклон пред Апостола!

181-вата годишнина от рождението на Васил Левски и 140-атата годишнина от Освобождението на Шумен ще бъдат отбелязани днес в Шумен. От 9 ч. в храма „Свето Възнесение“ ще бъдат отслужени панихида за загиналите и молебен за здраве и благополучие. Час по-късно панихида за загиналите във войните руски воини ще бъде отслужена пред Паметника на погребаните..

публикувано на 18.07.18 в 08:47